Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
1 Ekim 2014 Çarşamba - 10:24

BEAH’ta çağdaş yapılanma

Erzurum KHB Genel Sekreterliği, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni bir uygulamaya imza atarak, KBRN Dekontaminasyon ünitesi ve KBRN Bölge Koordinatörlüğünü kurdu.

BEAH’ta çağdaş yapılanma

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni bir uygulamaya imza atarak, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) Dekontaminasyon (Arındırma) ünitesi ve KBRN Bölge Koordinatörlüğünü kurdu.
 Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığınca daha önce KBRN eğitimi almak ve bölge koordinasyonunu sağlamak üzere personel görevlendirilmesi talep edilmiş ve Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’nın talimatlarıyla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp uzmanı Uz. Dr. Orhan Delice bölge koordinatörü olarak atanıp, konuyla ilgili gerekli eğitim almak üzere görevlendirilmişti.
ARSLAN AÇIKLAMA YAPTI
 Konu ile ilgili açıklama yapan Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Remzi Arslan, ''Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığımız, Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı öncülüğünde Erzurum da KBRN koordinatörlüğünü oluşturduk ve bu işin ilk adımını Bölge Eğitim Hastanesinde başlattık. Bu bağlamda hastanemiz bünyesinde Dekontaminasyon ünitesini oluşturduk. Ayrıca bu ünitelerde görev yapacak kişilerin elbise ve maskeleri temin edildi. Şimdi de bu birimlerde görev yapacak personellerin teorik ve uygulama eğitimleri kurum görevlilerimizce yapılmaktadır'' dedi.
 Bölge koordinasyon merkezimize bağlı Bayburt, Kars, Iğdır, Erzincan ve Ardahan’ illeri bulunmakta olup bu illerin görevli personelleri de eğitime alındı.
Koordinatör Uz.Dr. Orhan Delice ise yaptığı açıklamada, “Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer yaralanmalarda (KBRN) hastayı arındırmak ve diğer tedavilerinin devamını sağlamak amacıyla Hastane bünyesinde Dekontaminasyon ünitesinin kurulduğunu, bu birimde çalışacak personelleri tespit edildiğini, Kurulan Bu ünitede Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer yaralanmalara maruz kalmış hastaların elbiselerinin çıkartılması ve vücudunun yıkanılarak mevcut kirliliğin giderildikten sonra hastaneye alınmasının sağlanacağını belirtti.
 Ayrıca Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliği ve Sağlık Tesisleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı öncülüğünde KBRN eğitimi teorik ve uygulama eğitimleri Bayburt, Kars, Iğdır, Erzincan ve Ardahan’dan gelen doktor ve yardımcı sağlık personellerinin de katılımıyla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi, Delice, “Bölge koordinasyon merkezimiz bünyesinde uygulama yapacağımız iller de görev alacak arkadaşlarımızı eğitime aldık. Katılımcı arkadaşlar eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifikalarını aldılar” dedi.
 Teorik eğitimlerin tamamlanmasını müteakibinde Dekontaminasyon (arındırma) ünitesinin açılışı Sağlık Tesisleri Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığından KBRN birim sorumlusu Serhat Gölçe ve eğitim sorumlusu Doç. Dr. Cemal Bulut’un katılım ve gözetiminde ünitenin açılışı yapıldı.

 
Bayrama 'büyük' hazırlık
 
İşçi kavgasına polis müdahale etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayramda Erzurum'da hava nasıl olacak?
Erzurum’da Bayram hazırlıkları ve heyecanı sürerken, merak edilen en önemli konu hava durumu.
Engelliler 5 gün önce bayram etti
Aşkale İlçesinde düzenlenen “Hayatta bizde varız” projesi kapsamında engellilere ...
Merdalioğlu Ailesinden Erzurumlu hekimlere dua
Erzurum Araştırma Hastanesine sevk edilen bebeğe Araştırma hastanesinde ...
 
Palandöken’e yılın ilk karı yağdı
Erzurum'da 2 gündür aralıklarla devam eden sağanağın ardından Palandöken ...
Kurbanlık satışına yağmur engeli
Erzurum’da iki gündür aralıkla yağan yağmurun ardından Doğu Anadolu Bölgesinin ...
Erzincan yolunda heyelan..!
Erzincan’da aşırı yağış sonucu taşan nehir suları karayolunu yuttu.
 
Köse’de trafik kazası: 1 yaralı
Ümit Narmanlı (29) evlilik izni için gittiği Bayburt'tan 25 SD 962 plakalı ...
Tapu’da bilgi çağına uygun yaklaşım
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, vatandaş merkezli çalışmalarına bir ...
Altıparmak’a silahsızlanmaya katkı ödülü
Umut Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel ‘’Bireysel Silahlanma’’ etkinliklerinde, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva