Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
Tekin'den mülakat açıklaması
Tekin'den mülakat açıklaması
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
26 Temmuz 2012 Perşembe - 04:16

Başbakan'dan üniversitelilere müjde

Başbakan, "Biz bu harcı kaldırmak kararını verdik. Arkadaşlar çalışmaları yapıyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemde harç almayı düşünmüyoruz.'dedi

Başbakan dan üniversitelilere müjde

“Kamışlı bölgesi ile Afrin, bu bölgeyi kuşatan bir yapılanma Türkiye'yi rahatsız edecektir. Bu yapılanma eğer terörle tehdit altına alınırsa, orada bize düşen bir görev olacaktır. Çünkü orada ülkemiz bir tehdit altına giriyor o da bize göre mümkün değil” dedi.
Kanal 24 Televizyonu'nda Yiğit Bulut'un moderatörlüğündeki 'Sansürsüz Özel' adlı programa katılan ve gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, Suriye'de Esed'in artık hakimiyetini ve yönetimini tamamen kaybettiğini söyledi. "Şuanda muhalifler duruma hakim" diyen Başbakan Erdoğan, Türkiye'de ise bir kısım medyanın Esed'in bazı bölgeleri Kürtlere bıraktığını ve buralarda Kürdistan devletinin kurulacağı şeklinde haberler yaptığını söyledi.
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir yapılanmaya sıcak bakmadığını ifade eden Erdoğan, "Çünkü buradaki yapılanma, oradaki Kürtlerin bir yapılanması olarak değerlendirilemez. PKK terör örgütü ile PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) bir yapılanmasıdır ki bu da bizim hassas noktalarımız arasında yer alacaktır ve almaktadır" diye konuştu. Böyle bir işbirliğine Türkiye'nin 'eyvallah' demeyeceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Kuzey'de oluşacak bir yapılanma bizim için bir terör yapılanmasıdır ve bizim buna sıcak bakmamız mümkün değil" dedi. Başbakan Erdoğan, ayrıca Suriye'nin bölünmesi durumunda mezhepsel çatışmaların yaşanabileceğine de dikkat çekti.
Türkiye'ye sıkıntı oluşturacak bir terör eylemine müdahale etmenin Türkiye'nin en doğal hakkı olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bizim şuanda attığımız ve atmakta olduğumuz adımlar buna yöneliktir. Ben önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanımı Kuzey Irak'a gönderiyorum. Yani gidip orada bu durumları onlarla en üst düzeyde görüşmek suretiyle; bu hassasiyetlerimizi onlarla daha önce de görüştük ama şuanda artık durum çok farklı bir noktaya gelmiştir. Bu konudaki hassasiyetler, verilen sözler veyahut da yol haritası istikametinde yürümesinin gereğini onlarla paylaşmak... Ve eğer bu böyle paylaşılırsa bölge o zaman bir huzur bölgesi olur" diye konuştu.
Erdoğan, Suriye'de muhalif güçlerin artık kendileri için finalin adımlarını attıklarını belirterek, Halep'ten Türkiye'ye kadar tüm kontrollerin muhaliflerin elinde olduğunu kaydetti.
SINIR ÖTESİ SICAK TAKİP
Başbakan Erdoğan, programda terör örgütü PKK'nın Suriye'nin kuzeyinden bir saldırı gerçekleştirmesi durumunda sınır ötesi operasyon olup olmayacağı şeklindeki bir soruya ise, "Onu zaten görüşmeye gerek yok. Tabii ki, o zaten görevdir. Yapılması gerekendir" dedi. Türkiye'nin değişen angajman kuralları içerisinde sınır ötesi sıcak takibin de bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu sizin en doğal, en tabii hakkınızdır" diye konuştu.
Kamışlı bölgesinin Kürtlerin eline geçtiği şeklindeki haberleri değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Kamışlı bölgesi ile Afrin, bu bölgeyi kuşatan bir yapılanma Türkiye'yi rahatsız edecektir. Bu yapılanma eğer terörle tehdit altına alınırsa orada bize düşen bir görev olacaktır. Çünkü orada ülkemiz bir tehdit altına giriyor o da bize göre mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.
"BİZ MEZHEP ÖNCELİKLİ BİR DÜNYAYI KABUL ETMEDİK"
Başbakan Erdoğan, kendisine yönelik Suriye politikasında mezhepsel davrandığı yönündeki suçlamalarına ilişkin, "Böyle bir şeyi, bir defa bizim kabul etmemiz mümkün değil. Biz mezhep öncelikli bir dünyayı kabul etmemişiz ki, insan öncelikli bir dünyayı kabul etmişiz" dedi.
ÜNİVERSİTE HARÇLARI KALKIYOR
Başbakan Erdoğan, üniversitelerdeki harçların kalkıp kalkmayacağı şeklindeki bir soru üzerine ise, "Biz bu harcı kaldırmak kararını verdik. Arkadaşlar çalışmaları yapıyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemde harç almayı düşünmüyoruz. Benim arkadaşlara teklifim bu" diye konuştu. Erdoğan, "Biz burs, kredi bunlara aynen devam edeceğiz ve harcı da inşallah almayacağız" dedi.
 

 
Diyanet iddiaları çürüttü
 
Erzurum değişiyor mu, dönüşüyor mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Çağlar gözyaşlarıyla uğurlandı
Hakkari'de yaşanan helikopter kazasında şehit olan Astsubay Ahmet Çağlar ...
Erzurum'da milli coşku
Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 93'cü yıl dönümü ...
Diyanet TV, tüm insanlığa hayırlı olsun
Görmez, Ramazan ayı ile birlikte yayın hayatına merhaba diyen Diyanet ...
 
'Coşkuyu reklama dönüştürmeyin'
Görmez, Ramazan ayında yaşanacak coşkunun eğlence, reklam, tanıtım ve ...
ASİMDER'e destek yağıyor
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği üyeleri, Iğdır’a düzenledikleri gezi ...
'Ramazan geldi, Selam ile'
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Ramazan geldi selam ile' başlıklı temanın tanıtımını yaptı.
 
Fetvalara ulaşmak kolaylaştı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun merak edilen sorulara ...
DHMİ verileri açıklandı
DHMİ Havalimanları Tüm Uçak Trafiği Ocak-Haziran ayı kesin olmayan sonuçları açıklandı.
Başbakan bir yatırımı daha hizmete açtı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 56 milyon liralık bir yatırım yaparak Iğdır’a ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva