Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
6 Aralık 2019 Cuma - 10:28

Bulut beklentilerini paylaştı

Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesi Başkanı Faruk Bulut, sağlık çalışanlarının döner sermaye ücretlerinin iyileştirilmesi ve döner sermaye yönetmenliğinin yeniden düzenlenmesi konusunda basın açıklaması yaptı.

Bulut beklentilerini paylaştı

Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesi Başkanı Faruk Bulut, sağlık çalışanlarının döner sermaye ücretlerinin iyileştirilmesi ve döner sermaye yönetmenliğinin yeniden düzenlenmesi konusunda basın açıklaması yaptı.

Ülkemizde son 10 yılda döner sermayeleri kadar eriyen hiçbir ücret olmadığını ifade eden Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesi Başkanı Faruk Bulut, bugün döner sermayelerden memnun olan bir tane bile sağlık çalışanı kalmadığını söyledi.

Bulut, “Ülkemizde son 10 yılda döner sermayeler kadar eriyen hiçbir ücret yoktur. Dibe vurmuş, tabanı görmüştür. Aşırı iş yükü bulunan ve çalışanların fedakârca hizmet yürüttüğü sağlık kurumlarımızda ne yazık ki iş döner sermayeye gelince önümüze kocaman bir sıfır rakamı konmaktadır. Bugün döner sermayelerden memnun olan bir tane bile sağlık çalışanı kalmamıştır. Herkes muzdarip ve şikayetçidir. Sağlık yöneticileri de çalışanların bu memnuniyetsizliğinden ve döner sermayelerin halinden haberdardır. Ama vurdumduymazlık devam etmektedir. Çalışanların 5 yıl önceki döner sermaye ücretlerini mumla aramaları durumun vahametini de açıkça göstermektedir. Türk Sağlık-Sen olarak bu vurdumduymazlığa son verilmesi için geçtiğimiz aylarda çalışanların döner sermaye taleplerini içeren binlerce dilekçeyi Sağlık Bakanlığı ve YÖK’e teslim etmiştik. Her iki kurumun yöneticilerine de bu durum defalarca anlattık. Yaklaşık 1 yıl önce Genel Başkanımızın Sayın Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmede Bakan bey yönetmelik değişikliği yapacaklarını bunun için çalışmalara başladıklarını açıklamışlardı. Aradan geçen sürede ne yazık ki hala bir somut adım atılmamıştır. Eskiler “et-tekraru ahsen velev kane yüz seksen” demişler yani Yüzseksen kerede olsa tekrar etmek güzeldir. Biz döner sermayeler ile ilgili sorunlara değil 180, 1800 kez dikkat çektik. Fakat yanlışta ısrar edilmeye ve sorunlar görmezden gelinmeye devam ediliyor. Bugün çalışanın sesini bir kez daha duyurmak ve döner sermaye taleplerimizi yüksek perdeden aktarmak için alanlara çıktık. Öncelikle ifade etmek isteriz ki; Döner sermayede bu düzen böyle gitmez. Sistem baştan aşağı yeniden revize edilmelidir. Revize edilirken en temel alınacak husus, çalışanın sistemin merkezine yerleştirilmelidir. Adalet teslim edilmeli, hiçbir çalışan haksızlığa uğramamalıdır. “dedi

Döner sermayelerde öncelik çalışanın hakkı olması gerektiğini belirten Türk Sağlık Sen Erzurum Şubesi Başkanı Faruk Bulut, yöneticilere seslenerek döner sermayelerde yaşadıkları gelir kaybı nedeniyle çalışanın yaşadığı ekonomik sıkıntı sorununu çözmek için çaba harcamaları gerektiğini söyledi.

Bulut, “Döner sermayelerde öncelik çalışanın hakkı olmalıdır. Çalışanın alın terinin kurumların finansal sıkıntıları için heba edilemeyeceği bir düzenleme yapılmalıdır. Döner sermayeler yükseltilmelidir. Günümüz enflasyonu dikkate alınarak katsayılar yeniden belirlenmelidir. Taban ücretler arttırılmalıdır. Döner sermayelerimiz mutlaka emekliliğe yansıtılmalıdır. Emeklilikte sağlık çalışanlarını bekleyen sefalete bir son verilmelidir. Sistem karmaşık, sorun büyüktür. Ama kamu iradesi de bunu çözecek güçtedir. Sağlık Bakanlığı ve Üniversitelerimize bağlı hastanelerde görev yapan fedakar çalışanlarda sorunun çözülmesini dört gözle beklemektedirler. Yöneticilere sesleniyoruz; Döner sermayelerde yaşadıkları gelir kaybı nedeniyle çalışanın yaşadığı ekonomik sıkıntı da, evindeki huzursuzluk ta vebal sizindir. Bu sorunu çözmek için çaba harcayınız. Kabul edilebilir bir döner sermaye sistemi için gerekli yasal düzenlemeleri bir an önce yapınız. Sağlık çalışanları için artık sabır taşı çatlamıştır. Yönetmelik bir an önce değişmeli, bu sorun çözülmelidir.

Çalışanın emeğinin karşılığı teslim edilmeli, ekmeğiyle oynanmamalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak adaletli bir döner sermaye düzeni kurulana, çalışanların aldığı ücretler makul bir düzeye çıkarılana ve talepleri karşılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir an bile geri durmayacağız. Ekmek kavgamızda ne yılgınlık gösteririz ne de vazgeçeriz.” diye konuştu.

 
Vural Ailesi yasta
 
Erzurum 2003 – 2019 teşvik verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar, Dünya Kadın Hakları Günü için bir araya geldi
Atatürk’ün öncülüğünde, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin ...
Çakmak’tan hayırlı olsun ziyareti
Erzurum'a atanarak görevlerine başlayan Tuğgeneral Semih Okyar ve Kıdemli ...
‘Sevgiyle tüm engelleri aşacağız’
Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Yakutiye İlçe Milli Eğitim ...
 
AÇSH Engelli vatandaşları ağırladı
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde özel ...
7 bin kişi evde bakım hizmetlerinden yararlanıyor
Erzurum'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Erzurum Valiliği, ...
Tanfer: “Hepimiz birer engelli adayıyız”
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
 
Engelli Derneklerinden ortak basın açıklaması
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Erzurum’da faaliyetlerini sürdüren ...
Doğu’dan kartpostallık görüntüler
Erzincan’ın yüksek kesimlerine yağan ve 20 santimetreye ulaşan karın ardından ...
Ceylan: “Hayat birlikte güzel”
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 3 Aralık Dünya Engelliler ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva