Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
19 Kasım 2019 Salı - 11:46

Bölgesel Girişim Sermayesi programı başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kalkınma Ajanslarımızın yakında başlatacağı ‘Bölgesel Girişim Sermayesi’ programı ile finansman ihtiyacı olan firmaları yerelden de destekleyeceğiz” dedi

Bölgesel Girişim Sermayesi programı başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Kalkınma Ajanslarımızın yakında başlatacağı ‘Bölgesel Girişim Sermayesi’ programı ile finansman ihtiyacı olan firmaları yerelden de destekleyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ATO Congresium’da düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı’nın açılış toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Oktay, TechAnkara Proje Pazarı’nın, sadece Ankara’da değil ulusal çapta girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

17 YILLIK SÜREÇ

AR-GE destek programlarıyla 17 yılda 21 binden fazla projeye 12 milyar lira destek sağlandığını ifade eden Oktay, “Teknopark sayısı 5’den 84’e yükselmiş 1187 araştırma merkezi ve 348 tasarım merkezi açılmıştır. Bugün 5 bin 390 firma, 55 bini aşkın personeliyle teknoparklarımızda üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerini vermektedir. Kalkınma ajansları eliyle yerelde yenilikçi projelere 7,4 milyar lira destek sağlanmış, yararlanıcıların eş finansmanı dahil 12,7 milyar lira tutarında kaynak harekete geçirilmiştir. İzlediğimiz yatırımcı dostu, yenilikçi ve özgün politikalarla yeni teknolojilerin artık pazarı değil üreticisi konumundayız. Başarılarımız, atlatılan nice badireye, yaptırım tehditlerine ve terör saldırılarına rağmen refaha dönüşmeye devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

FAİZ VE ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ

Makroekonomik verilere bakıldığında, faizlerin ve enflasyonun düşüş eğiliminde seyrettiğini, döviz kurunda da istikrarın sağlandığını söyleyen Oktay, “Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu ve OECD gibi kuruluşlar ülkemize yönelik büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmiş durumdadır. Reel sektöre sağlanan krediler sanayicinin yüzünü güldürürken, imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı ekim ayında yüzde 76.4 düzeyine yükselmiştir. Sanayimizin daha fazla üretim yapmaya, daha fazla istihdam oluşturmaya istekli olduğu bu dönemde teknoloji kullanımı belirleyici olmayı sürdürüyor. Uzun vadeli büyüme hedeflerimize ulaşmak için, teknoloji yetkinliklerimizi piyasaya etkin şekilde kazandırmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda 11. Kalkınma Planımız ile daha fazla yerli tasarım, üretim, yatırım ve istihdam için iddialı ama bir o kadar da gerçekçi hedefler belirledik. 2023 yılına kadar, ülkemizde teknoloji tabanlı işlere yapılan yıllık yatırımların büyüklüğünün 5 milyar liraya ulaşmasını hedefliyoruz. Son 10 yılda ortalama yüzde 16,5 olan milli gelirdeki imalat sanayi payını, 2023 yılında yüzde 21’e çıkarmayı planlıyoruz. AR-GE harcamalarının milli gelirdeki payını yüzde 1,8’e, bu alanda çalışan insan kaynağımızı 300 bin kişiye ve araştırmacı sayımızı 200 bin kişiye yükseltmeyi amaçlıyoruz. Girişim seviyesinden 1 milyar doların üzerinde değerlemeye ulaşan küresel ‘unicorn’ şirketler arasında en kısa zamanda Türk firmalarını görmeyi arzu ediyoruz. Milli Teknoloji Hamlemizin parçası olan bu hedefler ile teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirecek, sanayide katma değerli üretimi geliştirecek ve ülkemizin rekabet gücünü artıracağız. Girişimcilerimizle, bilim dünyamız ve sivil toplum kuruluşlarımızla hükümetimizin birlikte ilmek ilmek dokuduğu bu süreçte ‘TechAnkara Proje Pazarı’ gibi etkinlikler geleceğe dair umutlarımızı daha da artırmaktadır” dedi.

Girişimcilik alanında uygulanacak politikalarla, fikirden son üretim aşamasına kadar tüm süreci güçlendireceklerini vurgulayan Oktay, “Kalkınma Ajanslarımızın yakında başlatacağı ‘Bölgesel girişim sermayesi’ programı ile finansman ihtiyacı olan firmaları yerelden de destekleyeceğiz. ‘İcat çıkaran’ inovatif projeler piyasada hak ettiği değere kavuştukça kazanan milletimiz, kazanan Türkiye olacaktır” ifadelerini kullandı.

 
‘Millet olarak çok güçlü bir birikime sahibiz’
 
Bakan Selçuk öğretmenlere seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan ihracat yapan sektör sayısı 19’a ulaştı
Erzurum ihracatta farkındalık sürecini devam ettiriyor.
Erzurum’un payı yüzde 17’ye yükseldi
Erzurum’da vergi tahsilat oranı yüzde 65,34’e ulaştı. Ekim ayı bazında, ...
Orhan'dan MÜSİAD üyelerine termal sunum
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Müstakil Sanayici İş Adamları ...
 
AÇSH, ‘Finansal Okuryazarlık’ semineri düzenledi
Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce (AÇSH) Aziziye ...
Tanıtım Günlerinde Pasinler standına yoğun ilgi
Bursa'da gerçekleştirilen Erzurum Günleri'ne Pasinler Belediyesi'nin tanıtım standı damga vurdu.
Yücelik, bölgesel ekonomik vizyonu yorumladı
Yücelik, TRT AVAZ’da yayınlanan ve Anadolu şehirlerinde reel sektörün ...
 
KUDAKA’dan Mesleki Eğitim Liderler Programı
KUDAKA ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle yürütülen meslekî ...
Erzurum kredide bakın kaçıncı sırada sırada
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - TBB 2019 Eylül dönemi Erzurum nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı.
Erzurum Havalimanı ekim ayı verileri açıklandı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılı Ocak ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva