Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
7 Ekim 2019 Pazartesi - 16:50

Aydın'dan Suriye'ye operasyon değerlendirmesi

Aydın, "İki cephe açma yerine, Allah korusun bir oldu bittiye getirme noktasında dikkatli olunması, çok iyi fizibilite yapılması istihbarat kaynaklarımızın çalışıp aceleyle değil, aynen Zeytin Dalı'nda olduğu gibi sistematik bir biçimde yürütülmesinden yanayız" dedi.

Aydın dan Suriye ye operasyon değerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, "İki cephe açma yerine, Allah korusun bir oldu bittiye getirme noktasında dikkatli olunması, çok iyi fizibilite yapılması istihbarat kaynaklarımızın çalışıp aceleyle değil, aynen Zeytin Dalı'nda olduğu gibi sistematik bir biçimde yürütülmesinden yanayız" dedi.

Aydın, TBMM'deki makamında Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesini ve Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon yapmasını değerlendirdi. Aydın, Suriye'de hem sınır içine yansıyan terör saldırıları hem de sınır hattında gelişen olaylardan dolayı Suriye meselesi olduğunu söyleyerek, "Güvenliğimizin, istikrarımızın bozulmaması, terörle mücadele, sınırımızın öte tarafında tehdit edecek illegal yapıya müsaade etmemektir. Biz mütemadiyen ulusal ve uluslararası boyutlarda sürekli gündeme getirmemize rağmen, PKK'nın uzantısı olan bir PYD, YPG yapılanması söz konusudur. Diğer etnik unsurları etnik temizliğe tutuyorlar. Türkmen, Arap ya da onlara katılamayan Kürt aşiretlerini bir şekilde tecrit ederek, sürerek, kovarak orada yapay dört parçalı gecekondu devlet girişimleri var'' ifadelerini kullandı.

Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarına vurgu yaparak, ''Oradaki bütün grupların kardeşçe, dostça yaşamalarına ama bizim de sınırımızda oluşacak illegal yapının güvenliğimize tehdit taşımamasını sağlamak zorundayız. İçimizde bulunan 4 milyon Suriyeli mülteci kardeşlerimizin orada güvenli bölge oluşturarak vatanlarına tekrar dönmelerini sağlamak. Bunu uluslararası boyutlarda söylüyoruz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. ama bundan büyük zarar gören biziz'' şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulması kararlılığını ortaya koyduklarını ifade eden Aydın, "Amerika olmayacak. Amerika bir süredir oradaki illegal yapıyı sürekli silahla, donanımla besledi. Karşımızda Afrin, Zeytin Dalı operasyonundaki gibi bir avuç çapulcu söz konusu değil. Burada daha donanımlı, daha lojistik destek, daha sofistike silahlarla düzenli bir yapı var. Bir yavrumuzun tırnağına halle gelmemesi adına daha dikkatli olmak zorundayız. Orada bizi endişelendiren şey; PKK orada kara propaganda yapıyor. Oradaki diğer etnik gruplara şu mesaj verilmeli; Afrin, El Bab'ta olduğu gibi bizim oradakiler kardeşliği bozan PKK uzantısı yapının yokum edilmesine yönelik, bütün Arapların, Türkmen kardeşlerimizin bir arada yaşamlarını sağlamak. Amerika'nın açıklamalarından bir tanesinde de satır arasında, DEAŞ ile mücadeleyi biz başardık. Artık bundan sonra bir şey olacaksa, Türkiye'yi ilgilendiriyor demeleri kafa karıştırıyor. Orada DEAŞ'ın varlığı hala silahlı gücü var. Türk ordusu bunu da dikkate alacaktır. İki cephe açma yerine, Allah korusun bir oldu bittiye getirme noktasında dikkatli olunması, çok iyi fizibilite yapılması istihbarat kaynaklarımızın çalışıp aceleyle değil, aynen Zeytin Dalı'nda olduğu gibi sistematik bir biçimde yürütülmesinden yanayız'' dedi.

 
3 terörist etkisiz hale getirildi
 
Erdoğan: “Kararlılığımızı devam ettiriyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlar Palandöken’de buluştu
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Erzurum Büyükşehir Belediye ...
Milletvekili Aydemir’e kariyer ödülü
Protokol Dergisi 2019 Kariyer Ödülleri sahiplerini buldu. AK Parti Adıyaman ...
Hayırlı olsun
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılına hazırlandı. TBMM'de ...
 
Aydemir: ‘Dadaşlara her daim şükran duyuyoruz”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir yaz dönemi sahada yasama ...
Bedir’den Milletvekili Aydemir’e sağlık brifingi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğüne ...
Dumlu'dan Cinisli'nin iddialarına yanıt
İyi Parti Eski Erzurum İl Başkanı İbrahim Dumlu, İyi Parti Erzurum Milletvekili ...
 
'Bahçeli'nin sağlık durumu iyi'
Bahçeli’nin sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı ...
Aydemir: ‘Gazilerimiz, Vatan fedaileridir’
Milletvekili Aydemir, ‘Sâhipsiz olan memleketin batması haktır/Sen sâhip ...
Aydemir: ‘Gazilerimiz, Vatan fedaileridir’
Milletvekili Aydemir, ‘Sâhipsiz olan memleketin batması haktır/Sen sâhip ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva