Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
HABERLER>GUNDEM
22 Temmuz 2014 Salı - 16:36

Vali Altıparmak’tan 23 Temmuz mesajı

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ‘95’inci yılını gururla kutladığımız bu tarihi Kongrede ülkemizin geleceğini tayin edecek çok önemli kararlar alınmış, vatanın bir bütün olduğu, parçalanamayacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği bütün cihana ilan edilmiştir.’dedi

Vali Altıparmak’tan 23 Temmuz mesajı

 Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ‘95’inci yılını gururla kutladığımız bu tarihi Kongrede ülkemizin geleceğini tayin edecek çok önemli kararlar alınmış, vatanın bir bütün olduğu, parçalanamayacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği bütün cihana ilan edilmiştir.’dedi

ALTIPARMAK’IN MESAJI

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 23 Temmuz Erzurum Kongresi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Altıparmak, mesajında şu görüşlere yer verdi:“Anadolu’da Milli Mücadeleyi organize etmek ve kurtuluş hareketini başlatmak üzere, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Amasya - Tokat - Sivas ve Erzincan illerine uğrayarak yetkililerle ve halkla çeşitli temaslarda bulunduktan sonra 3 Temmuz 1919’da Erzurum’u teşrif etmiştir. Erzurum Kongresi; 9 Temmuz 1919’da askerlik görevinden istifa eden Büyük Önder’in başkanlığında 23 Temmuz 1919 tarihinde gerçekleştirilmiştir. “ifadelerine yer verdi.

‘VATAN BİR BÜTÜNDÜR, ASLA PARÇALANAMAZ’

Altıparmak, ‘95’inci yılını gururla kutladığımız bu tarihi Kongrede ülkemizin geleceğini tayin edecek çok önemli kararlar alınmış, vatanın bir bütün olduğu, parçalanamayacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği bütün cihana ilan edilmiştir. Erzurum kongresi ile bağımsızlık meşalesi yakılmış ve istiklal savaşı bu şehirde başlatılmıştır. Kurtuluş mücadelesi 19 Mayıs’ta Samsun’da başlamış, 23 Temmuz’da Erzurum’da ete kemiğe bürünmüştür. Zira Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum çalışmaları sırasında mücadelenin seyrini değiştirecek, gelişmeler yaşanmıştır. Atatürk’ün askerlik görevinden istifa etmesi, artık sade bir vatandaş olmasına karşın, bağımsızlık sevdalısı Yiğit Dadaşların onu bağırlarına basmaları ve ardından yürümeleri, daha da önemlisi 9. Kolordu Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın burada, Kolordusu ile emrinde olduğunu beyan etmesi bunlara birer örnektir. “dedi.

BİLGİ GERÇEĞİ VURGUSU

Mesajında bilgi gerçeğine atıfta bulunan Altıparmak, ‘Tarihi kökleri çok derinlerde olan büyük milletimizin, o gün verdiği mücadeleleri, yoklukları, yoksullukları ve bunun altındaki nedenleri çok iyi analiz etmeli ve sebeplerini hiçbir zaman unutmamalıyız. Geçmişteki kahramanlıklarımız elbette övünç kaynağımızıdır, ancak tarihimiz, büyük dersler çıkarmamız açısından da ayrı bir öneme sahiptir. O karanlık günleri tekrar yaşamamak için, en büyük yatırımı eğitime, bilime, sanata kısaca insana yapmalıyız. Çağımızda çok değerli olan bilgiyi ve teknolojiyi alan ülke değil satan ülke konumuna gelmeliyiz. Toplumların bilgi ile yükselebileceği gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Unutmamalıyız ki bu ülke, ecdadımızın bize yadigarı olmakla birlikte gelecek kuşaklarımızın da bir emanetidir. Tarihin dönemeçlerinde önemli konuma sahip olan Erzurum’umuz bugün de globalleşen dünyada hak ettiği yerde olabilmek için mücadelesine devam etmektedir. Cumhuriyetin kurulmasından bu tarafa ülkemiz ve Erzurum önemli atılımlar gerçekleştirmiş, çağdaş, dünyaya ayak uydurabilen, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen bir kent hüviyeti kazanmıştır. Artık ülkelerin değil kentlerin rekabet ettiği günümüzde Erzurum bu rekabetin gerisinde kalamaz. Bilginin en etkili ve yararlı bir silah olduğu dünyamızda ecdadımızdan aldığımız bayrağı sevgi ve barış iklimi altında zirveye ulaştırmak için yılmadan çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Erzurumluların bu mutlu ve tarihi gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 
Gaziler istinat duvarı davası sonuçlandı
 
Başkan Bulutlar’dan Kadir Gecesi mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’de üst yapı seferberliği
Pasinler’de üç ay öncesinde Kasımpaşa Mahallesinde başlayan ve tüm ilçede ...
‘Şehirler Ve Kültürler’ Projesi süreci başladı
Projeye, Erzurum da ev sahipliği yapacak
Pasinler’de üst yapı seferberliği
Pasinler’de üç ay öncesinde Kasımpaşa Mahallesinde başlayan ve tüm ilçede ...
 
Solo Türk jetleri prova uçuşu yaptı
Hava Kuvvetleri Komutanlığının Solo Türk jetleri, 23 Temmuz Erzurum Kongresi ...
Büyükşehir'den iş makineleri operatörü kursu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, operatör kursu açacak.
Erzurum'da kuduz köpek dehşet saçtı
Erzurum'da kuduz olduğundan şüphelenilen sokak köpeği, 6 kişiyi ısırdı. ...
 
ERMAÇEVDER, israil’i kınadı
Erzurum Mahallebaşı ve Çevresini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (ERMAÇEVDER) ...
Alatarla Bağlar yolu yapımı devam ediyor
Büyükşehir Belediyesi Oltu Şantiyesi bir taraftan afat yaralarını sararken ...
Dar gelirlilere AK destek
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı muhtaç ailelere Ramazan desteği verdi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva