Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
HABERLER>GUNDEM
23 Şubat 2018 Cuma - 13:04

Biz Bize Erzurum gündeme damga vurdu

“Biz Bize Erzurum” programına trafik ve kentsel dönüşüm konuları damgasını vurdu.

Biz Bize Erzurum gündeme damga vurdu

Kanal 25’te Pazartesi ve Perşembe günleri yayınlanan “Biz Bize Erzurum” adlı program son sürat devam ediyor. Naci Ergen’in hazırlayıp sunduğu, Gazeteniz DADAŞ’ın Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akdağ ve Nokta Medya Editörü Samet Özünal’ın yorumlarıyla katıldığı programda dün de kentsel dönüşüm, trafik çilesi ve şehirdeki denetim eksiklikleri ele alındı.

AKDAĞ: ARAÇ SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR

DADAŞ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akdağ, Erzurum’da trafik sorununun gün geçtikçe boyut büyüttüğünü belirterek, kavşaklardan ana arterlere varıncaya kadar birçok noktada ulaşımın çileye dönüştüğünü kaydetti. Sinyalizasyon sistemlerinin yetersizliğine de işaret eden Akdağ, “Caddelerde artık ikişer-üçer sıra parklanmalar başladı. İnsanlar artık araçlarını kaldırımlara, yaya geçitlerine bırakmak zorunda kalıyor. Hızlı bir araç artışı olmasına mukabil, yollarda gerekli güncelleştirme çalışmaları da yapılmıyor. İşin en önemli tarafı da, trafiğin denetiminden ve nizama sokulmasından sorumlu olan kuruluşlar da ortada yok. Bu sorunlar uzun bir zamandır var ve artarak devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ÖZÜNAL: YENİ ULAŞIM AĞLARI LAZIM

Nokta Medya Editörü Samet Özünal da, Erzurum’da trafik yükünü çeken ana arterlerin neredeyse tamamının Cumhuriyet döneminde yapılmış olan yollar olduğunu hatırlatarak, “Erzurum’da araç sayısı sürekli artarken, şehirde yeni ulaşım ağları oluşturma noktasında adımlar atılmıyor. Hastaneler ve Paşalar caddeleri Cumhuriyet’le neredeyse aynı yaştalar, Menderes Caddesi 40 yıllık bir cadde. Bunların dışında yeni ulaşım ağlarına ihtiyaç var. Ana arterler Erzurum’un damarları ve ne yazık ki bu damarlar giderek tıkanıyor. Sorun böylesine bariz biçimde ortada dururken, denetim konusunda da problem var. Trafik denetimleri yok ve trafik zabıtaları ve ekipler sadece görüntüden ibaret” diye konuştu. 

“DENETİM BÜYÜK BİR SORUN”

Programda şehirdeki denetim eksikliği de ele alındı. DADAŞ Gazetesi Yayın Yönetmeni Mahmut Akdağ, Erzurum’da gıda imalathanelerinden kavşaklarda bekleyen dilencilere varıncaya kadar birçok alanda denetim sorunu yaşandığının altını çizdi. Naci Ergen’in dilencilerden örnek vermesi üzerine Akdağ, yardım kuruluşlarının bu hususta çok titiz bir çalışma sergilemesi gerektiğini belirterek, “İhtiyaç sahibi olan ailelere yardım yapmak yeterli değil, bu aileleri sonraki süreçte sürekli kontrol altında tutmak da gerekiyor. Bir kere dilenciliği meslek haline getirenler var ve bunlarla kesinlikle mücadele edilmesi gerekiyor.” uyarısında bulundu. 

“İLGİLİ KURUMLAR NE İŞ YAPAR?”

Akdağ’ın tespitlerine katıldığını ifade eden Nokta Medya Editörü Samet Özünal da, “Erzurum’da sorun denetim sorunu. Zabıta ne iş yapar, bu birimin görevi denetim değil midir? Kimse onlardan görev sahalarının dışında bir adım atmalarını beklemiyor ki! Biz diyoruz ki, işlerini yapsınlar. İşleri nedir, denetimdir. Dilencileri sokaklardan kim toplayacak, Karayolları Bölge Müdürlüğü mü? O halde buradan çağrıda bulunalım; Karayolları Bölge Müdürlüğü toplasın bu dilencileri sokaklardan. Oldu olacak fırınları da, gıda imalathanelerini de denetlesin. Kaldı ki, denetim yapmamak demek, işini düzgün yapan herkesin hakkını gasp etmek demektir.” şeklinde konuştu.

“BELEDİYELER KONUT TİCARETİ YAPMAMALI!”

Öte yandan “Biz Bize Erzurum”da, kentsel dönüşüm çalışmaları da ele alındı. Kentsel döşümün gerekli, ancak planlı yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu anlatan Mahmut Akdağ, “Belediyeler konut üretim işini ticarete dökmeyecek. Konut üretimi yapan firmalara mali dayatmalarda da bulunmayacak. Belediyenin işi sosyal konut üretmek, insanları en ekonomik şartlarda ev sahibi yapmak olacak. Ben belediyelerin konut ticareti yapmalarına baştan beri karşı çıktım. Belediye işin sosyal yönünü düşünecek, sosyal içerikli adımlar atacak.” ifadelerini kullandı.

Mahmut Akdağ, şehrin muhtelif noktalarında kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken, kimi bölgelerde ise yapılaşmanın münferiden ilerlediğini kaydederek, “Gönül arzu ederdi ki, dönüşüm ve yapılaşma çalışmaları birbiriyle bütünlük arzetsin. Böylece yeni konutlar için hem yeni kullanım alanları oluşturulurdu, hem de estetik sorunlar yaşanmazdı” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SANCILI BAŞLADI

Nokta Medya Editörü Samet Özünal da, Erzurum’da kentsel dönüşümün sancılı başladığının altını çizdi. Belediyelerin kentsel dönüşüme başlamadan önce stok konut adımı atması gerektiğini dile getiren Özünal, “”Kentsel dönüşüm sürecinde evleri kamulaştırılan birçok insan mağdur oldu. Şehirde zaten konut açığı var ve talepte bu yüzden çok fazla. Konut ve kira fiyatlarının bu kadar uçuk olmasının sebebi de, işte bu talepten kaynaklanıyor. Halbuki kentsel dönüşüm sürecini belediyeler stok konut yardımıyla yürütebilselerdi, mağduriyetler de yaşanmazdı. Buna ilaveten kentsel dönüşüm Erzurum için büyük bir fırsat. Çünkü Erzurum’da hava kirliliği sorunu var, bunun sebeplerinden birisi de çarpık yapılaşma. Şehir nefes alamıyor. Dolayısıyla yeniden yapılanma sürecinde şehre nefes aldıracak hava koridorlarının tespit edilmesi ve yapılaşmanın da ona göre yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 
Dadaşların 2017 isim tercihi Yusuf ve Zeynep oldu
 
Erzurumspor 1 maç kazandı, Gazişehir 6’da 6 yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Harçlıklarını Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar
Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, harçlıklarını TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladılar.
Dualar Mehmetçik için
Aşkale ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Afrin’de Zeytin ...
‘Gazanız mübarek olsun’
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli 3 Polis Özel ...
 
Halisdemir'in Aksakallı'dan vur emrini aldığı an
Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen ...
Aydemir Aziziye Belediyesinin konuğuydu
Aydemir, ‘Cumhurbaşkanımızın çizdiği AK Ufukta kaydedilen Ak Belediyecilik ...
Şehitlere Vefa, Mehmetçiğe Dua
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) “Şehitlerimize vefa, Mehmetçiğimize dua” ...
 
Aydemir: ‘Dadaşlar Cumhurbaşkanımıza duacı’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum’un ruhunu, dadaşlık ...
‘Allah yardımcıları olsun’
Memur-Sen Erzurum İl Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında ...
Erzurum için AK İstişare
Erzurum AK Parti Milletvekilleri tarafından gerçekleştirilen aylık ‘Erzurum ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva