Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SÄ°YASET
26 Kasım 2015 Perşembe - 15:48

Ala’dan milli irade ve feraset vurgusu

Ala, “4 yıl içerisinde yapacağımız işlerin yapılmasına imkan tanıyan ortamı sağlayan, milletimizin feraseti ve yüksek iradesidir. Bizler de bu dönem içerisinde milletimize layık olabilmek için onlara mahcup olmamak için elimizden gelen çabayı ortaya koyabilmenin taahhüdünde bulunuyoruz.’ dedi.

Ala’dan milli irade ve feraset vurgusu

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “4 yıl içerisinde yapacağımız işlerin yapılmasına imkan tanıyan ortamı sağlayan, milletimizin feraseti ve yüksek iradesidir. Bizler de bu dönem içerisinde milletimize layık olabilmek için onlara mahcup olmamak için elimizden gelen çabayı ortaya koyabilmenin taahhüdünde bulunuyoruz.’dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN VİZYONU

İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin asayişinden sorumlu bir bakanlık olduğunu belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu görevi, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve korucularla yerine getirdiğini söyledi. Türkiye’nin şehirlerinin, kırsal alanların ve sahillerinin güvenliğinden İçişleri Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu da hatırlatan İçişleri  Bakanı Efkan Ala, bu sorumluluğu yerine getirirken çok önemli hassasiyetlere dikkat ettiklerini vurguladı. 2002 yılından itibaren güvenlik-özgürlük dengesini gözettiklerini, güvenliği, özgürlüklerin yaşanabilmesi için ihtiyaç duyulan bir kamu hizmeti olarak tanımlayan bir gelenekten geldiklerini belirten İçişleri  Bakanı Efkan Ala, bu geleneğini devam ettireceklerini söyledi.

REFORMLAR

Bunun için ihtiyaç duydukları reformları AK Parti’nin reformcu anlayışına ve reformcu şanına yakışır şekilde yerine getirerek devam ettireceklerini de söyleyen İçişleri  Bakanı Efkan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:“İçişleri Bakanlığı çok güncel olan göç sorunuyla birebir yetkili ve görevli bir bakanlıktır. Gerek Türkiye’de Suriye’den gelen misafirlerimiz, gerek başka ülkelerden Türkiye’ye gelen göçmenler, İçişleri Bakanlığı’nın vaziyet etmek durumunda olduğu bir hizmet alanında bulunmaktadırlar. Onlara ilişkin de çok kapsamlı çalışmalar var. Onların daha da geliştirilerek devam ettirilmesi bizim vazifemiz olacaktır.Muhtarlarımız, belediyelerimiz, özel idarelerimiz İçişleri Bakanlığı ile ilgili olarak çalışmalarını devam ettirmektedirler. Onların ihtiyaç duydukları hizmetlerin, yetkilerin, görevlerin daha da arttırılabilmesi ve etkinleştirilebilmesi için ihtiyaç duyduğumuz, gerek gördüğümüz reformları da elbette yapacağız. Taşra yönetiminde valiliklerin, kaymakamlıkların vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmesi için ihtiyaç duyulan çalışmalar başlatılmıştı. Onları daha da etkinleştirerek yolumuza devam edeceğiz.”

VATANDAŞ MESELENİN ODAĞINDA OLACAK

Çalışmalarını yürütürken bir hususun özellikle takipçisi olacaklarını vurgulayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Vatandaşlarımız meselenin odağında olacak. Vatandaşlarımızın en kaliteli hizmeti, en etkin bir biçimde ve en kısa sürede alabilmelerini sağlayacak reformları, düzenlemeleri yapmak bizim başta gelen vazifemizdir" diye konuştu.

1 KASIM SÜRECİ

Milletin, 1 Kasım'da Türkiye'nin önünü açtığını belirten İçişleri Bakanı Efkan Ala, milletin verdiği desteğe layık çalışmaları, reformları yapmanın erteleyemeyecekleri, öteleyemeyecekleri bir vazife olduğunu bildirdi.

TERÖR SORUNU

Türkiye’nin ve dünyanın ciddi bir terör sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu aktaran İçişleri Bakanı Efkan  Ala, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye eskiden beri bu sorunla mücadele ediyor fakat dünya çok yaygın ve etkili bir iş birliğini zorunlu kılan terör hadiseleriyle yüz yüze gelmiştir. Terörle mücadele için çok ciddi biçimde iş birliğine ihtiyaç var. Bu kapsamda birliktelik, hem fikir olma ve teröre topyekun karşı durma bir zorunluluk haline gelmiştir. Teröre karşı topyekun iş birliği gerekir. Bu tehdit karşısında kararlı ve etkili bir mücadele yürütmek için tüm toplumun, 78 milyonun, tüm partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının, herkesin topyekun hareket etmesinde zorunluluk vardır. Problemler olabilir. Türkiye, problemlerini demokratik yollarla çözebilme kapasitesine, bunları tartışıp milletin önüne götürebilme demokratik geleneğine sahiptir."

TERÖR İNSANLIK DIŞI BİR HADİSEDİR

Bir çok problemini demokratik yollarla tartışıp çözen Türkiye'nin uluslararası platformda da çok ciddi inisiyatif aldığını dile getiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Terör insanlık dışı bir hadisedir. Terör söz konusu olunca kararlı ve etkili bir mücadele için hep birlikte karşı duruş sergilememiz gerekir. Güvenlik birimlerimiz son derece ciddi tedbirlerle mücadele edip terör meselesinin üzerine gitmektedir.  Burada da vazgeçilmezimiz etkili, kararlı ama vatandaşı teröristten mutlak suretle ayıran bir mücadele. Vatandaş bizim vatandaşımız. Ne yapıyorsak vatandaşımız için yapıyoruz. Teröristler nereden, hangi etnik kökenden, hangi inançtan gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur, insanlığın lanet ettiği yöntemdir. Onun için teröre karşı hep birlikte durmak, vatandaşı da teröristten ayırmak için en ince hassasiyeti göstermek bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

NEDEF DÜNYANIN GELİŞMİŞ ON ÜLKESİ ARASINA GİRMEK

Türkiye'nin enerjisini artık kendisine yakışmayan meselelerle tüketme yerine kalkınma ve gelişme için harcaması gerektiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, şunları söyledi:"Türkiye'nin kültürel coğrafyasında, sınırlarının dışındaki meselelere de vaziyet etme zorunluluğunu dikkate alarak, büyük hadiseler karşısında, içeride bir birimize kardeşçe desteğimizi sürdürme imkanını elde ederiz. Bütün bunlar bizim Türkiye'yi taşımak istediğimiz yer bakımından çok büyük önem arz ediyor. Türkiye bugün dünyanın en gelişmiş ilk 20 ülkesi arasında ama biz ilk 10 ülke arasına girmesi için çalışıyoruz. Kişi başına geliri, ihracatımızı, demokrasimizi her şeyi geliştirmek istiyoruz ve Türkiye bu potansiyele sahip. Buna engel olmak isteyenlere karşı da hep birlikte olmalıyız, Türkiye'nin önünü açarken hep birlikte olmalıyız. Bu birbirimizi eleştirmeyeceğimiz, birbirimize alternatif fikirler ileri sürmeyeceğimiz anlamına gelmez. Üç beş temel konuda hemfikir olduktan sonra diğer bütün konularda değişik fikirler olur. Onlar Türkiye'nin zenginliğidir, onlardan yararlanmakta bizim vazifemizdir. Bu anlayış içinde önümüzdeki dönemin hem bizlere hem memleketimize hem de memleketimizin sınırları dışında bizden yardım bekleyen kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

 
‘İnsanlığın Merhamet Sözleşmesi’ne ihtiyacı var’
 
Erzurum'da Umre kayıtları başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ, Genel Başkan Yardımcısı oldu
Sağlık eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, ...
"Allah Bu Milletin Bahtını Açık Etsin"
Davutoğlu, ‘Allah bizi milletimizden, milletimizi bizden ayrı düşürmesin. ...
Dadaşlar memnun
Erzurum’da, 64. Hükümette Efkan Ala’nın İçişleri Bakanı olarak yer almasının ...
 
Davutoğlu: 'Göz yummayız'
Başbakan Davutoğlu, "Bayır Bucak bölgesinde tek bir DAEŞ unsuru yoktur, ...
‘O hendekler kapatılacak’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadeleye ...
Aydemir: Öğretmenler İrfan Önderleridir
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Öğretmen, toplumsal vicdan, ...
 
Dadaştan Dadaş'a devir
İçişleri Bakanı Ala “Çok kıymetli kardeşimden bu görevi devralmanın onurunu ...
Ilıcalı kadim dostları buluşturdu
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı Meclis Başkanlığı ...
Aydemir: ‘Ülkemiz İçin Hayırlı Olsun’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 64’üncü Hükümetin Türkiye ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva