Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yapay zeka, yasasını bekliyor
Yapay zeka, yasasını bekliyor
Petrol üretiminde rekor düzey
Petrol üretiminde rekor düzey
'330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi'
'330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi'
Erbaş, Papa Fransuva ile görüştü
Erbaş, Papa Fransuva ile görüştü
'Türkiye Gazze'ye en fazla yardım yapan 2.ülke'
'Türkiye Gazze'ye en fazla yardım yapan 2.ülke'
HABERLER>SPOR
25 Ocak 2023 Çarşamba - 08:09

Cirit maçında atlar peş peşe düştü

Bayburt'ta soğuk kış günlerinin vazgeçilmez sporu olan ve Bayburtluların yoğun ilgi gösterdiği cirit müsabakasında akıl almaz olay yaşandı.

Cirit maçında atlar peş peşe düştü

Bayburt'ta soğuk kış günlerinin vazgeçilmez sporu olan ve Bayburtluların yoğun ilgi gösterdiği cirit müsabakasında akıl almaz olay yaşandı. İki devre şeklinde oynanan, toplamda 80 dakika süren atlı cirit müsabakasında 5 ciritçi attan düşerek hafif yaralandı. Gizli buzlanma nedeniyle ayakları kayan atlar sahipleriyle birlikte yere düştüler. Ciritçiler kazayı hafif sıyrıklarla atlattılar.
21 Şubat Atlı Spor Kulübü ile Çoruh Atlı Spor Kulübü aralarında dostluk maçı oynamak üzere bir araya geldiler. Bir diğer kulüp olan İpekyolu Atlı Spor Kulübü de iki takıma destek vermek amacıyla sahada yerini aldı. Soğuk havada cirit oynamaya başlayan oyuncular maça çok hızlı başladılar. Maç başladıktan kısa bir sonra Mehmet Ertaç isimli ciritçi attan düşerek dizini sakatladı. Maça kaldığı yerden devam eden Ertaç'ın arkasından Erkan Narmanlı atını kontrol edemeyerek yere düştü. İlk devrenin bitimine az bir süre kala ikinci kez Erkan Narmanlı'nın atı kaydı, Narmanlı kendini yerde buldu. Devre arasının ardından maç kaldığı yerden devam ederken bu kez de Mustafa Saka isimli bir diğer ciritçi atın kontrolünü sağlayamayarak atın üstünden düştü. Soğuk havaya aldırış etmeden maçı izlemeye gelen Bayburtlular ise izledikleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Maçın ortalarına doğru ise takıma destek veren kulüp oyuncularından Gökhan Çalışkan, cirit değneği fırlattığı esnada atı ters hareket yapınca yere düşen dördüncü isim oldu. Düştüğü yerden kalkan Çalışkan, maça devam etti. Maçın bitimine 5 dakika kala ise yürekleri ağza getiren son kaza yaşandı. Ergin Narmanlı isimli ciritçi atı Şahinbey ile koşu halindeyken yüz üstü düştü ve sürüklendi. Kameraya yansıyan o anlarda seyirciler ciritçiye bir şey oldu kokusuyla panik yaşadılar. Düştüğü yerden kalkan Narmanlı hemen atının ayaklarına baktı, atının ayağında sorun olmaması için saha kenarında yürütmeye başladı. Kazaların üst üste yaşandığı maçta seyirciler maçın bitmesinin istediler, bol kazalı müsabakanın 5 dakikası oynanmadan bitirildi.
Üzeri çamur olan ve elleri kanayan ciritçi Ergin Narmanlı, "At kazası yaptık, atımız kaydı, düştük. Sahanın altı buzmuş, farkına varmadık biz de atı fazla sürdük. Hayvanın ayakları kaydığı gibi düştük, durum bu. Ellerimiz de düşünce kanadı, atımızda da küçük bir yaralanma var" dedi.
Bir diğer kaza yaşayan Mehmet Ertaç ise saha zemininin buzlu olduğunu bu nedenle kaza yaşadığını söyleyerek, "Sahanın azizliğine uğradık. Biraz buz vardı, atı da kontrol edemedik yanımızın üzerine düştük. Ayağımızda hafif bir ağrı var ama geçici bir şey, şükürler olsun. Ciride devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
Bununla birlikte, müsabakayı izlemeye gelen seyircilerden Hacı Bayram Yılmaz kar, kış, soğuk, yağmur, çamur demeden cirit müsabakasını izlemeye geldiğini vurgulayarak, "2023'ün ilk cirit maçındayız. Aşkla izleyeceğiz. Atları seviyoruz, soğuğu da seviyoruz. Hava soğuk, sıcak demeden cirit izleyeceğiz. Küfür yok, saygısızlık yok her şey dostluk ve sevgi içerisinde. At üzerinde birbirimizi dövüyoruz, inip aşağıda da muhabbetini ediyoruz. Cirit böyle güzel bir spor" diyerek konuştu.

 
Aydemir: ‘Biz millet adına siyaset yapıyoruz’
 
İl Halk Kütüphanesi 600 bin kişiye hizmet verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’deki buz duvar ilgi odağı oldu
Erzurum'da çeşitli etkinlikler ile maceraseverlerin gözdesi olan Palandöken’de ...
Kasapoğlu: 'Türkiye, spor turizminde artık bir marka'
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2023 Türkiye Küçükler ...
Palandöken’de sömestr yoğunluğu
Okulların ara tatile girmesiyle karnelerini alan öğrenciler, aileleriyle ...
 
Göztepe play-off'a odaklandı
Göztepe, Spor Toto 1. Lig'de 2 maçlık mağlubiyet serisinin ardından, deplasmanda ...
Özkayımoğlu: ‘Galibiyet muhteşem’
Göztepe Teknik Sorumlusu Şakir Özkayımoğlu, Erzurumspor FK galibiyetinin ...
Muzaffer Hocadan taraftara ümit mesajı
Bilazer, "Zor günler geçiriyoruz. Hem saha içi hem saha dışı. Erzurumspor ...
 
Süphan Dağı’na Cumhuriyet’in 100. yıl özel tırmanışı
Türkiye Dağcılık Federasyonuna kayıtlı seçkin dağcılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor’un Göztepe maçında en önemli gücünü taraftarı oluşturacak. ...
Erzurumspor'da sakatlık gündemi
Erzurumspor Kulüp Doktoru Bilgehan Öztop sakatlıklarla ilgili açıklamalarda ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva