Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
2025 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
2025 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Okullarda Filistin etkinliği düzenlenecek
Okullarda Filistin etkinliği düzenlenecek
'Enerjide tam bağımsız Türkiye'
'Enerjide tam bağımsız Türkiye'
MHP İl binası tapusunu Bahçeli’ye takdim ettiler
MHP İl binası tapusunu Bahçeli’ye takdim ettiler
Tekin eğitimde günceli paylaştı
Tekin eğitimde günceli paylaştı
HABERLER>EKONOMİ
7 Ekim 2025 Salı - 09:53

DAP BKİ'den Tavukçuluk desteği

5 yıl önce DAP Projesi kapsamında kurulan Yumurtacı Tavuk Yetiştiriciliği kümesinde, öğrenciler teorik bilgilerini uygulamalı eğitimle pekiştiriyor.

DAP BKİ den Tavukçuluk desteği

Malatya'da Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesinde kurulan tavuk yetiştiriciliği tesisinde hem üretime katkı sağlıyor hem de döner sermaye kapsamında gelir elde ediyor.
Yaklaşık 5 yıl önce DAP Projesi kapsamında kurulan Yumurtacı Tavuk Yetiştiriciliği kümesinde, öğrenciler teorik bilgilerini uygulamalı eğitimle pekiştiriyor. Tarım Alan Şefi Selahattin Özmen'in gözetiminde yürütülen çalışmalarda, tavuklar civciv ve yarka dönemlerinden itibaren öğrenciler tarafından yetiştiriliyor. Yumurtlama dönemine giren tavuklar ise ana kümese alınarak üretime dahil ediliyor.
Yaklaşık bin tavuğun bulunduğu tesiste günlük ortalama 30 koli yumurta üretiliyor. Elde edilen yumurtalar hem okulun ihtiyacını karşılıyor hem de döner sermaye aracılığıyla vatandaşlara satışa sunuluyor. Öğrenciler, üretim sürecinde aktif rol alırken, aynı zamanda emeklerinin karşılığında ücret alıyor.
"Tavukların tüm bakımıyla biz ilgileniyoruz"
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Bölümü 12. sınıf öğrencisi Muhammet Adıyaman, tavukların tüm bakım süreciyle ilgilendiklerini belirterek, "Döner sermaye kapsamında çalışarak ücret alıyoruz. Burada hem mesleğimizi öğreniyoruz hem de tecrübe kazanıyoruz" dedi.11. sınıf öğrencisi Onurcan Burca ise tavuklarla ilgilenmeyi sevdiğini ifade ederek, öğretmenlerinin her aşamada kendilerine destek olduğunu söyledi.
"Her yıl 10 bin civciv geliyor"
Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Necip Katı da, "1 Mart'ta okula yaklaşık 10 bin civciv geliyor. Bunların 9 binini Malatya halkına satıyoruz, kalan bin civcivi ise yumurtacı tavuk olarak yetiştiriyoruz. Üretilen yumurtaların bir kısmı öğrencilerimize ikram ediliyor, kalan kısmı ise öğretmenlerimiz ve vatandaşlara satılıyor. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimizin iş bulma konusunda herhangi bir sıkıntıda yaşamıyor" diye konuştu.

 
Sakaltutan'a bariyerli çözüm
 
DAP BKİ'den buğday üreticilerine destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İbrahim Aydemir: tüketim kültürünün gösterişe dönüşmesi toplumsal dengeyi bozuyor
Görünürlük, şatafat ve israfın günlük alışkanlıklara yerleşmesi, üretim–tüketim ...
Eylül ayı TÜFE en'leri açıklandı
Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte fiyatı en çok ...
Aydemir: Tüketim kültürünün gösterişe dönüşmesi toplumsal dengeyi bozuyor
Görünürlük, şatafat ve israfın günlük alışkanlıklara yerleşmesi, üretim–tüketim ...
 
Ekim ayı kira artış tavanı belli oldu
Ekim ayı için kira artış tavan oranı yüzde 38,36 olarak gerçekleşti.
Eylül ayında yıllık enflasyon yüzde 33,29 oldu
Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 33,29 oldu, aylık yüzde 3,23 arttı.
Erzurum’dan 9 ayda 27,6 milyon dolarlık ihracat
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın Eylül ayında ...
 
Şeker pancarı alım fiyatı açıklandı
Tarım ve Orman Bakanlığı, kota tamamlama primi ile birlikte şeker pancarı ...
Bolat: 'Rekor kırdık'
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Eylül ayı dış ticaret verilerine ilişkin, "Eylül ...
Erzurum'da Model Fabrika uygulaması
Erzurum’da "Model Fabrika" kurulumu hakkında kapsamlı değerlendirmeler ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
Nedim Atakol
Nedim Atakol
69 Yaşında Bir Üniversite
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva