Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
HABERLER>SÄ°YASET
21 Mart 2015 Cumartesi - 09:26

Arslan TANAP Projesi’ni değerlendirdi

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ın Bakü-Tiflis-Kars Projesi, Kars Harakani Havaalanı ve TANAP Projesi ile geldiği noktaya dikkat çekti.

Arslan TANAP Projesi’ni değerlendirdi

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ın Bakü-Tiflis-Kars Projesi, Kars Harakani Havaalanı ve TANAP Projesi ile geldiği noktaya dikkat çekti.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, yaptığı açıklamara, "İki gün önce TANAP Projesi'nin Kars'ta temeli atıldı. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı 10 milyar dolarlık bir yatırım, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak bir yatırım ve 20 ilde, 67 ilçede, 500'ün üzerinde köyde insanımıza istihdam sağlayacak, esnafa sıcak para sağlayacak ve az önceki konuşmalarla hemen bağdaştırayım. Medya dün özellikle takip ettim, bazıları manşet yapmış Türkiye'nin geldiği konumu bu proje daha iyi vurgulamaktadır. Bu proje, barış ve kardeşlik projesidir. Bu proje, Türkiye'nin dünyada söz sahibi ülke hâline geldiğinin projesidir. Bu proje, Türkiye-Azerbaycan-Kars'ta yaşayan 4 farklı etnik yapının bin yıldır nasıl kardeşçe hareket ettiğinin göstergesidir ama bazıları bırakın manşette iç sayfada dahi bir satırlık yer vermemişti. Ama halkımız bunu biliyor, dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar biliyor ki Türkiye'nin başarısı onların da kucaklanacağı bir dünya lideri, bir ülkenin gittikçe güçlenmesi demek. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı, bu Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor” dedi.

Türkiye ve Kars’ın bulunduğu coğrafya nedeniyle köprü konumunda olduğunu ifade eden Arslan, “Hep söylüyorum eğer siz köprüyü kullanmıyorsanız, eğer siz köprü konumunuzdan yararlanmıyorsanız köprü konumunda olmanız bir anlam ifade etmez. İşte, Türkiye Avrupa ile Asya, Kafkaslar ile Balkanlar ve Orta Doğu arasındaki bu köprü konumunu artık kullanıyor. Marmaray'la kullanıyor, üçüncü havalimanıyla kullanıyor, üçüncü köprüyle kullanıyor ama daha da önemlisi Bakü-Tiflis-Kars'la kullanıyor, Bakü-Tiflis-Ceyhan'la kullanıyor, Bakü-Tiflis-Kars-Erzurum'la kullanıyor. Bugün de, artık, TANAP'la Kars üzerinden Avrupa'ya doğal gaz gidecek. Siz ekonomik olarak ne kadar güçlü olursanız, enerji koridorları anlamında ne kadar güçlü konumda yer alırsanız dünyada o kadar sözünüz geçer. Onun için, Kars, artık çok önemli, Kars enerji nakil koridorlarının merkezi, Bakü-Tiflis-Kars'ın, Kars-Iğdır-Nahcivan-Dilucu'nun merkezi, lojistik merkezinin merkezi ve hızlı trenin doğuya gittiği, Orta Asya'ya gidecek olan Kafkasların başkenti” diye konuştu.

“Kars'ta Harakani Havalimanı'nda iki gün önce 3 cumhurbaşkanını ağırlayarak 17 uçaklık parkıyla Türkiye'nin doğusunda bile bir havaalanın 17 tane uçağı ağırlayabileceğini gösterdik” diyen Arslan, “Bu Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Kars Karayolları Bölge Müdürlüğüyle ve her tarafındaki şantiye haline gelen bölünmüş yollarıyla daha da önemlisi doğu-batı eksenli değil, kuzey-güney eksenli, Rusya'nın, Karadeniz'in yükünü Kars üzerinden güneye, Orta Doğu'ya indirecek bir yol haritasında merkez haline geliyor. Onun için biz Türkiye'nin geleceğini büyük düşündüğümüz gibi, Kars'ın da geleceğini büyük düşünüyoruz, diyoruz ki: "Kars, artık, küçük işlerle uğraşmıyor, Kars AK Parti’ye desteğini veriyor ve ticaret merkezi, kongre merkezi, fuar merkezi, turizm merkezi hâline geliyor. Hasan Harakani Hazretleri'nin manevi hamiliğiyle daha da büyüyor, inanç turizmini, kültür turizmini, kış turizmini, kongre turizmini öne çıkarıyor” şeklinde konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, şunları söyledi:

“ Bir okul açılışı yapıldı, sadece 1 okul açılışı değildi, onun yanında 19 tane daha okul açılışı yapıldı. 48 tane biten okulumuz var. Bunun yanında 237 derslik, 800 öğrenci kapasiteli pansiyonları açtık. O kadar çok proje var ki doğrusu sadece beş dakikada bunların hepsini anlatmak mümkün değil ama gümrük il müdürlüğünün açılması, Aktaş Sınır Kapısı'nın açılacak olması, yeni adliye binası, yeni cezaevi, birçok baraj, birçok program var ama özetle Karslı biliyor. Biz son dört yılda yaptığımızı bir kitaba sığdırdık, herkes dedi ki: "Birçok şeyi atlamışsınız." Biz de biliyoruz, diyoruz ki: Türkiye büyüyor, Kars büyüyor, yolumuza devam ediyoruz.”

 
Erzurum’da 61 bin büyüğümüz var..
 
Yücelik’e eğitim teşekkürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Köklü bir medeniyetten besleniyoruz’
Davutoğlu, AK Parti 4. Sosyal Bilimler Teşvik Ödülleri Töreni'nde yaptığı ...
‘Nevruz, bütünleşmenin, kaynağı’
AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt; ‘’Nevruz; ayrışmanın değil bütünleşmenin, ...
STK’lar aday adaylarını oylayacak
AK Parti il Başkanı Fatih Yeşilyurt 25.dönem milletvekili aday belirleme ...
 
‘Barış kervanı Türkiye’yi kuşatsın’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gelin, İstanbul'dan, ...
Aydemir’den vefa çağrısı
Erzurum’un cumhuriyet tarihinde en fazla yatırım aldığı dönemin 13 yıllık ...
'Farkımız, Dadaşlığımız'
Erzurum’un tüm sosyal ve ekonomik olgularda olduğu gibi kendi tarz ve ...
 
Keleş eğitimcilerle istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Ferit Keleş, seçim çalışmaları ...
‘Erzurum tarihiyle de marka şehirdir’
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, ’’ 12 Mart Erzurum'un ...
‘Dadaşlar olarak başımız hep dik’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum’un düşman işgalinden ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva