Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
BM: 'Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir'
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
Göktaş: 'Takip ediyoruz'
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
Erdoğan: ‘Kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmeliyiz’
HABERLER>GUNDEM
20 Eylül 2011 Salı - 16:12

Binlerce kişiye ceza yağdı

İki yıl önce yürürlüğe giren yeni yönetmelik hakkında vatandaş yeteri kadar bilgilendirilmeyince, evini taşıyarak adres değişikliğini devlete bildirme

Binlerce kişiye ceza yağdı

İki yıl önce yürürlüğe giren yeni yönetmelik hakkında vatandaş yeteri kadar bilgilendirilmeyince, evini taşıyarak adres değişikliğini devlete bildirmeyen on binlerce kişi ceza yedi. Kişi başı kesilen ceza miktarı ise yüksek: 354 TL
EVİNİ yeni taşıyarak adres değişikliği yapan, ancak bunu 20 iş günü içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bildirmediği için para cezası uygulanan kişilerin sayısı on binlere ulaştı.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, bu kişilere uygulanan 354 TL’lik idari para cezasının çok yüksek olduğunu ve bu kişilerin adres değişikliğini bildirmediği için para cezası uygulandığına dair yeteri kadar bilgilendirilmediğini savundu.
Gerçeğe aykırı bildirime de ceza 20 Nisan 2009 tarihinde yürürlüğe giren ve yıl içerisinde gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan ya da hiç beyanda bulunmayan kişilere idari para cezası uygulanmasını öngören Yönetmelik kapsamında, on binlerce kişiye idari para cezası uygulandı. 2011 yılı için, 20 iş günü içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 354 TL, gerçeğe aykırı adres bildiriminde bulunanlara ise 710 TL idari para cezası uygulanıyor.
Vatandaş bilmiyor Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, vatandaşların adres değişikliğini bildirmediği için 354 TL ceza ödemek zorunda olduğuna dair yeteri kadar bilgilendirilmediğini ifade ederek, “Bazı cezaların uygulanması elbette gerekiyor. Bugün bizlerde birçok hukuki ilişkilerimizde dahi bize bildirilen adreslere yazışmalar yapıyoruz. Ama gönderdiğimiz kişiler o adresten taşınmış olabiliyor. Bu nedenle doğru adresin verilmesi için bir cezai yaptırım uygulanmalı” dedi.
Kötü niyetlisi var
Türkiye’de kötü niyetli kişilerin bazen kasıtlı olarak doğru adres bildirmediğini söyleyen Kaya, “Birçok olaydan veya cezadan kaçmak için adres değişikliği yapılıyor. Yanlış ikametgah gösteriliyor. Bu nedenle cezai yaptırımın uygulanması iyi bir şey. Ancak bir de para cezası olduğunu veya adres değişikliğini Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü’ne bildirmesi gerektiğinden haberdar olmayan vatandaşlarımız var. Bunlar arasında 659 TL asgari ücretle çalışan işçinin taşındığını ve 20 gün nedeniyle bu cezayı ödemek zorunda kaldığını düşünün. Bu açıdan da para cezası fazla” diye konuştu.
15 gün dolmadan mahkemeye gidin
ADRES değişikliğini bildirmediği veya yanlış adres beyanında bulunduğu için para cezası kesilenlerin, Kabahatler Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde idari yaptırım kararına esas savunmasının kişiye tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde ilçe nüfus müdürlüğüne bilgi ve belgelerle müracaat etmesi gerekiyor.
İdari para cezası ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin idari yaptırım kararına karşı ise kişi, kararın tebliği veya tefhimi tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine başvurulabiliyor.

 
Akciğer Kanserinin erken teşhisi için...
 
Biz dile getirdik, Belediye nihayet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tam 20 yavru doğurdu
Erzurum'da sokak köpeği 20 yavru doğurdu.
Ağır ağır kışlıkları çıkarın
Hava sıcaklığı, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacak, ...
Başbakan Kahraman Polisi aradı
Erzurum’un Hınıs ilçesinde Özel Hareket ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik ...
 
Erzurum'da Serdar Ortaç rüzgarı
Şarkıcı Serdar Ortaç, Erzurum'da konser verdi.
Atlama kuleleri sorunsuz çalışıyor
Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan ...
Toprak çok, eken yok
Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK) tarafından 10 yılda bir yapılan genel ...
 
Yaktı, öldürdü, serbest kaldı!
Üzerine benzin dökülen arkadaşını çakmakla yakan 14 yaşındaki M.S.D. serbest bırakıldı
İddialar doğruları yansıtmıyor
Atlama kuleleri ile ilgili ortaya atılan iddialara kuleleri yapan müteahhit ...
Horasanlı Ziya Amcaya Çelik'ten ödül
Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Saçlık Köyü'nde derenin taşması sonucu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva