Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yağışlar arttı
Yağışlar arttı
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
HABERLER>ARAŞTıRMA
16 Nisan 2013 Salı - 08:53

Azmin başarısı

İki yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan 14 yaşındaki Alihan Çıldan, Türkiye Paralimpik Yüzme Şampiyonası’na damgasını vurdu.

Azmin başarısı

İki yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan 14 yaşındaki Alihan Çıldan, Türkiye Paralimpik Yüzme Şampiyonası’na damgasını vurdu. İlk kez katıldığı şampiyonada 260 sporcuyu geride bırakan Çıldan, iki altın ve bir bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. PROTEK firması genç sporcuya ödül olarak üzerinde kendi fotoğrafının ve Fenerbahçe armasının yer aldığı yeni bir protez hediye etti.
Küçük yaşta geçirdiği hastalığı nedeniyle yürüme yetisini kaybeden 14 yaşındaki Alihan Çıldan, iki dakikada yürüyerek gidemediği 50 metreyi bir dakikada kulaçlıyor. Engel tanımayan azmiyle görenleri adeta büyüleyen Çıldan, geçtiğimiz Mart ayında İstanbul’da yapılan Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda Erzurum’u temsil etti.
Sağ bacağını diz üstünden, sol bacağını da topuktan itibaren kaybeden ve iki yıl öncesine kadar yürümeyi bile hayal edemeyen Çıldan, ilk kez katıldığı şampiyonada 200 metre karışıkta altın, 100 metre kurbağada altın, 50 metre serbest yarışında da bronz madalyanın sahibi oldu. Küçük yaşta engelli kalmasına rağmen yaşama sevincini kaybetmeyen Alihan Çıldan, rehabilitasyon merkezindeki tedavisi sırasında suyla tanıştı. Kendi çabalarıyla yüzmeyi öğrenen Çıldan, daha sonra ablası Ayşe Çıldan tarafından getirildiği yüzme havuzunda antrenörlerin dikkatini çekti.
HEDEFİ MİLLİ OLMAK
Kollarını çok iyi kullanan ve süratiyle sağlam yaşıtlarından hiçbir farkı olmayan Saltuk Bey İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Çıldan, elde ettiği bu başarının ardından Milli olmayı hedeflediğini söyledi. En büyük hayalinin 2016 yılında Brezilya’da yapılacak olan Paralimpik Olimpiyatlarına katılmak olduğunu söyleyen Çıldan, “Milli unvanını almak için çok çalışıyorum. İstanbul’daki şampiyona benim için çok büyük ve önemli bir deneyim oldu. Orada kendimi çok iyi hissettim. Yüzerken engelli olduğumu unutuyorum. Sadece kazanmaya konsantre oluyorum” dedi.
“ALİHAN'IN AZMİ BİZİ DE KAMÇILADI”
İki yıl önce tanıştığı Alihan’a ilk protezini yapan Protek firması sahibi Dursun Geçikli de başarılı sporcuyu yeni bir protezle ödüllendirdi. Türkiye’de ilk kez uyguladıkları bir yöntemle hazırladıkları protez sayesinde Alihan’ın daha rahat yürüdüğünü söyleyen Geçikli, Alihan’ın azmi ve başarısının kendilerini daha da kamçıladığını belirtti. Geçikli, genç sporcunun özellikle sağ ayağındaki kemik yapısının proteze uygun olmadığını ancak buna rağmen geliştirdikleri bir yöntemle Alihan’a daha sorunsuz bir yürüme sağladıklarını anlattı. Geçikli, “Alihan çok özel bir çocuk. İnanılmaz bir azmi ve yeteneği var. Onun bu başarısı hepimizi çok mutlu etti ve gururlandırdı. Tüm engellilere örnek olacak azmi sayesinde bizde bir spor kulübü kurmaya karar verdik. Bu kulüp sayesinde Alihan ve onun gibi yetenekli engellilerimizi aynı çatı altında toplayıp daha büyük başarılar elde etmelerini ve hayata daha da sıkı bağlanmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

 
Yakutiye kıyma dağıttı
 
Köprüköy'de uçurtma şenliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar yok, festivali var...!
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği 9. Uluslararası ...
Güzelsu çiftçisi yardım bekliyor
Erzurum’un Oltu İlçesine bağlı Güzelsu köylüleri ilkbaharın gelmesiyle ...
Güneş Vakfı sohbetleri devam ediyor
Kürkçüoğlu, Türkiye ile Rusya arasındaki ihtilâfların başında Azerbaycan ...
 
2012 trafik istatistikleri açıklandı
TÜİK’E göre 93 bin, Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre ise 109 ...
Türkiye bu sempozumu konuşacak
Atatürk Üniversitesi Nisan ayında tarihi bir etkinlik gerçekleştirerek, ...
Hz. Peygamber ve İnsan Onuru
2013 Yılı Kutlu Doğum Haftası teması “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru”olarak açıklandı.
 
Düzce’de 3 bin dadaş yaşıyor
Düzce’de en çok Sakaryalı, Trabzonlu ve Bolulu, en az ise Hakkarili, Şırnaklı ...
Nüfus Projeksiyonları ve Erzurum
TÜİK Nüfus Projeksiyonları 2013-2075 araştırması gündemdeki yerini koruyor. ...
DASİDEF'in önceliği: yatırım
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) yurtdışı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva