Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>SÄ°YASET
27 Kasım 2017 Pazartesi - 10:55

Aydemir: “Mesele Türkiye, mesele millî iradedir”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Sen, ben yok aslında, vatan var, millet var ve devlet var ve tüm bu dikkatleri değerlendirecek bir Hak var. Ölçümüz budur” dedi.

Aydemir: “Mesele Türkiye, mesele millî iradedir”

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir,’ Sen, ben yok aslında, vatan var, millet var ve devlet var ve tüm bu dikkatleri değerlendirecek bir Hak var. Ölçümüz budur.’ dedi.

AYDEMİR BÜTÇE ETABINI DEĞERLENDİRDİ

Maliye Bakanlığı 2018 Yılı Bütçe görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu son etabında genel bir değerlendirme yapan Komisyon üyesi ve AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Eser Siyasetine değindi, insan ömrünün fani devletin baki olduğuna vurgu yaparak, ‘Mesele, iz bırakmak; mesele, gönüllere girecek söz bırakmak; mesele, geçmişe bakacak yüz bırakmak ve mesele, gönüller yapmak. ‘ diye konuştu.

AYDEMİR’DEN RÜBAİLİ DEĞERLENDİRME

Maliye Bakanlığı Bütçesi görüşmelerindeki konuşmasına Yahya Kemal’in ömrü değerlendiren rübaisi ile başlayan Milletvekili Aydemir, ‘ Yahya Kemal, ruh iklimimizi en güzel izah eden şairimiz, onunla hâli özetlemek isterim. Diyor ki: “Devretse muradınca bu cihanın sonu ne/ Hatmetse eğer o destanın sonu

ne/ Yüzyıl emelince geçse mesut olsan/Yüzyıl dahi zammolsa zamanın sonu ne?” Bir aylık zaman hakikaten göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Bu hâli bir başkası da şöyle izah ediyor: “Bir nefes almak ile vermekten ibarettir hayat/ Dikkat et, bir dem değil mi müddeti ömrü beşer?” Özü ifade eden dizeler. Geriye kalan, hakikaten, sadece eserler, yaptıklarımız, hatıralarımız. Mesele, iz bırakmak; mesele, gönüllere girecek söz bırakmak; mesele, geçmişe bakacak yüz bırakmak ve mesele, gönüller yapmak. ‘dedi.

İNSAN FANİ, HAK BAKİ

İnsanın fani, Hakkın baki olduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Hepimiz faniyiz. Mahkeme kadıya mülk değil, önemli olan mülkü korumak. Bizim bir aylık süreçte tüm kayıt ve vurgularımız tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet rabiası üzerineydi. Hassasiyetimiz, vatanın birliği, milletin bütünlüğü ve devletin dirliğiydi. “Aldanırlar bizi sustu sananlar/ Susturulamaz vatan için yananlar.” diyor ya şair, meselemiz buydu ve budur.’ ifadesini kullandı.

AYDEMİR’DEN RABİA VURGUSU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Bütçe görüşmeleri son aşamasındaki konuşmasına ‘Sen, ben yok aslında, vatan var, millet var ve devlet var ve tüm bu dikkatleri değerlendirecek bir Hak var. Ölçümüz buydu, ölçümüz budur ve yine, hepimiz birbirimize muhtacız aslında.’ Sözleriyle devam eden Milletvekili Aydemir, ‘ “Barikayı hakikat müsademeyi efkârdan.” doğar gerçeği de bunu ifade eder. Tartışırız, hatta yüksek perdeden müzakere ederiz ama ben biliyorum ki hepimizin meselesi ve önceliği aynıdır, hepimizin yolu ve  ufku da. Mesele, memleket; mesele, Türkiye; mesele, millî iradedir. ‘dedi.

AYDEMİR’DEN KOMİSYONA TEŞEKKÜR

Konuşmasında Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine seslenerek, görüşmeler sürecindeki yoğunluk ve tempoya teşekkür eden Milletvekili Aydemir, ‘Bir aylık süreçte belki zaman zaman sabrınızı da zorlayarak öngörülerimizi, tespitlerimizi paylaştık, ufkumuzu kaydettik, niyetimizi izhar ettik. Bu Komisyonun tüm üyeleri bir değeri temsil ediyor diye belledik ve bildik; elhak öyledir. Partiler değişik olsa da niyet bir, yüksek bir heyet, yüksek bir huzurdur Komisyonumuz. Bu Komisyonun her üyesi bir arif kimliğindedir, onlara  söylediklerimizi de iyi niyetimizi okuduklarını da biliyoruz. Bu yüksek heyet de  teslim edecektir ki “Söyleyene değil, söyletene bak.” hakikatine teslimiz. Bizi söyleten, sizi söyleten vatan, millet aşkıdır, bundan eminiz. Demez mi ki ecdat: “Dinleyen, söyleyenden arif olsa gerek.” Komisyonumuzun her mensubunu bu kıvamda tanıdık, müşerref olduk, mutlu olduk, memnun olduk, mesrur olduk. ‘ diye konuştu.

HER KİM Kİ İŞİNDE SADIK OLMAZ, İNSAN DEMEK ONA LAYIK OLMAZ

 “Her kim ki işinde sadık olmaz, insan demek ona layık olmaz.” diyor dadaş meşrepli Ziya Paşa.  Ziya Paşa muhteşem bir isimdir ve dadaştır, altını çiziyorum, öyledir. ‘ diyen Milletvekili aydemir, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ‘ Biz de bize tevdi edilen görevin hassasiyeti içinde vekilliğimize, Komisyon üyeliğimize sadık kalmaya çalıştık. Komisyonumuzun Muhterem Başkanı Sayın Bilgiç’in şahsında müzakere ettik, istişarelerde bulunduk. Komisyon üyelerinin, katkı sunan diğer milletvekillerimizin ve dahi herkesin iyi niyetinden, yüksek seviyelerinden eminiz, hepsinden müstefid olduk, tespitlerinden, analizlerinden yararlandık. Derler ya: Mesele yeter ki memleket müreffeh olsun, mesele yeter ki gönüller hoş olsun. Hepsinden razı geldik, hepsinden Allah razı olsun.  Komisyonumuz inşallah ülkemizin 2019 yürüyüşüne hizmete devam edecek, inşallah, yüksek frekansımız hep birlikte atacak. Bizim talebimiz, gönüllerimizin aynı hassasiyetlerde bir olmasıdır. ‘ dedi.

 
MHP'den Olur'da istişare etkinliği
 
Eğitim Bir-Sen'den sportif açılım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den Olur'da istişare etkinliği
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş ve beraberindekiler ...
Sekmen: 'Kadınlar Allah’ın bize emanetidir'
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kadına Yönelik Şiddete ...
Özer güven tazeledi
AK Parti Tekman İlçe kongresi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımıyla yapıldı.
 
Aydemir: ‘Gazilerimiz bizim şeref levhalarımız’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Gazilerimiz bizim şeref ...
Ak Partili gençlerden birlik beraberlik vurgusu
Ak Parti Aşkale İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, partinin kuruluşundan ...
Milletvekili Aydemir MSB Bütçesinde konuştu
Aydemir, ‘Biz ordu milletiz. Her ferdinin vatan, bayrak, ezan, millet ...
 
Akdağ gündemi değerlendirdi
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Soçi’de Türkiye'nin tezlerine uygun sonuçlar ...
Ilıcalı: Öğretmenlik özveri mesleğidir
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 24 Kasım Öğretmenler ...
TBMM’de Erzurum Ovaları gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva