Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
4 Eylül 2014 Perşembe - 10:02

Bölgesel tanıtımda THY-KUDAKA işbirliği

KUDAKA ve THYişbirliği ile Erzincan, Erzurum ve Bayburt illerinde gerçekleştirilecek olan Bölge Tanıtım Organizasyonu kapsamında yerel turizm firma ve yerel otoriteler ile ulusal turizm firmalarının bir araya geleceği toplantıların ilki Erzincan’da yapıldı.

Bölgesel tanıtımda THY-KUDAKA işbirliği

Büyük Erzincan Oteli’nde düzenlenen toplantıya Vali Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ulusal turizm firmaları ile yerel turizm firmalarının temsilcileri katıldı. Toplantıda Erzincan’ın turizm potansiyelini katılımcılarla anlatan Vali Akdemir; Erzincan’ın coğrafi yapısı, tarihi ve kültürel dokusu ile yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini üzerine çektiğini belirtti. Konuşmasında Erzincan’ın turizm potansiyelinin daha geniş kitlelere tanıtılması ve gelen turist sayısının artırılması açısından tur operatörlerinin önemine değinen Vali Abdurrahman Akdemir; “Turizmin önemli dinamiklerinden olan tur operatörleri ve seyahat acenteleri, birbirini tamamlayan iki kavramdır. Hem turist gönderen hem de turist kabul eden ülkeler için, tur operatörleri ve seyahat acenteleri, belirli destinasyonlara olan uluslararası turizm hareketini yönlendirmektedir. Bu kuruluşlar dünya genelinde olduğu gibi, Türkiye’de de turizmin geleceğini belirlemede önemli bir faktördür. Öyle ki Türkiye’de turizmin başarısı, tur operatörlerinin Türkiye’yi tur programlarına alıp almamaları ile doğrudan ilişkilidir.” Şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında turizm sektörünün bir hizmet sektörü olduğunu dile getiren Vali Abdurrahman Akdemir, turistik hizmetlerde kaliteye maksimum düzeyde ulaşabilmenin tek yönünün insan gücüne bağlı olduğunu belirterek; “Otel işletmelerinde de hizmetlerin yürütülmesi ve müşterilerin tatmin edilebilmesi büyük ölçüde iş görenlerin gayreti ile gerçekleşmektedir. Bu nedenle; insan kaynağı otel işletmelerinin verimliliği açısından oldukça önemlidir. Otel işletmeleri ‘insanın insana hizmeti’ unsurunun ön planda olduğu hizmet alanlarıdır. Bu işletmelerde sunulan hizmetin ölçüsü, tesisin fiziki yapısına ve o tesiste çalışan personelin eğitimine bağlıdır. Bu yüzden otel tesislerinde çalışan personelin otel organizasyonunu, çalışma düzenini, ön büro hizmetleri, müşteri ilişkileri gibi konaklama ile ilgili temel esasları kavrayarak gerekli bilgi ve beceriye sahip olması gerekmektedir. Bundan dolayı turizmin önemli dinamiklerinden olan konaklama sektörünün gelişmesinde turizm okulları, kalifiye elaman açığını gidermede lokomotif görevi görmektedir. Erzincan’da bu konuda kalifiye personel açığını gidermek üzere Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ile Erzincan Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu eğitim vermektedir. Dolayısıyla Erzincan’ın turizm alanında kalifiye eleman sayısı yeterli düzeydedir.” Dedi.Vali Abdurrahman Akdemir’in konuşmasının ardından başlayan toplantıda Erzincan’ın turizm potansiyelinin değerlendirilerek tur operatörlerinin destinasyonlarında daha çok yer edinebilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında katılımcılarla görüş alışverişinde bulunuldu. Tur operatörü firmalarının temsilcileri Erzincan programında Kemaliye ilçesini ziyaret ederek buradaki tarihi ve kültürel eserlerde incelemelerde bulunacak.

 
Biber gazlı soygun davasında karar duruşması
 
Büyükşehir'de Hedef 2023 Sünnet Şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da istenilirse neler yapılmıyor ki..
Erzurum Sebze Üreticisi Necati Yıldızer, sıcak iklim bitkisi olarak bilinen ...
Erzurum Büyükşehirler Kredi Ligi’nde
Erzurum 2014 Haziran dönemi kişi başına düşen kamu ve özel banka kredi ...
DOSİAD’tan şirketleşme yorumu
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Ekonomik Araştırma ...
 
Mükellef sayısında kırılganlık
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) temmuz ayı faal mükellef verilerini paylaştı.
Erzurum çek en’leri açıklandı
TBB Risk Merkezi'nce Duyurusu Yapılan İbrazında Ödenen Çeklerin Coğrafi ...
Bankacılıkta Malatya Erzurum rekabeti
Erzurum’da faaliyet veren banka şubesi sayısı 69’dan 70’e yükselirken ...
 
Erzurum konutta 2., taşıtta birinci sırada
Erzurum 2014 yılı Mart-Mayıs ayları diliminde Bölge illeri içinde kredili ...
Besici Yeni Hayvan Pazarını bekliyor
Erzurum'da bulunan hayvan pazarına pislikten girilmiyor. Pazara uğrayan ...
14 yılda 74 bin kişilik istihdam
14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesinde haziran ayında 29, 2014’ün ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva