Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
'Türk Gençliği başarı hikayesini dünyaya ispatladı'
'Türk Gençliği başarı hikayesini dünyaya ispatladı'
ASHB’den örnek uygulama
ASHB’den örnek uygulama
Tarımsal üretimde yeni süreç
Tarımsal üretimde yeni süreç
HABERLER>TÜRKÄ°YE
16 Şubat 2014 Pazar - 13:18

Bu Vatana İhanettir!

Paralel yapı tarafından yapılan TIR baskını görüntülerine en sert tepki İçişleri Bakanı'ndan geldi: Bu vatana ihanettir... Burhan Kuzu'ya göre de baskının amacı Türkiye'yi savaş yanlısı göstermek

Bu Vatana İhanettir!

Adana'daki TIR baskınıyla ilgili yayımladığı şok görüntüler Ankara'da yankı buldu. Baskınla ilgili daha önce paralel yapıyı işaret eden ve olayın aydınlatılması için gerek mülkiye gerekse jandarma müfettişlerine talimat veren İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, "Bu vatana ihanettir" değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKİYE ÇADIR DEVLETİ DEĞİL'

Paralel devletin 19 Ocak'ta Adana'nın Ceyhan ilçesinde MİT'in TIR'larına yaptığı baskın için "vatana ihanet" tanımlaması yapan Bakan Âlâ büyük komplonun Türkiye'yi, El Kaide'ye yardım ediyor gibi göstermek olduğunu söyledi. Bu oyunun bozulduğunu belirten Âlâ, şok görüntüler için şu yorumu yaptı: "Türkiye'ye kurulan komplo tüm açıklığı ile ortaya çıktı. TIR baskınını organize eden malum çevreler, Suriye'de aynı zamanda El Kaide ile de mücadele eden meşru grupları engellemeye çalıştılar. Hatta El Kaide'nin ekmeğine yağ sürdüler. Türkiye, çadır devleti değil. Binlerce yıllık geleneği olan bir devlet. 3-5 kişinin veya onlara akıl verenlerin üstesinden gelecek güce ve kudrete sahip. TIR baskınını organize edenlerin Ankara'daki uzantıları da belirlendi. Bu olayın tanımı 'vatana ihanettir.' Eğer vatana ihanet suçuna bir örnek aranıyorsa, bu olay vatana ihanettir işte!"

KUZU: BÖYLE BİR YETKİLERİ YOK

Adalet Bakanlığı kaynakları da yaptığı değerlendirmede, bakanlık olarak TIR'lara yapılan baskınla ilgili işlem başlatıldığını açıkladı. Bakanlığın bu konuda taraf olduğunu belirten kaynaklar sürecin sonuna kadar yakından takip edileceğinin altını çizdi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise şunları söyledi: "TIR'ların nereye kadar gideceği biliniyor esasen. Tam sınıra gelince arama yapılmak isteniyor. Bir defa böyle bir arama yetkisi yok... Bu TIR'lar 2011 yılından beri gelip gidiyor. Bizim bildiğimiz gıda gidiyor. 'Silah gitsin' anlamına gelmez ama dengesiz güç var orada. Bazı ülkeler Suriye'ye en büyük silahları veriyor. Bu insanlar masum masum seyrediyor ve ölüyor. 2011'den beri giden bu TIR'lar 17 Aralık'tan sonra böylesine aşırı bir takibe tabi tutuldular. 17 Aralık operasyonunun bir ayağı bunların aranmak istemesi. Hedef çok net. Cenevre toplantılarında Türkiye'yi savaşı destekler konuma sokmak. Bunu yapmaya çalışıyorlar. Gazetedeki görüntüler çok vahim... Jandarma ve Emniyet bunu yasadışı talimatla yapıyor. Çünkü jandarma ve polisin böyle bir yetkisi yok... Yapılanın hedefi Türkiye'yi terör örgütleri, El Kaide'ye yardım ve yataklık eder duruma düşürmek, savaş suçlusu gibi göstermek."

MUHALEFETTEN DE TEPKİ

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL: "Burada olan şey rezalet. Bir TIR'da silah olduğuna dair ihbar varsa, bu ihbarın MİT görevlisi olduğu bilinerek mi bilinmeden mi yapıldığı ortaya çıkarılmalı. Ya TIR'ları kontrol etmeseler de silah kaçakçısı olsaydı ne olacaktı. Devletin organları daha dikkatli çalışmalı."

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YUSUF HALAÇOĞLU: "İstihbaratın içinde köstebek varsa, adam alırken ona göre alınması gerekir. MİT'in kendi içindeki adamlarından haberdar olması gerekir."

 
Palandöken'de hafta sonu şenliği
 
Altınok Merkez Valiliği'ne atandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi Geceden Müjdeli Haber
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dün gece başarılı ...
Türkiye İçin Tarihi Gece
Türkiye'de özellikle internet alanında büyük değişime yol açacak TÜRKSAT ...
'Allah Bunları Islah Etsin!'
Başbakan Erdoğan, Mecidyeköy-Mahmutbey metro hattının temel atma töreninde ...
 
Medine'de Türklerin kaldığı otelde yangın
Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki İşrak el-Medine otelinde meydana ...
Başbakan Erdoğan ayakta alkışladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soçi 2014 Kış Olimpiyatları resepsiyonuna katıldı.
Türkmen komutan konuştu! Amaçları..
Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Mahmut Çildir, Suriye Türkmenlerinin, "Türk" ...
 
MİT karargâhını polis ablukaya aldı
Müsteşar Fidan ve 4 MİT görevlisi için "gözaltı kararı" çıkartan savcılar, ...
Bakan Ala'dan flaş açıklama
Bakan Ala, Adana'da MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin başlatılan ...
Başbakan Bugüne Kadar Kaç Suikast Atlattı?
Gazeteci-yazar Abdurahman Dilipak, katıldığı AK Parti ilçe teşkilatı toplantısında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva