Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
21 Haziran 2014 Cumartesi - 23:33

Altın Ters Köşeye Yatırdı!

Irak'taki gerilim nedeni ile artan altın fiyatları yatırımcıyı da şaşırtarak son iki haftada yüzde 5'in üzerinde kazandırdı.

Altın Ters Köşeye Yatırdı!

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı Irak'ta yaşanan kaosun etkisi ile dün 1.322 dolara yükselirken, böylece son iki haftada yatırımcısına yaklaşık yüzde 5,5 kazandırdı. İçeride altının gram fiyatı ise 83 liradan 90 liraya yükseldi. Bu artış altın sektörü temsilcilerini de şaşırttı.

Irak'ta yaşanan kaosun jeopolitik riskleri artırması ve ABD başkanı Barack Obama'nın Irak'a, sayıları 300'e kadar olmak üzere ilave Amerikalı askeri danışman göndermeye ve Bağdat ile Kuzey Irak'ta ortak operasyon merkezleri oluşturmaya hazır olduklarını söylemesinin ardından petrol fiyatlarındaki yükselişe paralel altın fiyatlarında da ciddi bir yükseliş görüldü.

Altının ons fiyatı dün itibariyle 15 Nisan'dan beri gördüğü en yüksek seviye olan 1.322 doları görerek, Irak'ta gerilimin başladığı geçen hafta başından beri yatırımcısına yaklaşık yüzde 5,5 kazandırdı.

Analistler, altının ons fiyatında jeopolitik risklerin fiyatlandığını petrol fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi durumunda altın fiyatında 1.325 ve 1.350 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini, jeopolitik risklerin azalması veya petrol fiyatlarında bir gerileme görülmesi durumunda ise kazançların geri verilebileceğini kaydediyor.

IRAK'TAKİ KARIŞIKLIK ALTINI YÜKSELTTİ!

Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu konuya ilişkin değerlendirmesinde, altın fiyatlarındaki yükselişte petrol fiyatlarının hızlı yükselmesi ve Irak olayları etkili olduğunu belirterek, Irak'taki karışıklık sonucunda petrol fiyatlarında çok ciddi bir artış görüldüğünü söyledi.

Altında uzun vadeli kalıcı bir alım yapıldığının söylenemeyeceğini aktaran Kalyoncu, uzun vadeli kalıcı pozisyona giren yatırımcı profilinin şimdilik pek görülmediğini kaydetti.

'ALTIN 1300-1320 BANDINDA GELİŞMELERİ FİYATLANDIRACAK'

Noor Capital Market Uluslararası Piyasalar Uzmanı Ahmet Uluhan ise Fed'in varlık alımlarını sonlandırmasının ardından uzunca bir süre faiz artırımına gitmeme yönünde tavır ortaya koymasının piyasalar üzerindeki erken faiz artırım endişesini sonlandırırken, altında da tekrar yukarı yönlü atakların etkisini artırmasına neden olduğunu söyledi.

Altının ons fiyatında 1.320 dolar seviyelerinin görülmesinin ardından bir miktar düzeltme geldiğinin görüldüğünü ifade eden Uluhan, "Altın 1.300-1.320 dolar bandında tutunarak gelişmeleri fiyatlamaya çalışacaktır. Şimdilik çözüm sürecine dair ABD yönetiminin tutumu merakla takip edilmeye devam edilecektir. Krizin boyutlarının büyümesi durumunda altının 1.330 - 1.350 seviyelerine doğru yeni bir atağa kalkması muhtemel görünüyor" dedi.

SEKTÖR BİLE ŞAŞIRDI

Geçtiğimiz haftalarda 83 lira seviyelerine kadar düşen gram altının fiyatının birkaç gün içinde 90 liraya çıkması, altın sektörü temsilcilerini de şaşırttı. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, şunları kaydetti:
     
"Sadece Irak'ta yaşananlar değil iç piyasada da doların yükselmesi de altın fiyatlarının yükselmesini sağladı diyebiliriz. Şu an bütün piyasalarda Amerika'nın Irak'a müdahale korkusu var. Bu da altında tepki yükselmelerine neden oluyor. Biz de bu olaylardan sonra altının yükselmesini bekliyorduk. Ancak 1 günde altının gramının 3 lira birden yükselmesi bizi bile çok şaşırttı. Ancak bu ani yükselişin böyle devam etmeyeceğini tahmin ediyoruz. Birkaç gün içinde fiyatların normal seyrine döneceğine inanıyorum. Ama önümüzdeki günlerde başka gelişmeler olursa bunun altın fiyatlarına yansıyacağı kesin."

 
Dünya İslam Alimleri Erzurum'da buluştu
 
Alex'in Eşinden Samimi 'Ezan' Açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP’la gelen destek bereketi
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Doğu Anadolu Projesi ...
Esnaf krediden yana dertli
S. S. Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ...
Erzurum traktör artış hızında 12’inci sırada
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, traktör ...
 
5 ayda 1.1 milyar harcama
Maliye Bakanlığı Ocak-Mayıs dönemi kamu harcamalarını açıkladı. İlde mayıs ...
Dadaşlardan ortak akıl buluşması
“2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”, İçişleri Bakanı Efkan ...
Gelir, giderin yüzde 30'unu karşıladı
Maliye Bakanlığı 2014 yılı mayıs dönemi iller bazında gelirin gideri karşılama oranlarını açıkladı.
 
FİNTÜRK ihtisas kredisi sıralaması açıklandı
Erzurum bankalardan kullanılan ihtisas kredileri, Doğu Anadolu Bölgesi ...
Erzurum'da işsizlik düştü ama çalışanlar mutsuz!
Erzurum’da işsizlik sayısı 2014 yılı Mayıs ayında Ocak ayına göre önemli ...
Turizmde Yeni Konsept: 'Mezuniyet Turizmi'
Erzurum, kış, doğa, tarih, kültür, sağlık, botanik, termal turizmden sonra ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva