Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Erdoğan: ‘Hiçbirinin sesi çıkmadı’
Erdoğan: ‘Hiçbirinin sesi çıkmadı’
Hava ulaşımında yatırım ve rekorlar dönemi
Hava ulaşımında yatırım ve rekorlar dönemi
ETÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni
ETÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
1 Temmuz 2015 Çarşamba - 16:19

Ağırman: “Her işte dikkatli davranmalıyız”

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Peygamber Efendimiz (s.a.v), yaptığı her işte çok dikkatli davranırdı. Bizler de yaptığımız işlerde dikkatli davranmalıyız” dedi.

Ağırman: “Her işte dikkatli davranmalıyız”

Bağcılar Belediyesi Ramazan etkinlikleri alanında düzenlenen sohbet programına konuk olan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Peygamber Efendimiz (s.a.v), yaptığı her işte çok dikkatli davranırdı. Bizler de yaptığımız işlerde dikkatli davranmalıyız” dedi.

ASRI SAADET’TEN TABLOLAR

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 'Asrı Saadetten Tablolar' adlı sohbet programında konuşan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), yaşamından örnekler sundu. Peygamber Efendimiz’in Mekke’den Medine’ye hicretini anlatan Ağırman, ilk Cuma namazını Medine’ye girişinde kıldırdığını ifade etti. Peygamber Efendimiz’in şehre girişinde sağlı sollu yolu dolduran Medineliler tarafından ‘hoş geldin Ya Resulullah’ diye karşılandığını anlatan Ağırman, şöyle konuştu:

“Peygamberimize 10 yıl hizmet Hz. Enes, ‘Ben Medine’nin çok bayram ve sevinçli günlerine şahit oldum. Ama o yaşadığımız bayram gibi bir bayram görmedim. Medine’nin üzüntülü günlerine matemlerine şahit oldum, ama peygamberimizin vefat ettiği günkü gibi bir üzüntüye şahit olmadım. Herkes ağlıyor, üzülüyor mahsun haldeydi’ demiştir.”

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), kimin evine misafir olacağının merakla beklendiğini ifade eden Ağırman, varlıklı insanlar evlerini onun için hazırlamışlardı. Ancak, Efendimiz’in yularını serbest bıraktığı devesinin bir boş arsadaki toprağı kokladıktan bir süre sonra çöktüğünü belirten Ağırman, Peygamberimizin, muhacirlerin ve ensarın meraklı bakışları arasında El İsra Suresi’nden bir ayet okuduğunu anlattı. Ağırman, Peygamberimizin, "Ashabım işte bizim yerimiz, makamımız burasıdır" dediğini kaydetti.

Ağırman, “Medineliler bunun üzerine, ‘Ya Resulullah burası boş bir arsa kime misafir olacaksınız diye sorunca İslam Peygamberi, ‘hanginizin evi buraya yakın. Ebu Eyüp El Ensari öne çıkarak, ‘Ya Resulullah benim evim yakın’ diyor. Bunun üzerine Allah’ın (c.c.) Resulü, Ebu Eyüp Allah bizi sana misafir etti’ diyor. Peygamberimiz, 10 bin nüfusu barındıran Medine şehrinde Ebu Eyüp’e 7 ay o misafir oldu" dedi.

“İKİ YETİME PARASINI HAZRETİ EBUBEKİR VERDİ”

Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Peygamber Efendimiz’in devesinin çöktüğü boş arsayı iki yetim kardeşten satın aldığını ve mescit inşa ettirdiğini de belirterek, 10 altını Hazreti Ebubekir’in verdiğini anlattı. Ağırman sözlerini şöyle tamamladı:

“Peygamberimiz o iki yetim kardeşin isteğini kabul ederek, arsayı bağış olarak alabilirdi. Ancak, din düşmanlarının kıyamete kadar gelecek ümmetine ‘bak sizin peygamberiniz yetim çocukları kandırıp arsasına el koymuş’ diyeceklerini düşünerek bunu reddetti. Onların İslamiyet aleyhine konuşmalarına fırsat vermedi. İşte, bizler de yaptığımız her türlü işte dikkatli davranmalıyız.”

Program sonunda Ağırman, AK Parti Giresun Milletvekili Turan Alçelik, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
‘Erzurum’un havası sert, insanı mert’
 
Erzincan’da milli coşku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÖF, döneme 8 yeni programla giriyor
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılına, açılan 8 yeni programıyla girmeyi planlayan ...
MEB’den "TEOG" açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG sınavının ortak sınavlarındaki bazı sorularına ...
60 başarılı öğretmen ödüllendirildi
Oltu İlçesi’nde okulların kapanmasının ardından 2014-2015 öğretim yılı ...
 
Tozlu Maarif Davası tespitlerini paylaştı
Prof. Dr. Necmettin Tozlu ile Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve ...
‘Bugün bizim sevinç günümüz’
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur’an kurslarının başlaması vesilesiyle ...
Atatürk Üniversitesi ilk 8’de
Atatürk Üniversitesi, ULAKBİM tarafından hazırlanan Bilimsel Yayın Performansı ...
 
URAP 2014 açıklandı
URAP Üniversitelerde Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayılarını açıkladı. ...
Proje Eğitimciler Eğitimi tamamlandı
Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezinin 2015 yılı Teknik Destek ...
Büyükşehir’den kültürel açılım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz tatiline giren öğrencilere ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva