Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>TÜRKÄ°YE
11 Nisan 2015 Cumartesi - 16:17

Ala: ‘Saldırganlar etkisiz hale getirildi’

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Ağrı'da 4 askerin yaralandığı saldırıyı yapanların etkisiz hale getirildiğini belirterek, bu tür saldırıları şiddetle kınadığını kaydetti.

Ala: ‘Saldırganlar etkisiz hale getirildi’

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Ağrı'da 4 askerin yaralandığı saldırıyı yapanların etkisiz hale getirildiğini belirterek, bu tür saldırıları şiddetle kınadığını kaydetti.

AK Parti Erzurum milletvekili adayları il binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, AK Parti Erzurum Milletvekili adayları İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Abdurrahim Fırat ve Zafer Tarıkdaroğlu, İlçe belediye başkanları, il başkanları ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, zorlu bir yoldan geçerek milletvekili adaylarını belirlediklerini ve başarılı çalışmalar sonucunda bu seçimi en iyi şekilde geçireceklerini söyledi. Yeşilyurt, her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimlerde de geleneğin bozulmadığını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilk seçim mitingini 25 Nisan’da Erzurum’da yapacağını duyurdu.

TERÖRİSTLERDE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İl başkanının konuşmasının ardından milletvekili adayları adına da konuşma yapan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, “Bugün üzücü bir haber aldık. Ağrı Diyadin’de çıkan silahlı çatışma sonucu 1'i üsteğmen 3'ü uzman çavuş olmak üzere 4 jandarmamız yaralanmıştır. Onlara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün millete iletiyorum. İnşallah kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Tabi bu saldırıyı düzenleyen teröristlerde etkisiz hale getirilmiş onunla ilgili resmi açıklamayı devletimizin resmi birimleri yapacaktır” dedi.

KUTLU YOLCULUK

Çok kutlu bir yolculuğa çıktıklarını ifade eden Efkan Ala, milletin iradesinin tecelli edeceği sandığın bir kere daha milletin önüne geleceğini ve millet iradesi orada kime yetki verirse memleketi o yöneteceğini söyledi. Ala, “Bunu çok sistematik olarak başaran bir ülkenin mensubu olmaktan da büyük bir gurur duyuyorum. Bakınız etrafınıza arkadaşlar bunu başaramamış olmaktan dolayı yanı başımızdaki kardeşlerimizin ülkeleri iç savaşların ateşiyle yanıyor. Sandık deyip geçmemek lazım orada durmak lazım. Sandığı gözümüz gibi korumak gerekiyor. Onun için bugün köylere inip işte bu çatışmada ondan dolayı çıkmış. İnsanların iradesini ipotek altına almaya çalışan ve bunu silahla yapan terör örgütü oda bilmeli ki sandığa yapılan her saldırı, millet iradesine yapılmış bir saldırıdır ve devletin görevi de bunu garanti altına almaktır buraya dokundurmamaktır. Sadece kayıt dışı müdahalelerle efendim çeşitli engellerle millet iradesinin baskı altına alınacağını hesap edenler her zaman yanılmışlardır. Çünkü onun önünde duracak bir güç yoktur. O bakımdan hazır sandık geliyor. Kim ne söyleyecekse hür iradesiyle hangi tercihte bulacaksa hür iradesiyle o sandıkta tercihini yapacak ve bu sandığa aday olarak gelenlere, sandığı bir merci olarak tanıyanlar da bunu saygıyla selamlayacak ve gereğini yapacaktır. O bakımdan bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz ve derhal herkesin aklını başına alması çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

 
Şehit Kiraz için hatıra ormanı oluşturuldu
 
8 kişinin cenazesi Erzurum’a gönderildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Bu ülke, bu millet kıskanılan bir millettir”
Türkiye’nin hem bulunduğu coğrafyanın hem de milletin kadim tarihinden ...
Davutoğlu gündemi değerlendirdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Üst limitim yok. Birisi iddialı giriyorsa zaten, ...
‘Bu kervan yürüyor, yürüyecek’
Erdoğan, "Onun için ısrarla bir şey söylüyorum, diyorum ki 'artık bu gömlek ...
 
Güllüce: ‘Yeter ki yatırım yap’
Bakan Güllüce, yatırımcıların işini kolaylaştırdıkları için Bakanlığın ...
‘Milletimle arama aracı koymadım ‘
Erdoğan, “Artık Türkiye tüm gücünü, tüm imkanlarını, tüm enerjisini 2023 ...
Görmez'den 'Din Cahili çıkışlar' vurgusu
Görmez, ‘Bu coğrafyanın sorumluluk sahibi pek çok müntesibi “din cahili” ...
 
İstihdam paketi açıklandı
Davutoğlu, bir taraftan istihdamın artırılması, diğer taraftan yatırımların ...
Cumhurbaşkanı’ndan Milli duruş vurgusu
Erdoğan, dün Çağlayan Adliyesi’ne, bugün de AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı’na ...
‘Önce sağduyu’
Başbakan Davutoğlu, "Kahraman savcımızın şehit düşmesine yol açan terör ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva