Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>BÖLGE
31 Ağustos 2022 Çarşamba - 12:22

Aziziye Belediyesi bir ilki başardı

Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Domates Seralarında üretilen domatesler, bundan böyle Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde de satışa sunulacak.

Aziziye Belediyesi bir ilki başardı

Aziziye Belediyesi’nin Jeotermal Domates Seralarında üretilen domatesler, bundan böyle Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde de satışa sunulacak. Her iki kurum arasında varılan anlaşmanın protokolü bugün imza altına alındı. Domates seralarında gerçekleştirilen imza törenine, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Bölge Müdürü Bekir Parlak, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Recep Küçükoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Yıldırım ve Tarım Kredi kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Bölge Tedarik-Pazarlama Yönetmeni Kibar Hakan Korukcu katıldı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri üzerinden başlattığı gıda indirimi seferberliğine kendilerinin de Ilıca Domatesi ile destek verdiklerini söyledi. Başkan Orhan, “Naturel salkım domatesimiz bugün imzaladığımız protokol ile artık Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin tamamında hem de çok ekonomik bir fiyatla satışa sunulacak” dedi.
ORHAN: TÜM ÇABAMIZ HALKIMIZ İÇİN
Jeotermal Domates Seralarının açılışının 22 Temmuz’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapıldığını anımsatan Başkan Orhan, “Seramızda sezon boyunca 330 ton domates hasat etmeyi hedefliyoruz. Bir süre önce de zaten Erzurum’daki marketlerde de satışına başlamıştık, domatesimiz piyasaya girer girmez domates fiyatlarında büyük ölçüde düşüş oldu. Bundan sonraki süreçte de yine halkımızın ekonomik fiyatlarla domates satın alabilmesi amacıyla Tarım Kredi Kooperatifleri ile birlikte çalışacağız” diye konuştu.
Üretimi şu anda 10 dönümlük alanda yaptıklarını anlatan Orhan, sera yatırımını büyütmeyi de planladıklarını kaydederek, “Biz burada ortaya bir model koyduk ve yatırımcılarımızı bu bölgede jeotermal kaynaklarımızı da kullanmak suretiyle yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bizim çabamız halkımız için, Erzurum’da ve ilçemizde katma değer üretmek için” şeklinde konuştu.
PARLAK’TAN YERİNDE ÜRETİM VURGUSU
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Bölge Müdürü Bekir Parlak ise, yetimden üretimin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, Ilıca Domatesini doğrudan halka ilk elden ulaştıracak olmanın kendileri için de ayrıcalık olacağını söyledi.
Bölge Müdürü Parlak, “Burada ne üretirlerse üretilsin Tarım Kredi Kooperatifleri olarak biz talibiz. Diyelim ki Aziziye Belediyemiz domatesin yanında başka bir ürüne yöneldi, ona da talibiz. Bizim amacımız halkımızın gıda ürünlerini en ucuza temin etmesini sağlamak. Bu anlamda Aziziye Belediyemizle imzaladığımız protokol ve işbirliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Ilıca Domatesinin TKK marketlerinde satışına imkan sağlayacak olan protokol karşılıklı olarak imzalandı. İmza töreninin ardından Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği heyetine seraları gezdirdi, üretim süreci hakkında bilgiler aktardı.

 
Sürücüler dikkat!
 
Muş'ta annelerin evlat nöbeti 71. haftaya girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Kaplan’a vefa
Bitlis’in Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ...
Pasinler’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Pasinler ilçesinde de kutlandı.
Aşkaleliler milli coşkuda buluştu
Aşkale ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları büyük bir coşkuyla yapıldı.
 
Oltulu Dadaşlar 100. Yıl gururunu paylaştı
30 Ağustos Zafer Bayramı Oltu’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
‘30 Ağustos milli mücadelenin zafer günüdür’
Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'ncü ...
Domuz saldırısına uğrayan çocuk yaralandı
Horasan ilçesinde domuzların saldırısına uğrayan çocuk yaralandı.
 
Çoruh Havzasında Kafkasör heyecanı
Artvin ve ilçeleri başta olmak üzere Aydın, Muğla ve Erzurum illerinde ...
Pasinler Büyükdere’de ot yangını
Pasinler ilçesine bağlı Büyükdere mahallesinde çıkan yangında ot yığınları yandı.
Aşkale’de sünnet şöleni
Aşkale ilçesinde Belediye tarafından Sünnet Şöleni düzenlendi. Program ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva