Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
24 Eylül 2022 Cumartesi - 07:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi

Erdoğan, 'Biz işimize bakıyoruz. Cumhur İttifakı kararlı bir şekilde yola devam ediyor, onlar da kararsız şekilde yola devam ediyor. Aramızdaki fark bu" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına ilişkin, "Arkadaşlar o bizim derdimiz değil, o onların derdi. Onun derdi niye bizi gersin ki. Biz işimize bakıyoruz. Cumhur İttifakı kararlı bir şekilde yola devam ediyor, onlar da kararsız şekilde yola devam ediyor. Aramızdaki fark bu" şeklinde konuştu.

Cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 “SÜRECİ KARARLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORUZ”

"Rusya-Ukrayna savaşında tek taraflı referandum ve Rusya'nın kısmi seferberlik kararı gerilimi tırmandırırken bir taraftan sizin aracılığınızla gerçekleşen esir takası bir umut yarattı. Siz 'ABD dönüşü liderlerle görüşmeye devam edeceğim' demiştiniz. Bu konuda bir takvim var mı? Bu umut ışığında İstanbul süreci tekrar canlanır mı?" sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle cevapladı: "Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili olarak attığımız bu adımda, öncelikli tahıl koridoru meselesi, ardından girişimleri başlattığımız esir takasıyla ilgili süreçte hamdolsun 4 milyon tonu aşan bir tahıl koridorundan gidişler oldu. Hâlâ devam ediyor. Burada bizim tabii şu andaki önemli adımlarımızdan bir tanesi Rusya tarafından gelecek olan tahıl. Şu ana kadar gelenler daha çok Ukrayna. Şimdi Rusya'yı da başlattığımız andaki en önemlisi gübre nakli meselesi. Bunu da başlattığımız anda özellikle fakir ülkelere, az gelişmiş ülkelere bu gübre naklini yapmamız onları da ciddi manada hareketlendirecektir."

ESİR TAKASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esir takası konusunun da üzerinde ısrarla durduklarını vurgulayarak, "Esir takasında da 200 ismin üzerinde durmuştuk. Bu 200 ismin hepsi de bizde mevcut ve bunlar tamamıyla bizim misafirimiz, bizim kontrolümüzde. Bunların içerisinde bir tanesi Sayın Putin'in ısrarla üzerinde durduğu bir isimdi. Bu ismi de biz Rusya'ya gönderdik. Şu an itibarıyla da bu süreci kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bizdeki misafirlere de sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Yunanistan'ın İletişim Başkanlığı kurulacağını duyurmasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kursun. Onun İletişim Başkanlığı var da bizim İletişim Başkanlığımız yok mu? Bizim İletişim Başkanlığımız çok daha güçlü, çok daha bu noktada dünya ile bir iletişim ağını kurdu, yürütüyor. Onlar bizi geriden, vagon onlar, takip ediyorlar" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün ekonomiye ilişkin bir toplantı yapılacağını açıklamıştınız ve özellikle Rusya'nın kullandığı Mir ödeme sistemine ilişkin değerlendirmeler olacak, 'Alternatifleri var.' demiştiniz? Neler ele alınacak?" sorusu üzerine, toplantıda nelerin ele alınacağını burada açıklamasının doğru olmayacağını söyledi.

ÇALIŞMAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Bunların hepsini yapılacak toplantıda ele alacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sadece bir Mir kart olayı değil. Bunun alternatifi olarak elimizde neler var bunların üzerinde duracağız. Neler yapabiliriz? Ne gibi adımlar atabiliriz? Bunların üzerinde durmak suretiyle bu çalışmamızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI KARARLI BİR ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altı siyasi partinin ortak cumhurbaşkanı adayının belirsizliğini koruduğunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partililerine "Benimle misiniz?" sorusunu yöneltmesi üzerine kendisine destekler geldiğinin belirtilmesi, bu gelişmeye ilişkin değerlendirmesi ve "Ortak aday Kemal Kılıçdaroğlu olabilir mi?" sorusu üzerine, bunun kendilerinin derdi olmadığını dile getirerek, “Biz işimize bakıyoruz. Şu an itibarıyla Cumhur İttifakı bu konuda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Onlar da kararsız bir şekilde yola devam ediyor. Aramızdaki fark bu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, ABD ziyaretinde New York'ta Central Park'taki yürüyüşünde insanların yoğun ilgisiyle karşılaştığını belirterek yanına gelen kişilerin, dünyanın kaotik durumunda kendisinden beklentileri olduğunu hissedip hissetmediğine yönelik sorusu üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu: "Central Park'ta yanımıza gelen dünyanın değişik ülkelerinden, değişik yerlerden, dostlar diyeceğim, hepsi de hakikaten ummadığım, beklemediğim bir şekilde farklı yaklaşımlarla, farklı sorularla bize karşı olan teveccühlerini gösterdiler. Bu da bizi tabii gerçekten mutlu etti. Demek ki dünyada ciddi manada sevenlerimiz var. Bize olumlu şekilde bakanlarımız var. Bu da Türkiye'nin nerelere geldiğini, ne gibi bir konuma yerleştiğini göstermesi bakımından çok çok önemli.

 
Destici: 'Bizim, Cumhur İttifakı'nın adayı belli, net'
 
AİLEM Engelsiz İletişim Merkezi hizmete başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Erdoğan’ın başarısını konuşuyor
ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Erdoğan’dan ekonomide kararlılık vurgusu
Erdoğan, “Ekonomi programımızı yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari ...
‘İslam düşmanlığı insanlık suçu'
Uluslararası toplumun İslam düşmanlığıyla mücadeledeki kararlılığının ...
 
‘Bizim bütün vatandaşlarımıza yaklaşımımız aynıdır’
Erdoğan, ‘Türkler de benim vatandaşım, Kürtler de benim vatandaşım, Araplar ...
Erdoğan’dan ‘Güçlü Toplum, Güçlü Ülke’ vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Vesayet Konseyi'nde düzenlenen ...
'Durmak yok, yola devam' diyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak ve özgürlüklerden ekonomiye, enerjiden savunma ...
 
New York'ta BM Güvenlik Konseyi Reformu gündemi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, New York'ta "Birleşmiş Milletler ...
Oktay: 'Cumhurbaşkanımız Dünya lideri'
Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Semerkant’tan basına yansıyan fotoğrafına ...
Dünya bu fotoğrafı konuşuyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Semerkant kentindeki "Ebedi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva