Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>TÜRKÄ°YE
11 Ağustos 2012 Cumartesi - 06:48

Başkent'te Erzurum rüzgarı

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 21. gecesine Dadaş diyarı Erzurum konuk oldu.

Başkent te Erzurum rüzgarı

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 21. gecesine Dadaş diyarı Erzurum konuk oldu. Erzurum türküleri ve gösterileri geceye renk kattı.
Dünyanın Ramazan'ını Keçiören'e taşıyan 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, 21. gecesinde Dadaş diyarı Erzurum'u ağırladı. Keçiören Halil İbrahim Sofrası'ndaki iftar yemeğiyle başlayan Erzurum Gecesi'ne vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. İftar yemeğinin ardından alana geçen katılımcılar Erzurum türküleri ve gösterileri ile keyifli bir akşam yaşadı. Yoğun katılımın olduğu Erzurum Gecesi'ne AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, ESAV (Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Erzurum Gecesi'nde ilk olarak alanda kurulan Erzurum Evi'nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Abdulkadir Şehitoğlu yönetimindeki Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından ilahiler eşliğinde gösteriler sunuldu. Topluluğun ardından sahne alan Erzurum Bar Ekibi Erzurum'a ait yöresel oyunları sergiledi. Gecenin sonunda ise Erzurumlu TRT Radyo Sanatçısı Nurullah Akçayır birbirinden güzel Erzurum türküleri ile geceyi renklendirdi.
Sahne gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sahne gösterilerinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Erzurumluları Keçiören'de ağırladıkları için mutlu olduklarını belirten Başkan Ak, "Sınırları aşan kardeşliğin yaşandığı Keçiören'de Erzurumlu dadaşları ağırladık. Bu gece kardeşliğin en güzel örneğini de birlik ve beraberlikle sergiledik. Kardeşlik iyi günde de kötü günde de bir olmayı gerektiriyor. Biz de Ramazan ayının ulviyetini hep beraber kardeşlerimizle yaşamayı hedefledik ve güzel bir gece daha yaşamış olduk" dedi.
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur da yaptığı konuşmada Erzurum'un çok büyük bir kültür birikimine sahip olduğunu belirterek, "Bu güzel Ramazan akşamını Ankara'nın en önemli ilçelerinden biri olan Keçiören'de geçirdiğimiz için çok mutlu olduk. Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Alanda kurulan Erzurum Evi'nde 5 gün boyunca Erzurum'u tanıtacaklarını belirten Aksungur, herkesi evlerine beklediklerini söyledi.
Sayıştay Başkanı Recai Akyel ise sergilenen gösterilerin kültürel birikimin geleceğe aktarılmasındaki önemine değindi. Akyel, gece dolayısıyla Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ve ESAV yöneticilerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur'a teşekkür plaketi ve hediye takdim etti. Aksungur da vakıf yönetimi adına Başkan Ak'a teşekkür plaketi verdi. Gecenin sonunda tüm katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Kayak camiası yasta
 
‘Ahlat, büyük bir hazine’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özürlüler için yeni fırsat
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Yerleştirme ...
‘Üniversiteye girişte yeni yapılanma‘
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yeni üniversiteye giriş ...
Diyarbakır şehide ağladı
Karadağ, Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı Kuyu köyünde ağıtlar ve gözyaşları ...
 
Günay bölücüleri lanetledi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "bu milletin birliğini ve bütünlüğünü ...
Atalay gündemi değerlendirdi
Atalay, “Terör konusunda uçaklarımız Kandil’e, Kuzey Irak’a, terör örgütünün ...
Şehidimizi uğurladık
Şehid Çakırdoğan, Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenle toprağa verildi
 
Kadına Şiddete Hayır....!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Eşi ve onun ailesi tarafından ...
HAS Parti'de Kurtulmuş heyecanı
Kurtulmuş’un partisince düzenlenecek toplantı ve iftar yemeğine katılmak ...
Başbakan ulusa seslendi
Erdoğan, Ulusa Sesleniş'te, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva