Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
Erdoğan, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katıldı
‘Terörü yok edeceğiz’
‘Terörü yok edeceğiz’
TBMM’de Özel Oturum
TBMM’de Özel Oturum
HABERLER>SÄ°YASET
28 Temmuz 2015 Salı - 10:25

Aydemir’den Tarımda Ufuk Arayışı

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Sebze Üreticileri Derneği'nin Erzurum Kombinası yolu üzerinde bulunan seralarında incelemelerde bulundu Aydemir, sebze üreticilerinin örnek çabalarıyla, Erzurum için model oluşturduklarını kaydetti.

Aydemir’den Tarımda Ufuk Arayışı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Sebze Üreticileri Derneği'nin Erzurum Kombinası yolu üzerinde bulunan seralarında incelemelerde bulundu Sebze Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunan Aydemir, sebze üreticilerinin örnek çabalarıyla, Erzurum için model oluşturduklarını kaydetti.

SERACILIK VE ÖRNEK GİRİŞİMCİLER

Seracılığın Erzurum’da sebze üretimi noktasında yeni bir ufuk kazandırdığını belirten Aydemir, üretim ekonomisi ve istihdam açısından sebze tarımına yeni bir boyut kazandırıldığına işaret ederek, ‘Erzurum’da özellikle kış aylarında ulaşım maliyetleri sebebiyle sebzedeki aşırı fiyatlanma sorunu, seracılığın geliştirilmesiyle giderilecektir. İstihdam bakımından da önemli getirileri olan seracılığın yaygınlaştırılması, özellikle iklim şartlarının daha uygun olduğu ilçelerimizde model uygulamaların çoğaltılması yolunda üreticilerimizin destekçisi olacak, onların aktardığı sorunlarına çözüm bulma adına ciddi bir girişim başlatacağız’ dedi.

YER SORUNUNA ÇÖZÜM ARAYIŞI

Sebzecilikte sera modelinin hayata geçirilmesi safhasında, yer sorunu yaşandığını, uygulamanın rantabl olabilmesi için yer tahsisinin büyük önem taşıdığını ifade eden Aydemir, sorunun çözümü için girişim başlattıklarını bildirdi.

TARIM EKONOMİSİNDE ALTERNATİF YAKLAŞIM

Erzurum’da tarım ekonomisi için alternatifler geliştirilmesinin mutlaka şart olduğuna dikkat çeken Aydemir, seracılığın sebze tarımında yeni bir yol açtığını, sebze üretiminde oldukça başarılı olan bu modelin mutlak surette desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aydemir, ‘Seracılığı Erzurum’a taşıyarak, üretim ve istihdamda katma değer oluşturan üreticilerimizin sorunlarına çare üretmek ve desteklemek hepimizin görevidir. Sebze tarımında rol model olan ve yeni ufuk kazandıran bu girişimcilerin örnek çabaları desteklerle ödüllendirilmelidir’ diye konuştu.

GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Erzurum ekonomisi için girişimciliğin hayati önem taşıdığına vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘Her alanda olduğu gibi tarımda da girişimcilerimizin desteklenmesi ve ekonomik bakımdan güçlendirilmesi ilde tarımsal üretimi tetikleyecek, istihdam sorunlarına da yeni bir çözüm yaklaşımı getirecektir. “dedi.

AYDEMİR’İN DEĞERLENDİRMESİ

Erzurum Sebze Üreticileri Derneği yöneticileriyle gerçekleştirdiği istişare ziyaretini değerlendiren Aydemir, ‘Bizim Erzurum ekonomisi için önerdiğimiz tarımsal sanayi adına seracılığı çok önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Ürünlerin ambalajlanmak suretiyle yurt içi ve yurt dışı pazarlarına ulaştırılması mümkün görünmektedir. En azından iç pazarda sebzecilik adına bir Erzurum markası oluşturabiliriz. Böylesi bir gelişme, tarımsal üretimde Erzurum’un varlığını ortaya koyacak, aynı zamanda kırsal kesim odaklı olarak istihdam sorununa da kısmi çözüm getirilebilecektir.’ kaydını düştü.

AYDEMİR’DEN TARIMSAL SANAYİ KAYDI

Erzurum İl Ekonomisinin, tarımsal alanda katma değer üretecek boyuta gelebilmesi için tarımsal sanayi alt yapısının acilen oluşturulması, Organize Tarım Sanayi Bölgesi kurulması gerektiğini bir kez daha yineleyen Aydemir, ‘Tüm ilçelerimizde tarım kesimiyle buluşarak ortak bir platform oluşturacak ve Organize Tarım Sanayi kuruluşu için istişare edeceğiz. Erzurum’un tarımsal alanda yeni bir sinerji kazanması için her zeminde girişim başlatacak ve bu konuda üniversite tarım kesimi işbirliğini de artıracak çabalar içinde olacağız.’ dedi.

 
Şehit babasına el sallayarak veda etti
 
Görmez İslam’ı tehdit eden altı büyük illeti açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen muhtarlarla istişare etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçelerde muhtarlarla istişare ediyor.
Milletvekili Aydemir’den Erzurum Dikkati..
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum önceliğinde yüreklerini, ...
Yeşilyurt’tan basına kutlama
AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt: Basın Bayramı’nı kutladı
 
Davutoğlu: ‘Beklememiz söz konusu olamaz’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye topraklarında IŞİD terör örgütüne yönelik ...
Aydın’dan basın turu
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil ...
Aydemir, önceliklerini açıkladı
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Bizim Tarımsal Sanayi öngörümüzde temel ...
 
‘Gün, bir olma, diri olma günüdür’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Adıyaman’da 1 askerin şehit ...
Yeşilyurt: ‘Menfur saldırıyı lanetliyoruz’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki ...
Aydemir: ‘DAP, kalkınmada yol haritasıdır’
Milletvekili Aydemir, Nisan ayında Başkana Ahmet Davutoğlu tarafından ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva