Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
10 Ocak 2021 Pazar - 05:49

Aydemir: Basınımız milli ve manevi müştereğin sesidir

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Basınımız devletin dirliği, milletin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü odağında güzide bir müştereğin sesidir' dedi.

Aydemir: Basınımız milli ve manevi müştereğin sesidir

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Basınımız devletin dirliği, milletin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü odağında güzide bir müştereğin sesidir. ‘ dedi.

Milletvekili Aydemir, ‘Basınımızın kırmızı çizgisi devlettir, millettir, vatandır, bayraktır, ezandır. Hafızası yerli ve milli, üslubu edepli ve iffetlidir; vurguları birlik, beraberlik ve kardeşliktir; öncelikleri Türk Milletini diri tutan değerlerin muhafazasıdır’ takdiminde bulundu.

ULUSAL KAVRAMI VE BASINIMIZ

Milletvekili Aydemir, ‘Türk Basını,  küresel ölçekte ‘ulusal’ vasfını taşıyan tek ve müstesna bir özeli ifade eder. Resmi olmakla, milli olmak arasındaki nüans, bizim basım camiamızın eser ve vurgularının arka planında ve eserlerinin satır başlarında mevcuttur. Basınımız devletin dirliği, milletin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü odağında güzide bir müştereğin sesidir. ‘ mesajını verdi

BASINA AK YAKLAŞIM

AK Parti iktidarları döneminde basın özgürlüğü noktasında da tarihi adımlar atıldığı ve AK bir yaklaşım sergilendiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘‘Türkiye’de inanç, fikir ve girişim özgürlüğü önündeki engelleri kaldırarak, Büyük ve Güçlü Türkiye ufkunda yeni, ak, temiz ve lekesiz bir sayfa açan AK Parti, tüm iktidarları döneminde, imkan, fırsat ve kaynakların sunumu kaydında basın camiamıza kayıtsız bir destek vermiş, bu noktada ezberleri bozmuştur’ dedi

GAZETECİLİK

‘Gazeteciliğin bir hobi değil, özel birikim, deruni bilgi, milli ve evrensel görgü isteyen; milli ve manevi değerleri tahsil gerektiren bir meslek olduğu unutulmamalıdır.’ tarifinde bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Türk Basınında ortak tarif bulan gazetecilik; meselelere indi ve şahsi değil, devlet – millet bütünlüğünü ayakta tutan temellere özel dikkat ve hassasiyetle yaklaşım işidir.’ kaydını düştü.

MİLLİ DURUŞ

Milletvekili Aydemir, ‘Türk Basın camiası milli duruş, milli iradeye saygı, demokrasinin iffet ve haysiyetini koruma noktasında en önemli ve tarihi sınavını 15 Temmuz’da hain FETÖ iblislerine karşı sık ve imanlı bir saf tutarak göstermiş, vesayet odakları,  Türkiye demokrasisine kefen biçmeye çalışan şer cepheleri basımımızın milli ve demokratik metaneti karşısında zelil olmuşlardır. ‘ dedi.

MİLLİ VE MANEVİ DUYARLILIK

Türkiye Basın camiasının küresel ölçekte emsali görülmeyen mümtaz ve aziz bir yaklaşım sahibi olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Gerek terörle, gerek darbeci hainlerin vesayet hezeyanlarıyla ve gerekse küresel ölçekteki dış fitne odaklarıyla mücadelede basın camiamız, milletimize ait feraset ve basireti ortaya koymuş, milli ve manevi duyarlılığı kaydetmiş, yine milletimize özel haysiyet ve izzeti her dem ve her fırsatta vurgulamıştır. ‘ ifadesini kullandı.

ERZURUM BASINI

Kutlama mesajında Erzurum basın camiasına yönelik tespitlerini de aktaran Milletvekili Aydemir, Erzurum’un Türk Basın Tarihinde ilklerin ve milli çıkışların adresi olduğunu belirterek, ‘Erzurum Basını; çalışanları, eserleri ve sosyo ekonomik gelişmeye sağladığı katkıyla farkındalığı kaydeden bir markadır.’ değerlendirmesinde bulundu.

ERZURUM BASINI VE DADAŞLIK RUHU

Erzurum Basının yalnız aktarım yapmadığı, vurguları, öngörüleri ve üslubuyla yerelde olduğu gibi ulusal çizgide de yönlendiren bir görev üstlendiğine dikkat çeken Aydemir, ‘Erzurum Basın camiası bizim dadaş ruhu olarak tarif ettiğimiz bir yüksekliği ifade ve korumada da seçkin ve özel bir yaklaşım sergilemektedir. ‘ dedi.

ANMA VE TEBRİK

Milletvekili Aydemir, ‘Yüce Milletimizle gerçekleri paylaşmak noktasında ortak bir duruş ve kararlılık gösteren Basın camiamızın Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, görevi başında yaşamını yitiren basın şehitlerini, rahmeti rahmana kavuşmuş gazeteci kardeşlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. ‘ niyazını paylaştı.

 
Toğrul: Gazetecilik kamuoyunu aydınlatma mesleğidir
 
Milletvekili Ban’dan kadın girişimcilere destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş: Gazetecilik özveri mesleğidir
10 Ocak çalışan gazeteciler günü vesilesiyle kutlama mesajı yayımlayan ...
Öz: ‘Basının çabaları takdire şayandır’
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti ...
AK Parti’de öncelik: ‘İstişare’
AK Parti Palandöken İlçe Teşkilatı yeni yıla hızlı başladı. AK Parti Palandöken ...
 
Öz, Erzurum için AK Yaklaşımı paylaştı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilin sorunlarını belirlemek ...
Destici: ‘Bu açık ve net bir tehdittir’
Destici, darbe tartışmaları ile ilgili, “'Erken seçime gitmezsen Adnan ...
AK Parti’den suç duyurusu
AK Parti Erzurum İl Teşkilatı, Fikri Sağlar, Can Ataklı ve İlker Başbuğ ...
 
Ban, kadın kooperatifleri ile bir araya geldi
Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Erzurum’da faaliyet gösteren ...
AK Parti’de ulaştırma yatırımları gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Akdağ, Altınok, Ban, Aydemir ile İl Başkanı ...
Karataş’tan yeni yılda Mekke’nin fethi vurgusu
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş yayımladığı yeni yıl mesajında Mekke’nin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva