Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>SÄ°YASET
13 Ekim 2022 Perşembe - 15:22

Aydemir: Ömer Nasuhi Bilmen ruh mimarlarımızdandır

Aydemir, ‘Ahfadı olmaktan gurur duyduğumuz, eserleriyle dimağımızı, öğreti ve mesajlarıyla yüreğimizi aydınlatan Ömer Nasuhi Bilmen, yalnız Erzurum’un değil, İslam aleminin mümtaz alim ve şahsiyetlerindendi’ dedi.

Aydemir: Ömer Nasuhi Bilmen ruh mimarlarımızdandır

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Kim ki TBMM’de millet lehine bir laf eder, bir icraat ortaya koyarsa alır başımızın üstünde taşırız. Muvafık muhalif kim olursa olsun. Ama bir şeye tahammülümüz yok. Yalana, iftiraya müdahaleye, hataya, kafa karıştırma girişimine tahammülümüz yok. ‘ dedi.

AYDEMİR SİYASİ GÜNDEMİ YORUMLADI

TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ülke siyasi gündemini değerlendiren Milletvekili Aydemir, muhalefetin her meselede takiye yaptığını, millete ve değerlerine kalbi yaklaşmadığını savunarak samimiyet çağrısı yaptı.

‘MİLLET LEHİNE TEK İCRAATLERİ YOK’

‘Takiyenin en alasını yapan CHP ve İYİ Partı’nin tarzına karşı aziz milletimize hatırlatmalarda bulunuyoruz’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘TBMM’yi çalıştırmamak için genel kurulda olmalarına rağmen sisteme girmeyip yok görünen muhalefetin mürayi yaklaşımına dikkat çekiyoruz. Bunların Millet lehine tek icraatleri yok. ‘ diye konuştu.

‘MUHALEFETİN SOMUT TEKLİFİ YOK! ‘

Muhalefet partilerinin Grup toplantıları gündemlerine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Muhalefetin grup toplantılarına bakın. Ne yapılıyor orada? Bir tane millet lehine mesaj var mı? Biz iktidar olursa şunları, şunları yapacağız diye bugüne kadar somut bir tane teklifleri var mı? Bir kayıtları var mı? Yok. Ne var sadece iftira var, sadece yalan var, bir de mizansen. ‘ dedi.

AYDEMİR KARAYALÇIN’IN SÖZLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

HDP’in 6’lı masanın gizli ortağı olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, CHP tandanslı Murat Karayalçın’ın sözlerine işaret ederek, ‘CHP’nin daha önce genel başkanlığını yapmış, CHP’de bakanlık yapmış, Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış birisi çok açık şunu söylüyor: ‘Biz HDP ile çok daha içli dışlı olmak durumundayız’ diyor. ‘Resmiyette şu anda görüşmüyoruz ama HD ile görüşmelerimiz devam ediyor. ‘ diyor. Açık aşikâr ediyor bunu. Bu ne demektir? Bu İyi Parti'ye diyor ki, ‘arkadaş seninle biz aşikar ediyoruz görüşmeleri millete. Çünkü millet çok tepkili HDP’ye. Ama HDP den de vazgeçemeyiz. Onlarla da görüşüyoruz. ‘ diyor. ‘ diye konuştu.

‘BUNLARDA TAKİYE VAR’

Milletvekili Aydemir, ‘Böyleyse ben de samimi olarak Atatürk'ün yanında olan insanlarımıza, milletimize, vatansever insanlara, herkese söylüyorum;  bunlarda takiyye var, bunlarda samimiyet yok. Burada size gösterilen yüz başka, arka tarafta icraatlar çok daha başka. Öyleyse yarın ah vah etmeme adına bugünden tedbirinizi alıp bunlara karşı tavır koyun. ‘ dedi.

CUMHUR İTTİFAKININ ALEVİ YAKLAŞIMI

Sunumunda Cumhur ittifakının Alevi yaklaşımının Cumhuriyet Tarihinde bir ilk olduğunu, hükümetin Alevilere yönelik olarak özel açılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Bakın bizden önce Alevilerin adı anılmazdı. Şimdi Alevilerle ilgili, cem evleri ile ilgili çok şükür çok özel açılımlar yapıyoruz. Bunlar Alevi kardeşlerimizin hakkıdır. Onların hepsi bizim yüreğimizde. Tamamı bütün milletin aziz bir parçasıdır bizim yüreğimizde. Öbürleri gibi yalan söylemiyoruz yani. Arka planda başka şeyler düşünüp milletin önüne geldiğimizde takiyye yapmıyoruz. Samimiyiz.’ dedi

Aydemir’den vefa

2021 yılında vefat eden İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ile 5. Diyanet İşleri Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen’i vefat yıldönümlerinde rahmet ve minnetle yad eden Milletvekili Aydemir, ‘Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Eserleri, aziz hatıraları ve değerlerimize vefalarıyla yüreğimizde yaşıyorlar. ‘ dedi.

AYDEMİR: ‘UÇMA’YI RAHMETLE ANIYORUZ’

11 Ekim 2021’de hakka vuslata eren, AK Parti kurucularından, 24.,25.,26. ve 27. dönem İstanbul milletvekili İsmet Uçma’yı rahmet ve minnetle andıklarını belirten Milletvekili Aydemir, Uçma’nın tüm yaşamında olduğu gibi siyasette de tevazu, nezaket, rikkat ve edep timsali bir insan olduğu, parlamentoda siyaset üstü bir muhabbet ve saygıyla yad edildiğini bildirdi.

AYDEMİR: ‘KILIÇ ERZURUM’U OKUMUŞ BİR YÜKSEK DEĞERDİ’

18 Kasım 2921’de rahmet deryasına hicret eden AK Parti kurucularından Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın Erzurumlular indinde özel bir yer ve değeri bulunduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum ilahiyat fakültesini bitirmişti. Erzurum'da tedris etmişti, altını çiziyorum, Erzurum'da eğitim görmüştü ama Erzurum'u okumuş bir simaydı. Ondan da çok istifade ettik. Güzel insandı. Onu da bütün gruplar yüreğine koymuştu. Vefatından duydukları teessür üzüntü ben biliyorum. Allah ona da gani gani rahmet eylesin.’ niyazında bulundu.

‘ÖMER NASUHİ BİLMEN ESERLERİYLE UFUK ÇİZMİŞTİR’

12 Ekim 1971’de Rahmeti Rahmana kavuşan 5’ınci Diyanet işleri Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen’i, vefatının 51’inci yılında rahmet niyazlarıyla yad eden Milletvekili Aydemir, ‘Ahfadı olmaktan gurur duyduğumuz, eserleriyle dimağımızı, öğreti ve mesajlarıyla yüreğimizi aydınlatan Ömer Nasuhi Bilmen, yalnız Erzurum’un değil, İslam aleminin mümtaz alim ve şahsiyetlerindendi’ dedi.

‘O dadaşın ruhundan da, ruhaniyetinden de istifade ediyoruz. Bir Erzurumlu olarak onunla gurur duyuyoruz. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Huk?k-ı İslâmiyye ve Istılâhât-ı Fıkhiyye K?mûsu, Büyük İslâm İlmihali başta olarak onlarca eserin müellifi Ömer Nasuhi Bilmen ruh mimarlarımızdandır. ‘kaydını düştü.

 
Aziziye Belediyesinden yeni bir ilk
 
Göğebakan'dan yeni ve özgün Baro projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi’nden Merhum Demircioğlu’na vefa
Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde vefat eden Meclis ...
‘Türkiye'yi yönetmek için mangal gibi yürek lazımdır’
Bahçeli, ‘Türkiye'yi yönetmek için mangal gibi yürek lazımdır. Türkiye'yi ...
Yıldırım: ‘FETÖ alçak bir terör hareketi’
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan’da "Gençlik Buluşması" ...
 
Milyonları ilgilendiren yasa teklifi PBK’da
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü ...
TBMM'de bu hafta
TBMM Genel Kurulu, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen ...
‘Cumhurbaşkanımız dünyaya duruşuyla mesaj veriyor’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Sayın Cumhurbaşkanımız ...
 
Kurtulmuş: Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olarak anılacak
Kurtulmuş, 'Bu yüzyıl sadece Türkiye aziz vatanımızın içerisinde değil, ...
Aydemir: ‘Yatırımların sahibi cumhurbaşkanımızdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti iktidarları döneminde ...
Karataş'tan Mevlid Kandili mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva