Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Erbaş: 'Gazzeliler mutlaka zafere ulaşacaktır'
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Kurtulmuş Yeni Anayasa yaklaşımını açıkladı
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Işıkhan engelli istihdamını değerlendirdi
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 60,77 arttı
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
10 Nisan 2012 Salı - 07:12

Cengiz yatırımlarını anlattı

Güneş Vakfı’nın yerel yönetimlerle yaptığı istişare toplantılarının bu haftaki konuğu Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz oldu

Cengiz yatırımlarını anlattı

Güneş Vakfı’nın yerel yönetimlerle yaptığı istişare toplantılarının bu haftaki konuğu Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz oldu. Başkan Cengiz, görev süresinde yaptığı çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi.
Güneş Vakfı Genel Başkanı Alparslan Ceylan, her hafta bir yerel yöneticiyle istişare toplantısı yaptıklarını ve şehir gündemine ilişkin fikir alış-verişinde bulunduklarını ifade etti. Ceylan, yerel yönetimlerin çalışmalarına fikir bağlamında katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti.
CENGİZ: İSTİŞAREYİ ÖNEMSİYORUZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, şehirlerin gelişmesinde sivil toplum örgütleri ile yerel yönetimlerin işbirliği ve dayanışma içerisinde olmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.
Aziziye Belediyesi olarak, istişareyi çok önemsediklerine dikkat çeken Başkan Cengiz, “Seçildiğimiz günden itibaren yaptığımız her çalışmada, sivil toplum örgütleri ve halkımızla her zaman işbirliği içerisinde olduk. Geldiğimiz noktada ilçemize kazandırdığımız önemli yatırımlarda ve başta kentsel dönüşüm olmak üzere, yapılan güzel hizmetlerde işbirliği ve istişarenin büyük etkisi oldu.” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞARISI
Gezköy ve Ilıca’da birlikte yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları hakkında da bilgi veren Başkan Fatih Cengiz, “Gezköy’de 300 dönümlük alanın kamulaştırmasını tamamladık ve ihale için gün aldık. İnşallah bahar sezonunda Gezköy’de modern konutların temeli atılacak. Gezköy’de toplam bin 90 hak sahibine 30 Milyon gibi bir ödeme yapıldı. Bu da ilçe ekonomisi için çok önemli bir kazanç oldu. Ilıca’da ise kentsel dönüşüm çalışmaları etap etap yapılıyor. Eski Mahalle’de 40 dönümlük birinci etapta yapılan 320 konut Haziran ayında tamamlanıyor. 90 dönümlük ikinci etap için çalışmalara başladık ve hak sahiplerine şu ana kadar 7 Milyon TL ödeme yaptık. Konut sıkıntısı yaşanmaması için etaplar halinde ilçemizin çehresini değiştiriyoruz.” dedi.
Başkan Cengiz, kentsel dönüşüm çalışmalarının Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yürütüldüğüne de vurgu yaptı. Cengiz, desteklerinden dolayı TOKİ Başkanlığı’na, Sağlık Bakanına ve Erzurum milletvekillerine de teşekkür etti.
AZİZİYE CAZİBE MERKEZİ OLDU
Üç yıl önce görevi devraldıklarını ve kurumsal yapıyı oluşturup, mali disiplini sağlayarak işe başladıklarına işaret eden Başkan Cengiz, “Aldığımız mali tedbirler sayesinde bugün çok önemli yatırımların altına imza atıyoruz. Çapının çok üzerinde hizmetler üreten bir belediye oluşturduk. Gelirin gideri karşılama oranı yüzde 30 olan bir belediyeden, yüzde 100’lere yaklaşmış bir belediye olduk. İlçemize 500 kişilik çok amaçlı bir spor salonu kazandırdık. Rekor seviyede asfalt çalışması yaparak ilçemizi adeta hizmete doyurduk. 15 yıldır yarım kalan belediye iş merkezini tamamlayarak, ilçemize 250 öğrenci kapasiteli bir yurt kazandırdık. Kamu kurumları artık ilçemizde şekillenmeye başladı. Dadaşkent’in en önemli ihtiyaçlarından olan banka şubesi sorununu çözmek için yaptığımız girişimler sonuç verdi ve Finansbank şubesi hizmete açıldı, Halkbank şubesi de önümüzdeki günlerde açılacak. Yine ilçemizde Spor Lisesi bu yıl tamamlanıyor. Sosyal hizmetler ile birlikte vakıf yurtlarının inşaatları devam ediyor. Aziziye cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” diye konuştu.
Sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında da önemli hizmetler gerçekleştirdiklerine işaret eden Başkan Cengiz, ulusal ve uluslararası etkinlikler yaptıklarını, Erzurum’u ulusal vizyona taşıdıklarını sözlerine ekledi.

 
Ölümden döndüler
 
Alevilik çalışması ödüllendirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ele Avuca Sığmaz ilgi gördü
Erzurum Şehir Tiyatroları oyuncularınca sahnelenen Ele Avuca Sığmaz komedi oyunu büyük ilgi gördü.
Rehabilitasyon öğrencileri şölen yaptı
Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri müzik ve şiir dinletisinde buluştu
Ş.T'den İzmit çıkarması
İzmit Belediyesi'nin kültürel etkinlikleri devam ediyor.
 
Türk Kültürüne Dadaş desteği
Yaklaşık 3 yıl önce kurulan Dadaş'ın Gönülsesi Kültür ve Sanat Derneği, ...
Pendik'te Erzurum Şiir akşamı
İstanbul Pendik Belediyesi ile Aziziye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ...
Pendik'te Alvarlı Efe H.z.leri anlatıldı
Prof. Dr. Özden ile Prof. Dr. Ağırman’ın konuşmacı olarak katıldığı ...
 
Pendik'te Erzurum coşkusu
“Yediveren Kültür Kardeşliği, Pendik - Erzurum” etkinliklerinde düzenlenen konser nefes kesti
Dadaş Filim Festivali mevsim değişti
Uluslararası Dadaş Film Festivali, sonbahardan ilkbahara taşındı.
Çocuk oyunlarında geleneksele dönüş
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu büyük ilgi görüyor.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva