Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Erzurum’da mayıs ayında kar sürprizi
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
MHP’de ‘Çırpınırdın Karadeniz’ gündemi
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
13 Haziran 2012 Çarşamba - 05:18

BEAH'tan kocakarı ilacı uyarısı

Kocakarı ilacı olarak bilinen ve bilimsel bir açıklaması olmayan sözde tedavi yöntemlerinin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği bildirildi.

BEAH tan kocakarı ilacı uyarısı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi ile Dermatoloji Polikliniği uzman hekimleri yaptıkları ortak açıklamayla halk arasında kocakarı ilacı olarak bilinen ve bilimsel bir açıklaması olmayan sözde tedavi yöntemlerinin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine vurgu yaparak, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardılar.
Havaların ısınmasıyla birlikte doğada yetişen birçok bitkinin kulaktan duyma yanlış bilgiler doğrultusunda toplanılıp kaynatılarak ilaç olarak kullanılmasına yönelik olayların artışına dikkat çekilen açıklamada bu tür uygulamaların nadiren de olsa ölümcül sonuçlar doğuracağının altı çizildi.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Polikliniği doktorlarından Uz. Dr. Mehmet Melikoğlu yaptığı açıklamada özellikle; nasır, bel fıtığı, kireçleme gibi romatizmal ağrılar çeken vatandaşların doğadan topladıkları kaz ayağı, sarıçiçek, söğüt ağacı kabuğu gibi bitkileri kaynatarak çeşitli kürler yaptıklarını ve bu kürü daha sonra ağrıyan bölgeye sürerek tedavi uygulamaya çalıştıklarına değinerek; “Bilinçsiz ve bilgisizce yapılan bu tür uygulamalar ileride daha vahim sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle bazı bitkiler ciltte ağır yanıklara sebebiyet verebiliyor. Bizim, irritan ve alerjik kontakt dermatit olarak tabir ettiğimiz bölgesel veya komple deri deformasyonlarına neden olabiliyor. Ayrıca deride soyulma, cilt bütünlüğünün bozulması, iz kalma gibi sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor” dedi.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi uzmanları ise vatandaşların bu tür uygulamalara itibar etmemelerini gerektiğini vurgulayarak, bu tür durumlarda çeşitli yanık derecelerine rastlamanın mümkün olduğunu ifade ettiler. Uzmanlar, yapılan kürlerin baştan sona kadar çok tehlikeli sonuçlar doğurduğuna dikkat çektiler. Bu uygulamalar sonucunda vücudunda yanık oluşması şikayetiyle hastaneye başvuruda bulunan pek çok insan olduğunu söyleyen doktorlar; “Maalesef bu şikayetle bize gelen vatandaşların birçoğunda 2 hatta 3. dereceye varan yanıklar tespit ediyoruz. İnsanlar bilinçsizce uyguladıkları bu yöntem yüzünden büyük acı ve ıstırap çekiyorlar. Tedavi süreci bazen 1-1,5 ayı buluyor. Kaş yapayım derken göz çıkardım diye pişmanlığını dile getiren pek çok hastamız oldu. İnsanların bu konuda daha dikkatli olmalarını ve kulaktan duyma, bilimsel gerçeklikten uzak bu tür uygulamalardan uzak durmalarını öneriyoruz. Bilimsel açıdan denenmemiş ve faydası kesinleştirilmemiş her türlü yöntem insan sağlığına zarar verir.” dediler.
Uzmanlar, hastalıkların tedavisinde bazı bitkisel yöntemlerin modern tıp tarafından kabul edildiği gerçeğini de hatırlatarak, bu yöntemlerin dahi bir doktor tarafından önerilmesi durumunda uygulanması gerektiğinin altını çizdiler.

 
Suç örgütü davası karara bağlandı
 
Türkçe sevdalılarından ETÜ çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu'dan kartpostallık görüntü
Kars’ın Selim İlçesine bağlı Çıplaklı köyünde, yağmurun ardından oluşan ...
Karaçoban'da yol tepkisi
Erzurum’un Karaçoban ve Karayazı ilçesinden başlayıp Van’a kadar giden ...
Doğu doğasına 'National' yaklaşım
KuzeyDoğa Derneği’nin doğa koruma, ekolojik araştırma ve biyokültürel ...
 
Mezuniyet törenlerine Yakutiye damgası
Mezun olan öğrenciler üniversite girişindeki Kartal heykelinden sonra ...
Oltu'da kuraklık sinyali
Uzun yıllar sonra ilk kez Haziran ayında suyu azalan Oltu Çayı'nın yaşanması ...
Hastane hastalık saçıyor
Daha yeni onarımdan geçen ve yeni yapılan ek binalarla oldukça modern ...
 
Kıyıköşe'den insanlık dersi
Kıyıköşe facebook Erzurum gurubu başlattığı kampanya ile engelli vatandaşlara ...
Somalililer iyiliği unutmadı
30 Afrikalı öğrenci ülkelerine tatile gitmeden önce, bütün eğitim masraflarını ...
İddiaya girdi, ortalığı karıştırdı
Erzurum’da annesinin kıyafetlerinin giyerek caddede dolaşan genç, canlı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva