Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yağışlar arttı
Yağışlar arttı
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
7 Mayıs 2013 Salı - 00:50

Aziziye'den sağlıklı dönüşüm

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kentsel dönüşümde atılan dev adımlar ve ilçede yapılan çevre düzenlemeleri ile marka ilçe hedefine koşar adım yürüdüklerini söyledi.

Aziziye den sağlıklı dönüşüm

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kentsel dönüşümde atılan dev adımlar ve ilçede yapılan çevre düzenlemeleri ile marka ilçe hedefine koşar adım yürüdüklerini söyledi.
Mayıs ayı belediye meclis toplantısından konuşan Başkan Cengiz, ilçenin çehresinin adım adım değiştiğini ve kentsel dönüşümde büyük mesafe kat ettiklerini belirtti. Aziziye’nin Erzurum’un kentsel dönüşümde örnek ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, TOKİ’den aslanlar payını alan ilçenin dört yılda ciddi bir dönüşüm yaşadığını vurguladı. Son 11 yılda Erzurum’a kentsel dönüşüm için TOKİ’den 70 milyon lira ödenek geldiğini ve bunun 50 milyon lirasını Aziziye Belediyesi’nin kullandığını hatırlatan Başkan Cengiz, “Bu rakamsal veriler Aziziye’nin kentsel dönüşümde elde ettiği başarının göstergesidir. Dört yılda 530 bin metrekare alanda kamulaştırma yapmak kolay iş değildir. Ekibimizle birlikte ortaya koyduğumuz samimi çalışmalar, istişareler ve halkımızla kurduğumuz gönül köprüsü sayesinde adeta yeni bir ilçe inşa ediyoruz. Hemşehrilerimize hak ettikleri hizmeti sunmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz.” dedi.
MİLLETVEKİLLERİNE VE TOKİ’YE TEŞEKKÜR
Başta kentsel dönüşüm olmak üzere, yapılan çalışmalarda AK Parti Erzurum Milletvekillerinden de büyük destek gördüklerine vurgu yapan Başkan Cengiz, “Bir projeyle Ankara’ya gittiğimizde tüm milletvekillerimiz kapılarını ardına kadar bizlere açıyor. Bugün bizim ilçemize yaptığımız her güzel hizmetin altında milletvekillerimizin de imzası vardır. Hemşehrilerimiz adına Eski Sağlık Bakanımız ve Erzurum Milletvekillerimiz Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ’a, Muhyettin Aksak’a, Fazilet Dağcı Çığlık’a, Dr. Cengiz Yavilioğluile Adnan Yılmaz’a, partimizin il ve ilçe teşkilatlarına özellikle teşekkür ediyorum. İlçemize yaptığımız yatırımlarda büyük emekleri var. Ayrıca TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve çalışanlarına da ayrıca teşekkürü borç biliyorum. İlçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarında değerli milletvekillerimizin ve TOKİ’nin büyük destekleri oldu. Hemşehrilerimiz adına teşekkür etmeyi de görev kabul ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
4 YILDA 530 BİN METREKARE ALAN KAMULAŞTIRILDI
İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Cengiz, “Gezköy’de 300 dönüm alanın kamulaştırılması tamamlandı ve tapu tescil davaları yüzde 95 sonuçlandı. Bu yıl inşallah Gezköy’de bir planlama söz konusu olacak. Yine Ilıca Eski Mahalli birinci etapta 320 konut hak sahiplerine teslim edildi ve ikinci etapta da yıkım çalışmaları sürüyor. Ilıca’nın girişinde sağ tarafta bulunan Yeşil Mahalle’de ise hak sahipleriyle kısa bir süre önce görüşmelere başlamamıza rağmen 5 Milyon liralık tapu devri aldık. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Hemşehrilerimizin desteğiyle ilçemizin çehresi değişiyor.” diye konuştu.

 
AÖF bir ilki başardı
 
Taraftar vekillerden destek bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk kez piknik imkanı buldular
Yaklaşık 2 yıldır Erzurum’da yaşayan 400’e yakın Afganlı aile binlerce ...
Organlarıyla yaşayacak
Ordu’da beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren 52 yaşındaki Vesile ...
TÜHAD, tüketicileri uyardı
Mesafeli satışları nedeniyle Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine gelen ...
 
Biraz bahar, biraz yaz...
Erzurum’da en sıcak mayıs ayının 23 Mayıs 1962’de 29.1 derece, en soğuk ...
Göç hızımız belli oldu
Nüfusu 778 bin 195 olan Erzurum’un 22 bin 551 kişilik göç aldığı, 33 ...
Doğacılardan Lale uyarısı
Erzurum’un Oltu İlçesinin kuzeyinde bulunan Sitere tepeleri diğer adıyla ...
 
Kadına şiddete ilgi çekici tepki
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisince Kadınlara yönelik şiddet olaylarını ...
Sigaraya yürüyüşlü protesto
Mecidiye Anadolu Lisesi Öğrencileri farkındalık oluşturmak için Erzurum ...
Aziziye'de dönüşüm sürüyor
Aziziye Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva