Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
12 Ağustos 2015 Çarşamba - 09:47

BEAH sağlıkta ufuk çiziyor

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi envanterine katılan modern tıbbi teknolojinin geldiği son noktalardan birisi olan Da vinci ameliyat robotu ile şubat ayından bu güne kadar 32 başarılı ameliyat gerçekleştirildi.

BEAH sağlıkta ufuk çiziyor

Şubat ayı başında Sağlık Bakanlığı tarafından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi envanterine katılan modern tıbbi teknolojinin geldiği son noktalardan birisi olan Da vinci ameliyat robotu ile şubat ayından bu güne kadar 32 başarılı ameliyat gerçekleştirildi.

Robot Cerrah Da vinci ilk ameliyatını kadın hastalıkları dalında yapmıştı. Erzurum’da yaşayan 5 çocuk annesi 46 yaşındaki bir hasta Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez uygulanan Da Vinci robotik cerrahi müdahalesiyle rahmi alınarak sağlığına kavuşturulmuştu.

DA VİNCİ ROBOT.

Robotik ameliyatlar insan elinin yapamayacağı beceri ve hassasiyet ile çalışan robot kollarına bağlı enstrumanların, üç boyutlu ve büyütülmüş endoskopik görüntü altında hassas kumanda sitemleri kullanılarak yönlendirilmesi ile yapılmaktadır. Robotik cerrahi sırasında enstrumanları taşıyan Da Vinci cerrahi robot kolları hasta üzerinde cerrahinin yapılacağı bölgeye ulaşacak şekilde yerleştirilmekte ameliyatı yapan cerrah ise ameliyat sahasının üç boyutlu endoskopik görüntüsünü takip edeceği konsola oturarak hassas kumandalar yardımı ile ameliyatı gerçekleştirmektedir

5 AYDA 32 BAŞARILI AMELİYAT.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye de belirli sağlık kuruluşlarına dağıtılan Da Vinci robot ile Erzurum Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin de bu güne kadar 13 kadın hastalıkları,10 üroloji,8 Genel Cerrahi ve 1 KBB olmak üzer toplam 32 ameliyat gerçekleştirildi. Da vinci robot ile ameliyat olan hastalar normal ameliyat vakalarına göre çabuk ayağa kalkıp hastaneden diğer vakalara göre daha erken taburcu ediliyorlar.

ERDOĞAN, ROBOTİK CERRAHİ DÜNYADA SAĞLIĞIN CERRAHİ İLE BULUŞTUĞU EN ÜST TEDAVİ YÖNTEMİ.

Doğu’da ilk kez Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanan “Da Vinci” robotuyla sağlığına kavuşan hastaların bir kısmını ziyaret eden Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Da Vinci robotuyla 32 başarılı ameliyat gerçekleştirdiklerini ve bu vakaların durumuna göre artarak devam edeceğini söyledi. Erdoğan,” bakanlık tarafından bize verilen Da Vinci robotik cerrahi cihazıyla ameliyatlarımızı hız kesmeden gerçekleştiriyoruz, hastalarımızın rahat ve hızlı şifa bulması bizi çok sevindiriyor 5 ayda 32 vakaya da vinci robot ile müdahale ederek evvel Allahın izni ile sağlığına kavuşturduk inşallah bu vakalarımızın sayısı gün geçtikte artacak.

Robotik cerrahi dünyada sağlığın cerrahiyle buluştuğu en üst tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Bu hizmetin Erzurum’da veriliyor olması son derece gururlandırıcılı ve mutlu edici. Bu cihaz için uygun vakalar bu robotla ameliyat olabiliyor. Onlara hekimlerimiz kendileri karar veriyorlar. Uygun hastaları tesbit edip robot ameliyatı teklifini kabul eden hastalara bu müdahaleyi yapıyoruz. Robotik cerrahi Türkiye’de 7 farklı bölgede bulunan ve bir tanesi de Erzurum’da olan bir cihazdır. Bu cihaz ameliyattan sonra hastanın daha erken zamanda hareket etmesini sağlıyor.” dedi

 
Aydemir: 'Kararlıyız'
 
5 pkklı etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asri mezarlık güncelleştiriliyor
Yıl içerisinde uygulamaya başlayacak proje kapsamında Asri Mezarlık’a ...
Modern Tıp’ta Erzurum farkı
Modern tıbbi teknolojinin geldiği son noktalardan birisi olan robotik ...
Erzurum’da sağlık yatırımları artacak
Bakan Müezzinoğlu, KHK Genel Sekreteri Prof.Dr. Erdoğan dan kampüs inşaatı ...
 
Erzurum kafilesi 4 eylül’de yola çıkacak
Diyanet işleri Başkanlığı'nın düzenlediği, hac farizasını yerine getirmek ...
Muratpaşalılar parklarını istiyor
Murat Paşa Mahallesi'nin tek aile ve çocuk parkı sahipsizlikten dolayı otopark haline geldi.
Düğüne giderken yaşamlarını kaybettiler
Erzurum’da meydana gelen feci trafik kazasında, kızlarının düğününe gitmek ...
 
Aksakal taşeron işçilere seslendi
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, taşeron işçilere ...
Gazilere vefa
Erzurumlu iş adamı Ali Yavuz’un Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağışladığı ...
Ünver'den bağış çağrısı
Yaklaşık bir yıldır kök hücre projesinde toplanan donör sayısının az olmasının ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva