Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
2 Kasım 2023 Perşembe - 14:34

Atatürk Üniversitesi THE sıralamasında

Atatürk Üniversitesi söz konusu 6 sıralamada; Yaşam Bilimleri alanı dünya sıralamasında 601-800 bandında sıralamaya girdi. Türkiye’de devlet üniversiteleri sıralamasında üçüncü olan Atatürk Üniversitesi, devlet özel üniversiteler sıralamasında ise yine üçüncü sırayı aldı.

Atatürk Üniversitesi THE sıralamasında

İngiltere’de yayımlanan Times Higher Education (THE), dünya genelindeki üniversitelerin performansını değerlendirmek, karşılaştırmak ve sıralamak amacıyla yıllık olarak dünya üniversite sıralamalarını yayınlıyor.

Yükseköğrenim kurumlarının akademik mükemmeliyet, araştırma etkinlikleri, öğrenci-fakülte oranları, uluslararası iş birliği ve endüstri ile olan bağlantıları gibi bir dizi kritere dayalı olarak sıralamalar yapan THE, 2024 dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasını da alan bazında açıkladı.

Buna göre Atatürk Üniversitesi söz konusu 6 sıralamada; Yaşam Bilimleri alanı dünya sıralamasında 601-800 bandında sıralamaya girdi. Türkiye’de devlet üniversiteleri sıralamasında üçüncü olan Atatürk Üniversitesi, devlet + özel üniversiteler sıralamasında ise yine üçüncü sırayı alarak önemli bir başarı elde etti.

Sağlık Bilimleri alanında dünyada 601-800 bandına girmeyi başaran Atatürk Üniversitesi, Türkiye’de devlet üniversiteleri sıralamasında üçüncü, devlet + özel üniversiteler sıralamasında ise dördüncü oldu.

Eğitim alanında dünyada 601+ bandında yer alan Atatürk Üniversitesi, Türkiye’de devlet üniversiteleri sıralamasında on birinci, devlet + özel üniversiteler sıralamasında ise on ikinci sırada yer aldı.

Sosyal Bilimler alanında dünyada 801+ bandında kendine yer bulan Atatürk Üniversitesi, Türkiye’de devlet üniversiteleri sıralamasında yedinci, devlet + özel üniversiteler sıralamasında on ikinci oldu.

Fen Bilimleri alanında dünyada 801-1000 bandında yer alarak Türkiye’de devlet üniversiteleri sıralamasında on birinci olan Atatürk Üniversitesi, devlet + özel üniversiteler sıralamasında on üçüncü sırada yer aldı.

Mühendislik alanında dünyada 801-1000 bandında yer alan Atatürk Üniversitesi, Türkiye’de devlet üniversiteleri sıralamasında on ikinci, devlet + özel üniversiteler sıralamasında ise on dokuzuncu oldu.

“Çalışmalarımız ve Emeklerimizin Karşılığını Almak Bizleri Mutlu Ediyor”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, alan bazında açıklanan 2024 dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında; Yaşam Bilimleri, Sağlık Bilimler, Eğitim, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Mühendislik alanında elde edilen başarıların, Atatürk Üniversitesinin uluslararası düzeydeki tanınırlığını ve yüksek eğitim standartlarını gösterdiğini söyledi.

Kaliteli eğitim, Ar-Ge faaliyetleri, topluma hizmet ve uluslararası iş birliklerinin dünya üniversitesi olma yolunda Atatürk Üniversitesine önemli kazançlar sağladığını belirten Rektör Çomaklı şunları aktardı: “Yükseköğretim alanında ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan üniversitemizin, uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilmesinden memnuniyet duyuyoruz. Çalışmalarımız ve emeklerimizin karşılığını almak bizleri mutlu ediyor. Dünya çapında tanınan bir üniversite olarak, açıklanan her listede üst sıralarda yer almamız, elde edilen başarıların tesadüf olmadığını gösteriyor. Bu başarılarda emeği geçen büyük Atatürk Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Hac kuraları çekildi
 
Erzurumlular Derneği son 16’ya kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitimde müfredat reformu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir ...
Tekin’den 'Türkçe' vurgusu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dünyada en zengin dillerden birinin Türkçe ...
‘Cumhuriyet Özgürlüktür’
Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yıldönümü vesilesiyle yapılan kutlama etkinlikleri ...
 
Tekin'den öğretmenlere yönelik SGK açıklaması
Tekin, "Özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primlerinin kamudaki ...
Tekin’den özel eğitim değerlendirmesi
Tekin, “Özel eğitim konusunda çok ciddi şekilde dünyada da örnek gösterilebilecek ...
ETÜ’de Tayvan gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, bir ...
 
Tekin eğitimde bilişim yaklaşımını paylaştı
Tekin, "Türkiye genelinde Fatih Projesi başladığı andan itibaren 580 bin ...
Kadıoğlu ATAUNİ Eczacılık eğitimi vizyonunu paylaştı
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen ...
Kılıçoğulları Haber Fotoğrafçılığını anlattı
İHA Erzurum Bölge Müdürlüğü Haber Müdürü Nihat Kılıçoğluları, haber fotoğrafçılığı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva