Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
21 Ekim 2020 Çarşamba - 12:23

Azerbaycan’a destek için yürüdüler

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubu, "İki devlet tek millet" sloganıyla kardeş ülke Azerbaycan için destek yürüyüşü düzenledi.

Azerbaycan’a destek için yürüdüler

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubu, "İki devlet tek millet" sloganıyla kardeş ülke Azerbaycan için destek yürüyüşü düzenledi.
Azerbaycan’a destek için toplanan grup, Türk ve Azerbaycan bayrakları açarak Cumhuriyet Caddesi'nden Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Vatandaşlar da yürüyüşe destek verirken, bazı vatandaşlar cep telefonları ile yürüyüşü görüntülediler. Destek yürüyüşü yapan grup, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil yaptığı basın açıklamasında, "Bugün dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a haklı davasında Ermenistan’a verdiği mücadelede destek için buradayız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Palandöken DSİ Marterlar Koşu Grubu olarak ’İki devlet tek millet’ sloganıyla çıktığımız yolda kardeş ülke Azerbaycan’a destek için, dostluk yürüyüşü için burada bulunuyoruz. Amacımız Erzurum ve Türk halkı olarak Azerbaycan’a ve Azerbaycan askerlerine bu koşu alanından destek olmak. İki ayrı devlet ama tek millet olan Türk ve Azerbaycan bayraklarını dalgalandırarak, birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya bir kez daha haykırmak ve ilan etmek için buradayız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Dağlık Karabağ’da işgalci olan Ermenistan’a karşı haklı bir mücadele veren ve savaşan Azerbaycan ordusuna manevi destek amacıyla Palandöken Marterlar Koşu Grubu'yla birlikte Dostluk Koşusu düzenlemeyi kararlaştırdık. Ermenistan yıllardır Dağlık Karabağ’da Müslüman Azerbaycan halkına zulmetmekle kalmayıp, Azerbaycanlı kardeşlerimizi şehit etmişlerdir. Azerbaycan ordusu da işgalci ve Müslümanları katleden Ermenistan’ı topraklarından atmak için savaş vermektedir. Ülkemiz de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Azerbaycan’ın haklı davasına destek vermektir. Ülke olarak her zaman Azerbaycan ordusunun yanındayız. Batılı tüm devletlerin destek verdiği şımarık Ermenistan’a karşı Türkiye olarak hep kardeş Azerbaycan’ın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Allah Azerbaycan ordusuna Ermenistan karşısında güç ve kuvvet versin, Mevlam Azerbaycanlı kardeşlerimizi muhafaza kılsın. Tek millet, iki devlet, yaşasın Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği" ifadelerini kullandı.
Masterler Koşu Grubu üyelerinden Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Tüzemen ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal ise şunları söyledi:
"Bugün dost ülke Azerbaycan için Erzurum Palandöken Masterler Grubu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordine ettiği destek yürüyüşüne katıldık. Yürüyüşe katılan herkese teşekkür ederim, Azerbaycanlı kardeşlerimize destek vermek için burada toplanmış bulunuyoruz. Ermeniler bilindiği gibi çoluk çocuk demeden insanları katlettiler, bizler de bir farkındalık oluşturmak, dünyaya bir mesaj vermek için burada bulunuyoruz."
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel ise, "Neden buradayız, iki devlet ve bir millet olmanın bilincini dünyaya duyurmak için buradayız. Neden buradayız, ahde vefa için buradayız. Neden buradayız, 30 yıldır işgal ettiği Karabağ’da her türlü rezilliği yapan, zulmü yapan ve savaş kurallarını hiçe sayan, hukuku hiçe sayan Ermenistan’ın yaptıklarını telin etmek için buradayız. Neden buradayız, dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Neden buradayız, Hz. İbrahim’e su taşıyan karınca misali buradayız. Neden buradayız, 1916-1918 yılları arasında işgal görmüş, karanlık günler yaşayan Erzurum’un imdadına koşan Azerbaycanlı kardeşlerimizi unutmadığımız için buradayız. Bu haklı davalarında Azerbaycan ordusuna zaferler diliyoruz, bu uğurda şehit olan kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi.
Yürüyüş için toplanan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

 
Soltanzadeh: ‘Ermenistan savaş suçu işliyor’
 
AK Gençlik 20 ilçede kongrelerini tamamladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soltanzadeh: ‘Ermenistan savaş suçu işliyor’
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, “Ermenistan ...
DAP İdaresinden Karakoçan yaklaşımı
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Elazığ’ın ...
Doğu Ekspresi için söylediler
Seferleri koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı iptal edilen Doğu ...
 
Aşkale’de tarım gündemi
Köyüme dönmek için bir sürü nedenim var projesi yüzde 75 hibeli tohum ...
Karayolu kenarında ‘Askıda Elma’
Gümüşhane’de karayolu kenarında kurduğu tezgahında köyünde ürettiği yerli ...
Ayvalı Barajı'nda ilgi çeken görüntü
Oltu Ayvalı Baraj Gölü'nün Ormanağzı köyüne doğru olan kısmında suların ...
 
Sekmen muhtarlarla buluştu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ...
Fosil bulundu, hassas alan' listesine alındı
Bayburt'un merkez ilçe sınırlarında yer alan ve milyonlarca yıllık fosillerin ...
Çat’ta yatırım gündemi
Çat Belediyesi İlçede beton santrali, bims ve kilit parke imalat fabrikası ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva