Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
6 Haziran 2018 Çarşamba - 12:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milli irade vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”kayyum” olarak atanan belediye başkanı vekillerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan milli irade vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Bilindiği gibi ülkemizde yakın geçmişte bölücü örgütün güdümündeki bir partiye mensup belediye başkanları, kendilerine oy verenlere topyekun ihanet etmişlerdir. Kendilerine millete hizmet etmek için teslim edilen devletin araçlarını, gereçlerini, insan kaynağını, mali imkanlarını götürüp terör örgütünün emrine vermişlerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”kayyum” olarak atanan belediye başkanı vekillerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Bugüne kadar farklı bir anlayışla Türkiye genelinde halk arasında “kayyum” adı ile tanınan bir sürecin yürütüldüğünü belirten Erdoğan, “Bu süreç içinde valilerimizin riyasetinde vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız, hepsi önemli görevler ifa ettiler” diye konuştu.

Belediye hizmetlerinin milletin günlük hayatının 24 saatinin her dakikasını kapsadığını belirten Erdoğan, “Belediye hizmetlerindeki iyi veya kötü en küçük değişim belde halkı tarafından anında hissedilir, görülür, değerlendirilir. İstanbul gibi bir şehrin belediyesine yönetmiş bir siyasetçi olarak yaptığınız işlerin zorluğunu, önemini ve aynı zamanda keyfi en iyi bilen kişiyim. Özellikle bölge Doğu, Güneydoğu Bölgesi olunca bu çok daha farklı bir durum arz ediyor” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANLARI KENDİLERİNE OY VERENLERE TOPYEKUN İHANET ETMİŞLERDİR”

Belediye başkanlığının aynı zamanda demokrasinin de en kilit görevlerinden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz hep demokrasinin yerelden başladığını söyledik ve buna inandık. Kendisini seçenlere karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen belediye başkanları da çıkabiliyor. Bunlarla ilgili İçişleri Bakanlığımız idari bakımdan, yargımız da adli bakımdan gereken takipleri yapıyor ve hükmünü de veriyor. Bilindiği gibi ülkemizde yakın geçmişte bölücü örgütün güdümündeki bir partiye mensup belediye başkanları kendilerine oy verenlere topyekun ihanet etmişlerdir. Kendilerine millete hizmet etmek için teslim edilen devletin araçlarını, gereçlerini, insan kaynağını, mali imkanlarını götürüp terör örgütünün emrine vermişlerdir. Bu ülkede maalesef terör örgütü mensuplarının seçilmiş belediye başkanlarını belediye binalarının bodrum katlarında hesaba çektiği, sorguladığı, tokatladığı günler yaşandı. Bunları da biliyoruz. Seçilmiş belediye başkanları bu duruma karşı çıkmak yerine adeta kurulmuş oyuncaklar gibi kendilerine söylenen her şeyi yapmışlar, edilen her hakareti sineye çekmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti elbette demokrasi ile yönetilen, milli iradeyi her şeyin üzerinde gören bir devlettir. Ama bu durum milli iradeye teslim edilen yetkilerin terör örgütlerine peşkeş çekilmesine, demokrasinin teröre teslim edilmesine göz yumacağımız anlamına da gelmiyor. Tam tersine, demokrasinin vazgeçilmez bir parçası durumundaki hukuk devletine saygımız gereği bu çarpık tabloya müdahale ettik. Bir yandan İçişleri Bakanlığımız, diğer yandan yargımız üzerine düşeni yaptı, yapıyor. Milleti temsil görevini yerine getirme kabiliyetini kaybetmiş belediye başkanlarını bildiğiniz gibi görevlerinden alarak yerlerine Mülki İdare teşkilatımızın vali, kaymakam ünvanlı arkadaşlarımız vekaleten getirildi. Terör örgütüne teslim edilmiş belediyeler, kaynağı başka yerlere aktardıkları için borç batağındaydılar. Bu belediyelerin kamu kurumları yanında esnaftan müteahhide kadar tüm borçları ödendi, ödeniyor. Şehirlerimiz geçmişte görmedikleri hizmetlerle tanışıyor” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ BİR MİSYONA SAHİP OLDUĞUNUZA İNANIYORUM”

“Vekaleten belediye başkanı olan valilerimiz, kaymakamlarımız maşallah kırk yıllık belediyeci gibi çok güzel hizmetler geliştirdiler, geliştiriyorlar” açıklamasında bulunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu belediyelerimizi ülkemizin diğer bölgelerindeki başarılı belediyelerimizle eşleştirerek tecrübe ve proje paylaşımı sağladık. Bugün bölgedeki vatandaşlarımızın belediye başkan vekillerimizden memnuniyetlerini yüzlerinden okumak mümkün. Dün gece Diyarbakır’da kanat önderleri ile iftarda beraberdik, hepsi hem dua hem de teşekkür de bulundular. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Sizler sadece görev yaptığınız yerlerdeki vatandaşlarımıza hizmet etmekle kalmadınız, aynı zamanda devletin vitrindeki yüzü olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni oralarda yaşayanların nezdinde ibra ettiniz. Bölge halkı devletin kendilerine sadece askeri ile polisi ile sadece kırsalda verdiği sınırlı hizmetle değil, aynı zamanda belediye çatısı altında da samimi bir şekilde sahip çıktığını gördü. Terörle mücadelede son dönemde elde ettiğimiz önemli halk desteğinin gerisindeki sebeplerden birisi de işte bu anlayış değişikliğidir. Bu bakımdan tarihi bir misyona sahip olduğunuza inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak şahsım başta olmak üzere hükümetimizle, İçişleri Bakanlığımızla, diğer kurumlarımızla daima yanınızda olacağız. Her birinize görev yerlerinizde başarılar diliyorum.”

 
Dr. Öztürk gözyaşlarıyla uğurlandı
 
Erdoğan: 'Vaat ederiz ve onu yaparız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ovit Tünelinde geri sayım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılında başbakanlığı döneminde ...
Erdoğan kanaat önderleriyle buluştu
Erdoğan,“2018 Türkiye’sinde artık Kürt sorunu diye bir sorun yok. Eski ...
“Ayrımcılıkları yıka yıka yola devam edeceğiz”
Erdoğan, “Türk neyse Kürt kardeşim de odur ve biz bu ayrımcılıkları yıka ...
 
‘Yaparsa yine AK Parti yapar’
Erdoğan, “Mlli iradenin tecelligahı olan Meclisi, burada görev yapan milletvekillerimizi ...
"Bunlara Türkiye emanet edilir mi"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'ye Pensilvanya polemiğiyle ...
‘Türkiye’nin yükselişini durduramayacaklar’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin önünün kesilmek istendiği ...
 
"PKK'nın nefes alacak hali kalmadı"
Akdağ, son iki senede terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulduğunu, Türkiye'nin ...
‘Cumhurbaşkanımız milletimiz için bir velinimettir’
AK Parti Erzurum Milletvekili, 27. Dönem milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ...
Cumhurbaşkanından tarihi vurgu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul’un fethi bizim için ne kadar ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva