Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
12 Mart 2018 Pazartesi - 16:10

Aydemir: 'İstiklal Marşı milli ufkumuz’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir tbmm Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un milletin sesi, İstiklal Marşının milletin ufku olduğunu belirtti.

Aydemir:  İstiklal Marşı milli ufkumuz’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir tbmm Genel Kurulunda yaptığı konuşmada,  Mehmet Akif Ersoy'un milletin sesi, İstiklal Marşının milletin ufku olduğunu belirtti. TBMM Genel Kurulunda İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 97. yıl dönümü töreni dolayısıyla bir konuşma yapan Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Akif'in vurguları milli duygumuzun ifadesidir. Merhum Akif'e bu yüksek marşı yazdıran ilhamın kaynağını en net, berrak onun dizeleriyle anlayabiliriz. Diyor ki: 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.' 'Şehadet dini, gayret dini, ancak Müslümanlıktır. Hakiki Müslümanlık en büyük kahramanlıktır.' İşte bu ruh millidir, yerlidir. Onun içindir ki, İstiklal Marşımızın başındaki 'Korkma' tekdirinin başka çağrışımları vardır. Bunu en güzel Sayın Cumhurbaşkanımız izah ediyor. Hani diyor ya: 'Korkma ya Ebubekir, Allah bizimledir.' Müjde ve cesaretlendirme, marşımıza derç edilen budur. Budur ki, bu aziz yaklaşım geldiğimiz parıltılı noktayı da sağlamıştır" diye konuştu.

AYDEMİR’DEN AFRİN HAREKATI DEĞERLENDİRMESİ

Ordunun Afrin'e yürüdüğüne dikkat çeken Aydemir, "Bir ordu ki Çanakkale'den Erzurum'a şüheda ervahı orada; Nene Hatun'un duası, Alvarlı Efe'nin niyazı onların üstünde. Ak niyetli bir Başkomutanın izinde yüce milletimiz tarihin zirvesine yürüyor; Allah muini, Allah yardımcısı. 18 Mart'ın ruhuyla ak bir emel, ak bir yürüyüş. Bir mübarek Kızılelma'ya doğru mazlumların gözyaşını, mağdurların ahını dindirmek niyetiyle. Niyet mübarek, sefer mübarek. Allah yar ve yardımcıları olsun ve kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

İSTİKLAL MARŞIMIZ EŞSİZDİR

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Dünyada hiç bir milletinin milli marşının olmadığı şeklinde istiklal ve bağımsızlık mücadelesi sonrası değil, öncesinde yazılıp kabul edilmesiyle de kurucu, yön gösterici, ümit verici bir metin olarak İstiklal Marşımız eşsizdir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini gelecek nesillere aktaran değerli şahsiyetlerden biri olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı'nın zor zamanlarında tüm millete ve siperler ümit aşılamıştır" dedi.

TBMM GENEL KURULU

TBMM Genel Kurulunda İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 97. yıl dönümü anıldı. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilmesinin 97. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin diriliş destanıdır. İstiklale giden zamanlarda maddi ve manevi, zorluklarla mücadele eden milletimizin ortak duygusunun ve inancının sembolüdür. Görev yapmakta onur duyduğum bu çatı altında defaten okunarak alkışlarla onaylanan ve aynı zamanda bir kanun metni olarak İstiklal Marşı'nda ortaya konana inanç ve güven bugünde ihtiyacımız olan atmosferi yansıttığı bir yol gösterici olmuştur. Dünyada hiç bir milletinin milli marşının olmadığı şeklinde istiklal ve bağımsızlık mücadelesi sonrası değil, öncesinde yazılıp kabul edilmesiyle de kurucu, yön gösterici, ümit verici bir metin olarak istiklal marşımız eşsizdir. Milletimizin milli ve manevi değerlerini gelecek nesillere aktaran değerli şahsiyetlerden biri olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı'nın zor zamanlarında tüm millete ve siperler ümit aşılamıştır" dedi.

AKÇAY’IN VURGUSU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, milletin destanlık TBMM'de defalarca okunarak kabul edildiği tarih olduğunu hatırlatarak, "Türk milletinin ruh kökünü dile getiren İstiklal Marşımızı bir asırdır tıpkı o günkü gibi aynı şuurla okuyor ve dinliyoruz. İstiklal Marşımızın yazılış hikayesini ve yazıldığı dönemi hatırladığımızda, marşımızdaki mısraların niye bizi böylesine coşkun bir duyguya sevk ettiğini çok daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle, İstiklal Marşımızın yazıldığı atmosferi hatırlamamız gerekir. İstiklal Savaşı'nın en yoğun yaşandığı günler, vatanımızın büyük bir kısmı emperyalist devletler tarafından işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış, silahları elinden alınmış, ekonomisi çökertilmiş, uzun savaş yıllarında yorgun, harap ve bitap düşmüş bir ülke halindeydik. Emperyalistlerin gücünü arkasına alan Yunan kuvvetleri Ankara'ya yürümektedir. Polatlı'dan top sesleri duyulmaktadır. Meclisin Kayseri'ye nakli dahi düşünülmektedir. Düşman yüzlerce yıldır hür ve bağımsız yaşayan vatanımızın bağrını hançerlemektedir. Duyulan ıstırap sonsuz, millet kan ağlamaktadır. Bakışlar nerede bir ay yıldızlı al bayrak görse ürpermekte, her ağır renk Türk milletine bayrağını ve istiklalini hatırlatmaktadır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay milletvekili Serkan Topal, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 97'nci yılı kutlu olmasını dileyerek, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitleri, kahraman gazileri ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle andı. Topal, "Şair Mehmet Akif'in milletimize armağan ettiği İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün üzerinden 97 yıl geçmiş. Vatan topraklarımızı emperyalistlerin paylaşmak istediği, milletimizin esaret altına alınmak istendiği, ülkemizin sözde haritalarla paylaşılmaya çalışıldığı bir dönemde İstiklal Marşımız milletimize ve ordumuza büyük bir güç ve moral olmuştur. İstiklal Marşını anlamak için o gün, hangi şartlarda yazıldığını anlamak gerek. İstiklal Marşımız vatan sevgisini hücrelerimize kadar hissettiğimiz, milli bilinci yükselten muazzam bir eserdir. İstiklal Marşımız, nesilden nesle aktarılan değerli bir mirastır. Bağımsızlığa, zafere olan inancımızın sembolüdür. İstiklal Marşımız, en donanımlı düşman ordularına karşı elinde süngüsü, yüreğinde imanı, aklında ise vatanı ve milletiyle başkaldıran ordumuza verilen cesaretin ve umudun adıdır" şeklinde konuştu.

 
Rektör Çomaklı’dan 12 Mart mesajı
 
Ağbal ve Tüfenkçi KUDAKA Bölgesindeydi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Annelerimiz dünyanın en fedakar anneleridir'
“Bizim annelerimiz dünyanın en fedakar anneleridir. Bizim kadınlarımız ...
'Sefer bizden, zafer Allah’tandır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 46'ncı gününe giren Zeytin Dalı Harekatı’nda ...
KOBİ’lere 125 milyon destek
Başbakan Binali Yıldırım, "KOBİ’lerin tanımı değişiyor. Daha fazla girişimcimizin ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "28 Şubat" mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “28 Şubat müdahalesinden 21 yıl sonra ...
Yıldırım: “28 Şubat’ın acılarını unutmadık”
Başbakan Binali Yıldırım, “28 Şubat’ın yaralarını sardık ama acılarını ...
Aydemir Akıncı Davasını takip etti
Aydemir, ‘Yüce milletimizin feraseti, iradesine ihanet edenleri asla unutmayacak, ...
 
İlk hava şehidi Tayyareci Fethi Bey dualarla anıldı
Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk şehidi olan Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ...
‘Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği’
Başbakan Binali Yıldırım, TBMM’deki “Hocalı Katliamının 26. Yıl Dönümü” ...
Yıldırım'dan müjde üstüne müjde
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısında müjde üstüne müjde verdi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva