Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Işıkhan: Ev kadınlarına emeklilik hakkı tanıyacağız
Işıkhan: Ev kadınlarına emeklilik hakkı tanıyacağız
Tekin, İş dünyası ara eleman sorununa değindi
Tekin, İş dünyası ara eleman sorununa değindi
Destici: Ortaklarımızın abdestinden şüphemiz yok
Destici: Ortaklarımızın abdestinden şüphemiz yok
Bayraktar: 'Endişe edilecek bir durum yok'
Bayraktar: 'Endişe edilecek bir durum yok'
Erdoğan Tarım Orman Şurasına seslendi
Erdoğan Tarım Orman Şurasına seslendi
HABERLER>BÖLGE
15 Mayıs 2025 Perşembe - 13:42

DAP BKİ destekledi, sulama sorunu çözüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile DAP İdaresi iş birliğinde hayata geçirilen sulama kanalı projesiyle Pütürge ilçesi Taşmış Mahallesi’nde 2 bin dönümlük tarım arazisi modern sulama sistemine kavuşuyor. Bölge halkı yapılan hizmetten memnuniyetini dile getirdi.

DAP BKİ destekledi, sulama sorunu çözüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile DAP İdaresi iş birliğinde hayata geçirilen sulama kanalı projesiyle Pütürge ilçesi Taşmış Mahallesi’nde 2 bin dönümlük tarım arazisi modern sulama sistemine kavuşuyor. Bölge halkı yapılan hizmetten memnuniyetini dile getirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde yürütülen sulama kanalı çalışmalarıyla, Pütürge ilçesi Taşmış Mahallesi’nin yıllardır süren sulama sorunu sona erdi.

Taşmış Mahallesi Çermik ve Ali Mirzi mevkilerini kapsayan proje kapsamında, toplam 6 bin 800 metre uzunluğunda açık ve kapalı sulama sistemi inşa ediliyor. Proje ile birlikte yaklaşık 400 haneye ait 2 bin dönüm tarım arazisinin verimli şekilde sulanması hedefleniyor.

Çalışmalar kapsamında 5 bin 700 metre açık kanal ve bin 100 metre kapalı sistem sulama hattı inşa ediliyor. Yeni sistemle birlikte, bölgede hem tarımsal hem de hayvansal üretimin artması ve su kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Taşmış Mahallesi Muhtarı Çetin Kaya, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Mahallemize uzun zamandır böyle güzel bir hizmet gelmemişti. Bu yatırım sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de ilgilendiriyor. Başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mahalle sakinlerinden Mecit Sağlam ise, eski sulama kanallarının verimsizliğine dikkat çekerek, "Eski kanal topraktandı, temizlemeden su akmıyordu. Şimdi yapılan beton kanal sayesinde ciddi bir rahatlama yaşayacağız. Devletimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"32 yıllık sorun giderildi"

Mahalle sakinlerinden Ali Doğan da yeni sulama hattının mahalle için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, "Eski kanal 32 yıl önce yapılmıştı ve artık neredeyse hiç işlev görmüyordu. Bu projeyle tarlalarımız yeniden canlanacak" diye konuştu.

Yapılan sulama sistemi ile bölgenin tarımsal üretim kapasitesinin artırılması, kırsalda yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve göçün önlenmesi hedefleniyor. Mahalle halkı, projenin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

 
Aile Yılı için yürüdüler
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu MYO Ormancılığa odaklandı
"Ekosistem Temelli Ormancılık ve Toprak Kullanımı" temasıyla düzenlenen ...
Uçar Hilalkentlilerle buluştu
Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, "Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor" ...
Çiftçi’den 2. OSB incelemesi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.
 
Bayburt tarhununa tescilli coğrafi işaret verildi
Bayburt tarhunu için yapılan coğrafi işaret tescilinin ardından Bayburt'un ...
Murat Cengiz gözyaşlarıyla uğurlandı
Oltu ilçesinde vefat eden infaz ve koruma memuru Murat Cengiz gözyaşları ...
Çiftçiden ağaçlandırma seferberliği vurgusu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, il genelinde geçen yıl yaşanan sel baskını ...
 
Aşkale Küçük Geçit’te su samuru görüntülendi
Nesli tehlike altındaki su samuru Erzurum'un Aşkale ilçesinde nehirde balık avlarken görüntülendi.
Ayvalı Misafir Kirazında hasat vakti
Oltu ilçesinde kiraz hasadına başlandı.
Sürücüyü itfaiye kurtardı
Narman’da dereye devrilen otomobildeki sürücü itfaiye ekiplerince çıkarıldı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva