Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yağışlar arttı
Yağışlar arttı
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
HABERLER>GUNDEM
7 Ocak 2016 Perşembe - 10:18

Altıparmak: ‘Erzurum örnek şehir’

Altıparmak “Erzurum ülkeye yön verecek projeler yapma konusunda örnek bir şehirdir. Şehrimizde yapılan birçok projenin yalnızca yerel ölçekte değil, tüm ülke genelinde fayda sağlayabilecek işler olduğunu görmek bizleri sevindirdi.'dedi

Altıparmak: ‘Erzurum örnek şehir’

Valilik başkanlığında, KUDAKA 2015 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, Erzurum Vilayet Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından hazırlanan “Erzurum Yatırım Ortamı Geliştirme Projesi”  tamamlandı.

Proje ile birlikte, Erzurum Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) kurumsal kapasitesini artırmak amacıyla 3 ay boyunca il içerisinde yapılan birçok faaliyeti başarıyla tamamlanmış oldu.

2014 yılında kurulan Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) olarak yaklaşık toplam 621.1 milyon TL tutarında yatırımı Erzurum’da gerçekleştirdiklerini belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak projenin sona ermesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YİKOB

Vali Altıparmak " 2014 yılı içerisinde İl Özel İdarelerinin 30 büyükşehirde kapatılması ile birlikte, o tarihten itibaren kurulan Erzurum Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile birlikte büyük sorumlulukları olan bu yeni kurumlara, mevzuatın uygulanması konusunda sistemin bizzat içindeki personelin görüşleri alınarak inovatif çözümler üretebilecek bir proje yazmak istedik. Bu kapsamda Türkiye’de başarısını kanıtlamış danışmanlık firmalarından birinden Yönetim Danışmanlığı Hizmeti aldık. Danışmanlık firması, YİKOB’ları yerelde ve ulusalda detaylı olarak inceleyerek sorunlara çözüm önerileri, iş akış şemaları ve ideal yönetim şekli oluşturdu. Uzmanlar tarafından oluşturulan yaklaşık 600 sayfalık bu raporun Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarının geleceğine ışık tutacağını umut ediyoruz. Ayrıca proje kapsamında Valiliğimize bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımızın Kurumsal Kimlik çalışmaları hazırlanarak Erzurum’a yapılan yatırımların şeffaflığı ve halkımızın haberdar olabilmesi için web sitesi oluşturuldu. Ve oluşturulan yeni sistemin kalitesinin sürekliliği açısından ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Eğitim ve Belgelendirilme aşamaları başarıyla tamamlanarak belge için hak kazanıldı" diye konuştu.

OLUŞTURULAN YENİ SİSTEM

Oluşturulan yeni sistemle birlikte, Yatırım izleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın Erzurum’da yatırımların doğru uygulanması için daha başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandığını belirten Vali Altıparmak, 2014 Yılında kurulan YİKOB’larla ilgili İçişleri Bakanlığında şu an önemli çalışmalar yapıldığını, hazırlığı yapılan yeni yasa ile birlikte çok daha önemli bir konuma geleceğini söyledi.

Altıparmak “Erzurum ülkeye yön verecek projeler yapma konusunda örnek bir şehirdir. Daha önce şehrimizde yapılan birçok projenin yalnızca yerel ölçekte değil, tüm ülke genelinde fayda sağlayabilecek işler olduğunu görmek bizleri sevindirdi. Bu projede de elde edilen veriler yalnızca Erzurum’a değil tüm ülkedeki kurumlara örnek teşkil edebilecek boyuttadır. Başarılı çalışmalarından dolayı başta YİKOB Başkanı Vali Yardımcısı Mehmet Levent Kepçeli olmak üzere tüm YİKOB çalışanlarını kutluyorum.

 
Duman: “Akif İnan’ın izinden gidiyoruz
 
'Yattığı toprak belli, Tuttuğu Bayrak belli'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günde bin telefon
Türkiye’de faaliyet gösteren 13 terör örgütüne üye 702 kişinin yakalanması ...
Sekmen’den ‘Çılgın Proje’
Sekmen, “Üniversitemizle beraber ortak yaptığımız, ‘Çılgın Proje’ diye ...
Öz, Gençlerle Sarıkamış Destanını paylaştı
Sarıkamış Harekatının 101. Yıl dönümü nedeniyle Yakutiye Gençlik Merkezi’nde ...
 
Büyükşehir’den 'Bal Gibi Proje'
Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki tarım ve hayvancılığa sunduğu destek artarak devam ediyor.
Meteoroloji Erzurumluları uyardı
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nce meteorolojik uyarıda bulunuldu.
Taşeron işçilerin toplu sözleşme sevinci
Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı Kamu Hastaneler Biriliğindeki ...
 
On binler hainlere lanet yağdırdı
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin el yapımı bombayı patlatması ...
Erzincan’da Milli Şuur buluşması
Erzincan’da Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla "Vefakar gençlik, ...
‘Konu vatansa, gerisi teferruattır’
Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında, Kars Serhat Boyları ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva