Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
4 Mayıs 2016 Çarşamba - 13:29

Aydemir: Basın, Milli İradenin Sesidir

Aydemir,‘Milletin, milli iradenin sesi olarak vücut bulmuş Erzurum Basın camiasının kırmızı çizgisi, milli değerler, manevi hassasiyetlerdir. Millete karşı duran her fikir ve teşebbüsün en anlamlı ve en şedit cevap aldığı merci basımızdır. Bu da dadaş farkıdır.‘ dedi.

Aydemir: Basın, Milli İradenin Sesidir

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Basınının milli temelli olduğuna işaret ederek, ‘Milletin, milli iradenin sesi olarak vücut bulmuş Erzurum Basın camiasının kırmızı çizgisi, milli değerler, manevi hassasiyetlerdir. Millete karşı duran her fikir ve teşebbüsün en anlamlı ve en şedit cevap aldığı merci basımızdır. Bu da dadaş farkıdır.  ‘ dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKDİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘“Türkiye’de basın özgürdür. Aksini iddia edenlerin basın özgürlüğünden anladıkları, eskisi gibi hükümet kurup hükümet yıkan bir medya gücüne sahip olmaksa, bunun olmayacağı bir Türkiye’de yaşıyoruz. O günler geçti artık. Elbette özgürlükleri daha da genişleteceğiz. Ama bugün Türkiye’de basın özgürlüğü meselesi, siyasi bir kalkana dönüşmüş durumdadır. Bunu gündeme getirenlerin aslında medya ile ilgili bir dertleri yoktur” yorumunu paylaştıklarını aktaran Milletvekili Aydemir, ’12 eylüllerde, 28 şubatlarda milletin inancına pranga vurulurken sessiz kalanların, inanç hürriyetleri yok edilirken manşet manşet alkış tutanların basın özgürlüğünden dem vurmaları samimiyetsizliktir. Milli iradeyi hiçe sayıp, ipotek altına almaya kalkışan Paralel yapılanma karşısında sükut edenlerin basın özgürlüğünden bahse hakları yoktur. Zira basın; vicdanı, düşüncesi, inancıyla milli iradenin sesi ve ifadesidir.’ kaydını düştü.

ORTAK HASSASİYET

Basının ortak hassasiyet ve dikkatleri, milletin vicdan ve irfanına uygun olarak paylaşan, müşterek aklı kaydeden kurumlar olarak tarif eden Milletvekili Aydemir, ‘Basın, bizim mantalitemizde, millet adına beyin fırtınası estiren, onun hakları noktasında sorgulayan ve onun ait olduğu değerleri kabul edip, haber haber, makale makale halkın gerçekleriyle yüzleşmeyi vazife bilen bir kurumdur. Milletin inancı, değerleri, asgari ve azami müştereklerine rağmen, vesayetçi anlayışları dayatmak, milletin izan, irfan ve vicdan temellerini yok sayıp onun yaşama biçim ve üslubunu kurgulamak hem basının işi değildir ve hem de bu yanlışlarda sabit kadem etmek akıl karı değildir. Milletin aklını temsil etmeyenlerin de özgürlük söylemlerini sarf etmeye hakları yoktur.’ dedi.

28 ŞUBATA SÜKUT EDENLER..

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, ‘Bugün özgürlükçü kesilen, özgürlük nutukları atanların, 28 şubatlarındaki sükutlarını, lakayt kalışlarını ve milleti değerleriyle hafife alışlarını herkes hatırlamalı’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Başörtülü olduğu için okullarına alınmayan kardeşlerimizin gözyaşları ve ıstıraplarını sütunlarına taşımaya tenezzül etmeyenler, inandığı için fişlenerek kamu dışına atılan kardeşlerimizin acılarını haberleştirmekten kaçınanların, bir takvim gününe sığınarak 3 Mayıslarda barış havarisi kesilmelerinin ne manası ve ne de söylediklerinin itibarı vardır. Basının gerçek özgürlüğü, milletin değerlerini yasaksızca kabul ile yorumlaması, yaşama üslup ve biçimini aykırılıklarla engellemeye kalkışmaması, milli iradeye ipotek vurmaya yeltenmemesidir. Yani basın özgürlüğü milletin bizatihi kendisiyle bütünleşmekten geçer. Bu odakta hakkı savunan ve haktan ayrılmayarak milletin vicdanı olan basın kuruluşlarımıza minnettarız.’  değerlendirmesini yaptı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

3 Mayıs Basın özgürlüğü takvimi içinde yapılması gerekenin, özgürlük nutukları atmak değil, millet iradesine destek adına ortaya konulan fikirlerde buluşmak olduğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, ‘Özgürlük dileğindeki samimiyet milli iradeye gönül vermek ve onu seslendirmektir. Gerisi laf ü güzaftır’ ifadesine yer verdi.

 
Erzurum Nisan TÜFE’si açıklandı
 
Helal Sana Valim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mescid-i Aksa’dan Erzurum'a gönül köprüsü
Mescid-i Aksa Savunma Komisyonu Başkanı Muhammed El Arif, Erzurum Kitap ...
Uzundere 'Sakin Şehir' sertifikasını aldı
Türkiye’nin en sakin 11. kenti seçilen Uzundere ilçesi, düzenlenen törenle ...
Aydemir’den ‘Hoşgörü’ vurgusu
Milletvekili Aydemir, ‘Derin bir heyecan ile kavuştuğumuz, vicdan cazibesi ...
 
Erzurum'da hava kirliliği sebeplerini araştırdılar
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Halk Sağlığı ...
Palandöken’de Mescid-i Aksa gündemi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kudüs ve Civarındaki Osmanlı ...
Başkan Sekmen'den Miraç mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Aydemir: Biz hep üretim diyoruz..
'İş'te, 'fikir'de üretim.. Kalkınmanın yolu bu.
Dadaşların tercihi İstanbul
Doğum Yeri İstatistikleri 2015 sonuçları açıklandı.
Erzurumlular 'Marmara' dedi
Erzurum doğumluların en çok sayıda bulunduğu coğrafi bölge, Doğu Anadolu ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva