Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
2 Aralık 2022 Cuma - 02:06

Bozdağ: ‘Türk halkı bu değişime izin vermeyecektir’

Adalet Bakanı Bozdağ, 6’lı masanın Anayasa değişiklik teklifine ilişkin, "Yürütme organını doğrudan seçme hakkını Türk halkından geri almak istiyorlar" dedi.

Bozdağ: ‘Türk halkı bu değişime izin vermeyecektir’

Adalet Bakanı Bozdağ, 6’lı masanın Anayasa değişiklik teklifine ilişkin, "Yürütme organını doğrudan seçme hakkını Türk halkından geri almak istiyorlar. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanı yürütme organıdır. Yürütme organını doğrudan Türk halkı seçmektedir. Bu yetkiden korkuyorlar" dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Engelsiz Adalet Çalıştayı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 6’lı masa tarafından hazırlanan Anayasa değişikliğine ilişkin olarak Bakan Bozdağ, “Esasında değişiklik önerilerine detaylı bir gözle baktığımızda yeni bir şey olmadığını net bir şekilde görebiliyoruz. Zira bu Anayasa önerisinin özü halkın hür iradesiyle seçimlerde iktidar olma umudunu kaybeden siyasi partilerin Ankara'da vesayet odaklarıyla veya Ankara'daki pazarlıklarla halktan bugüne kadar alamadıkları ve bundan sonra da alamayacakları iktidar yetki ve görevini alabilme umudu verdiği için parlamenter sisteme geri dönmek istiyorlar. Teklife baktığınız zaman esasında bir başka özellik de şu: Yürütme organını doğrudan seçme hakkını Türk halkından geri almak istiyorlar. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanı yürütme organıdır. Yürütme organını doğrudan Türk halkı seçmektedir. Bu yetkiden korkuyorlar. Türk halkına güvenmiyorlar. Türk halkından bu yetkiyi alamayacaklarına dair endişe taşıyorlar. O yüzden halkın sahip olduğu yürütme organını seçme hak yetki ve gücünü halktan almak istiyorlar” dedi.
“Türk halkı bu değişime izin vermeyecektir”
Türk halkının milli iradeyi zayıflatan her düşüncenin ve her teşebbüsün karşısında durduğunu aktaran Bozdağ, “Bilinen Türk tarihinde ilk defa Türk halkı doğrudan yürütme organını 24 Haziran 2018’de seçmiştir. Şimdi bu hakkı milletten geri almak istiyorlar. Çünkü bunlar millete güvenmiyorlar. Bunlar milletten iktidar yetkisi alma umudunu kaybetmişlerdir. Ben aziz milletimizin kendisine verilen bu yetkiyi ve bu gücü milletten umudunu kesmiş, millete güvenmeyen bu siyasilerin iradesi doğrultusunda bunlara vereceğine inanmıyorum. Türk halkı milli iradeyi zayıflatan her düşüncenin ve her teşebbüsün bugüne kadar karşısında olmuştur. Bu değişiklik çok net söylüyorum milli iradeyi zayıflatan, milli iradenin elindeki gücün bir kısmını milli iradeden gasp etmek isteyen bir öneri içeriyor. Türk halkı bu değişime izin vermeyecektir” ifadelerine yer verdi.
"Eski Türkiye’yi Türk milletinin önüne umut olarak kimse koyamaz" diyen Bakan Bozdağ, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir başka vasfı, güçlü lider ister. Yani halkın yüzde 50+1’inin oyunu sıradan liderlerin alma şansı yok. Sağdan olsun, soldan olsun, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı milletin önüne öyle bir aday çıkarmak zorunda bırakıyor ki bu sistem, bu aday milletin yüzde 50+1’inin oyunu alabilsin, milletin gönlünde taht kurabilsin, güçlü bir figür olsun. Ama parlamenter sistem böyle güçlü bir lidere ihtiyaç duymuyor. Herkes orada olabilir. O yüzden kendi aralarından Tayyip Bey gibi güçlü bir lider çıkaramayan, böyle bir liderle de milletin huzuruna çıkamayacağını gören altılı masa, güçlü lider aramayan milletin yüzde 50+1’inin oyuna ihtiyaç duymayan, yüzde 10’u da, yüzde 20’yi de, yerine göre yüzde 30’u da, yüzde 1’i de iktidarın bir parçası yapma ihtimali barındıran parlamenter sisteme dönmek istiyorlar. Bu da milletin hayrına değildir."

 
Yanık sosyal hizmetlerde önceliği paylaştı
 
'FETÖ bulunduğu her ülke için tehdittir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: Cumhur İttifakı milli iradenin gönül ittifakıdır
6’lı masanın suni bir oluşum olduğu, Cumhur ittifakının ise aynı zamanda ...
Dönmez: 'Filistin Türk halkının gönlünde'
Başkentte, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü düzenlendi.
‘Gölge etmesinler, yeter!’
Türkiye’nin terörle mücadele konusunda NATO müttefiklerinden beklentisine ...
 
Aydemir: ‘Bizim gündemimiz ‘Türkiye Yüzyılı’
Milletvekili Aydemir, "Bizim gündemimiz ‘Türkiye Yüzyılı’. Muhalefet ise ...
‘Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır’
Türkiye’nin 2023 yılında terörden kurtulacağını söyleyen Bahçeli, “Sabır ...
Aydemir: 'Eylem orta yerde, söylem orta yerde'
Altılı masanın Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi ...
 
TBMM'de yoğun mesai
Haftalık çalışmasına 29 Kasım Salı günü başlayacak Genel Kurulda, Tütün, ...
Aydemir’den Erzurum’a Ağız ve Diş Hastanesi talebi
Erzurum’un bir sağlık kenti olma özelliği taşıdığına işaret, Şehir Hastanesi ...
Aydemir’den Şehit Önkuzu’ya vefa
Aydemir, "Hakikat budur Allah'ın izniyle bu bayrağı hiç düşürmeyeceğiz. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva