Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
17 Temmuz 2018 Salı - 12:08

Bakan Pekcan: “Ticaret kurulları kuralım”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB(Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nurten Ceceli Alkan ve heyetini kabul etti. Pekcan, “Ticaret kurulları kuralım” dedi.

Bakan Pekcan: “Ticaret kurulları kuralım”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB(Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nurten Ceceli Alkan ve heyetini kabul etti. Pekcan, “Ticaret kurulları kuralım” dedi.

Daha önceden TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcılığı da yapmış olan Bakan Pekcan, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nurten Ceceli Alkan ve heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Pekcan, “Burada, benim yol arkadaşlarım, cam tavanı yıkan kadınlarımız var. Biz cam tavanı yıktıysak, daha çok şey değiştirebileceğiz” dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ

Pekcan sözlerini şöyle sürdürdü. “Kadın girişimciliği artmadığı sürece, ülkelerin verimliliği ve refah düzeyi artmayacaktır, gelir düzeyi artmayacaktır. Önce ailesi, sonra toplumsal refahı ve ülke refahı için kadın girişimcilerimizin, en az erkek girişimciler kadar hayatta ve iş hayatında yerlerini almaları, daha sonra da siyasi hayattta, politik karar verme süreçlerinde yer almaları gerekir.”

Önce dört, sonra sekiz kadın bakan

Bakan Pekcan, “Bu dönemde, Sayın Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanımız Zehra Hanımefendi ile beraber bana çok büyük bir yük düşmektedir. Biz, her ikimiz de ikişer bakanlığın birleştirilmesiyle eskiden dört bakanlık olan göreve gelmiş bulunuyoruz ve biz başarılı olmak zorundayız. Biz başarı olacağız, bir sonraki dönemde dört kadın, ondan sonraki dönemde sekiz kadın kabineye girebilsin” diye konuştu.

KADINLARIN TEMSİLİ

İş hayatındaki kadınların erkeklere kıyasla temsil edilme oranının düşük olduğunu belirten Bakan Pekcan, “Biz her sene Birleşmiş Milletler’de(BM) toplantılara katılıyoruz ve bütün üye firmalarımızı, sanayicimizi de BM’nin kadının güçlendirilmesi prensiplerini imzalamaya davet ediyoruz. Benim küçük firmamla ben, Türkiye’de imzalayan 12. firma olmuştum. Bu kriterlere uyan firma sayımız hızla azalmaktadır. Bu kriterlerde amaç; kadınların, sadece yüzdesel olarak şirketlerde, iş hayatında görev alması değil, yönetici olarak, yönetim kurullarında karar verici pozisyonlarda kadınların varlığını ve güçlerini artırmak olmalıdır. Dünya’nın refah düzeyi bu şekilde artacak ve dünyamıza barışın da bu ancak bu şekilde geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMA KURULLARI KURALIM”

“Bundan sonra beraber ne yapabiliriz?” diye soran Pekcan, uçakta düşündüğünü belirterek, “Diyorum ki, çalışma kurulları kuralım. Bu çalışma kurullarında da kadın girişimcilerimiz olsun, genç girişimcilerimiz olsun, bakanlık mensuplarımız olsun, üniversiteler olsun ve iş dünyasının rol modelleri olsun. ‘İş dünyası’ diyorum, İş insanları. Kadın ya da erkek değil, başarı örnekleri olsun” dedi.

“Bu kurullar statükocu kurullar olmasın” diyen Pekcan, “Hep aynı üç kişi ayda bir toplanmasın. Bu, dinamik bir kurul olsun. Bu ay üç ilimizin kadın kurulu başkanı katılmışsa, sonraki ay diğer üç ilin kadın girişimcisi olsun. Yani hem bir motivasyon olsun hem de proje üretme merkezi olsun. ‘Bunu uygulamayı düşünüyorum ama bu, uçakta gelirken düşündüğüm bir şey. Henüz kimseyle değil, ilk sizinle, yoldaşlarımla paylaşayım’ dedim” İfadelerini kullandı.

“SİZE FİNANSMAN BULACAĞIM”

Bakan Pekcan, kadınlardan projeler beklediğini belirterek, “Teknoloji odaklı projeler üretin. Biz bakanlık size her türlü teknik ve finansal desteğe hazırız ama imkanlarımızı da çok fazla zorlamamalıyız. Ben size Ruhsar Pekcan olarak söz veriyorum. Sizin projelerinize bakanlığımın dışında, uluslararası fonlardan finansman bulacağım. Yeter ki siz, yaratıcı fikirlere, teknolojik yatırımlara, yapıcı, yenilikçi, uygulanabilir, sürdürülebilir ve istihdam artırıcı projelerle gelin” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise “Camiamızın lider isimlerinden birinin, Ruhsar Pekcan’ın, Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle kabinede yer alması, bizleri hem sevindirdi hem de gururlandırdı. Biliyorsunuz önceden ticaret ve ekonomi, iki ayrı bakanlıktı ve o durumda bile gayet bir ağır bir iş yükü altındaydılar.Şimdi bu iki bakanlık ticaret bakanlığı çatısı altında bir araya geldi ve bizler için doğrusu olan da buydu. İşte, Sayın Cumhurbaşkanımızın, önceden iki bakanın üstlendiği bu büyük sorumluluğu, tek başına Ruhsar Pekcan’a vererek kendisine olan güven ve itimadı da göstermiş oldu. Bir kadının iki ayrı bakanlığı birleştirip yürütebileceğinin en büyük göstergesi, güvencesi Ruhsar Hanım’dır” dedi.

“TİCARETİN KAPTAN KÖŞKÜNDE ARTIK BİR KADIN VAR”

Hisarcıklıoğlu, “TOBB Başkanlığı olarak, kadınların ve gençlerin her alanda daha fazla rol üstlenmesi için çaba gösterdik. ‘Kadın ekonominin asli unsuru, ortağı’ dedik. Türkiye’nin zenginleşme yolculuğunda kadınlarımıza ihtiyacımız var’ dedik. Ticaretin kaptan köşkünde artık bir kadın var. Ekonomiye kadın eli değecek. Türkiye’nin zenginleşmesi serüvenine kadınlar şimdi daha fazla destek olacak” şeklinde konuştu.

Nurten Ceceli Alkan ise “İçimizden biri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın Ticaret Bakanı olmasını tebrik etmek için buradayız. Heyecanlıyız, sevinçliyiz, gururluyuz. Türkiye’nin 81 ilinden gelen ülkemin, iktisadi ve ekonomik gelişiminde çok büyük katkılar sağlamak için gece gündüz emek veren çok kıymetli arkadaşlarımla beraber buradayız ve kadınların ekonomide aldıkları payı artırmak için aynı yolda uzun zamandır beraber yürüdüğümüz arkadaşımızın bakan olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Ona yeni görevinde başarılar diliyoruz. Cumhurbaşkanımıza da bu önemli görevi, hakkıyla yerine getireceğinden emin olduğumuz Sayın Pekcan’a verdikleri için de şükran duyuyoruz” dedi.

“Bakanımızın başarılarla dolu bir özgeçmişi var” diyen Alkan şöyle devam etti:

“Kendisinin bu güne kadar başardıklarının bundan sonra başaracaklarına da teminat olduğunu düşünüyorum. Sayın Bakanımızın başarı hikayelerinden, tüm kadınlarımızın ve tüm kızlarımızın büyük bir gurur duyacağını ve geleceğe bakan vizyonlarında büyük bir farklılık oluşturacağına inanıyorum. Anadolu’nun dört bir tarafında ülkem için emek veren kadınlarımızın artık yüreğinde bir başka ışık var diye düşünüyorum.”

 
Amatör Liglerde sezon planlaması açıklandı
 
Tüketici hakem heyetleri yeniden yapılandırılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum haziran ayı verileri açıklandı
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Haziran ayı vergi tahakkuk ...
Erzurum ilk 16’da
Erzurum’da yılın ilk 6 ayında kişi başına düşen il geliri 2,5 bin TL, ...
Büyükşehir’den İspir’e altyapı yatırımı
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, ...
 
Karaca’dan birlik ve beraberlik mesajı
Karaca, 15 Temmuz'da demokrasi için verilen mücadelenin Türkiye’nin gücünü ...
Bakan Turhan müjde verdi
Turhan, bakanlık olarak insanların ulaşımda ve iletişimde yaşamını kolaylaştıracak ...
Dadaş Öge bir hayra öncü oldu
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde iş adamlarından Garip Öge tarafından Bozüyük ...
 
Palandöken tüketicileri uyardı
AVM’lerde ve cadde mağazalarında kıyafet etiketlerinde indirim aldatmacası ...
Hal Esnafından Sekmen’e teşekkür
Erzurum Sebze ve Meyve Hali esnafı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İl ekonomisi yeni sistemle olumlu seyirde
Erzurum’da aylık bazda mayıs ayına göre Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva