Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
HABERLER>TÜRKÄ°YE
27 Mart 2015 Cuma - 09:37

Çevrede tarihi açılım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanları’na öncülük yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da fidan dikim etkinliğine katıldı.

Çevrede tarihi açılım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanları’na öncülük yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da fidan dikim etkinliğine katıldı. Emine Erdoğan, "Baharın eşiğinde olduğumuz böyle bir günde ayaklarımız toprağa basacak, elimizdeki 100 bin fidan toprakla buluşacak ve yarınlarımıza büyük bir miras bırakacağız" dedi.

Dünya Ormancılık Haftası çerçevesinde 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinliklerle toplam 100 bin fidan toprakla buluştu. Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen alandaki fidan dikim etkinliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eşi Hatice Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve eşi Fatma Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın eşi Eda Kılıç, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve eşi Arzu Kılıçlar katıldı. Ayrıca, Sevgi Evleri’nden çocuklar, izciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da etkinlikte yer aldı. İstanbul, Diyarbakır, Trabzon, Mersin, Balıkesir ve Elazığ'da yapılan etkinliklere de canlı olarak bağlanan Emine Erdoğan, "Bereketli olsun" dedi. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Baharın eşiğinde olduğumuz böyle bir günde ayaklarımız toprağa basacak, elimizdeki 100 bin fidan toprakla buluşacak, yarınlarımıza büyük bir miras bırakacağız" dedi.

EMİNE ERDOĞAN’IN KONUŞMASI

"Ağaç, çocuğumuzun beşiği, yaşlımızın bastonu, kağıdımızın hamuru ve cenazemizin tabutudur" diyen Emine Erdoğan, ormanların aynı zamanda dünyanın akciğerleri olduğunu söyledi. Erdoğan, ormanların faydasının saymakla bitmeyeceğini, ormanın sadece bir ağaç topluluğu olmadığını, karada bulunan biyolojik çeşitliliğin yüzde 80'ine ev sahipliği yaptığını ve bu yönüyle bir açık hava müzesi olduğunu ifade ederek, "Bazen bir ormanın öğrettikleri bir kitabın öğreteceklerinden çok daha fazla olabilir" diye konuştu.

"İNSANLIK TOPRAĞI EKİP BİÇEREK MEDENİLEŞTİ"

Erdoğan, insanlığın toprağı ekip biçerek medenileştiğini ancak büyük bir tezatlık içinde sanayi devrimi ile birlikte medeniyet adına toprakla bağının koptuğunu söyledi. İnsanın doğal kaynakları tüketme hızının tabiatın kendini yenileme hızını yarı yarıya aştığına vurgu yapan Emine Erdoğan, tüketim alışkanlıklarını değiştirmek ve ekolojik dengeyi korumak için sürdürülebilir çevre politikaları geliştirmek gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Orman Bakanlığı'na yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, son 12 yılda Türkiye'nin dünyada en çok ağaçlandırma yapan ilk üç ülke arasına girdiğini, erozyonla mücadele konusunda dünya lideri konumunda olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZI YEŞİLSİZ, ŞEHİRLERİMİZİ ORMANSIZ BIRAKMAYALIM"

Orman Bakanlığı'nın mahalli halkın gelir kaynağı da olabilen özel ağaçlandırmalar yaptığını, ceviz, badem, dut, salep, sakız ağacı dikiminin Türkiye'nin zenginliklerini ekonomiye kazandırmak bakımından önemli olduğunu dile getiren Emine Erdoğan, "Çocuklarımızı yeşilsiz, şehirlerimizi ormansız bırakmayalım. Artık bir fidan dikmek hiç zor değil, Orman İl Müdürlüklerimize gittiğinizde bedelsiz olarak fidan alabiliyorsunuz. Kamu kurumlarımızda olduğu gibi özel toplantılarımızda, düğünlerimizde de fidan hediye etmeyi alışkanlık haline getirelim. En güzel hediye, içinde gelecek olan hediyedir; ağaçtır, fidandır" dedi.

 

 
Çoruh Havzası çiftçilerine Japon desteği
 
Dede ve torunlar buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hedef 2023…'
Erdoğan, “Önümüzde 2023 hedeflerimiz var. Bunun için çözmemiz gereken ...
Güllüce’den ahilik vurgusu
Ahilik teşkilatının önemine dikkat çeken Güllüce, "Ahilik denen şeyin, ...
‘Gayret Bizden, Tevfik Allah’tan’
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında konuşan ...
 
‘Gündem Yeni Türkiye’
Seçimlerde gündemin yeni Türkiye olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, ...
'Bunlar doğru şeyler değil'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında 4 kişilik ...
'Kentsel dönüşüm yürek isteyen bir iş'
Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün yürek, bilek, emek ve gayret isteyen ...
 
‘Tarih cesurları hatırlar’
Korkakların tarih boyunca hiçbir zaman zafer anıtı dikemediklerini belirten ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Bir şey kazanamazsınız’
Erdoğan, Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin Ermenistan yönetimini eleştirerek, ...
Tarihi başlangıç..
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva