Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
Tekin'den mülakat açıklaması
Tekin'den mülakat açıklaması
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
HABERLER>ASAYÄ°Ş
26 Nisan 2017 Çarşamba - 14:58

Aksakallı Paşadan "darbeye kalkışanları öldürün" talimatı

iddianamede, Özel Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın olay tarihinde Üstçavuş Emrah Bulluk’u arayarak 'Darbeye kalkışanları öldürün' talimatı verdiği belirtildi.

Aksakallı Paşadan  darbeye kalkışanları öldürün  talimatı

15 Temmuz gecesi Etimesgut Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianamede, Özel Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın olay tarihinde Üstçavuş Emrah Bulluk’u arayarak 'Darbeye kalkışanları öldürün' talimatı verdiği belirtildi.

 Aksakallı’nın bu talimatı üzerine Binbaşı İsmail Suvay ve ekibinin darbeye kalkışıldığından emin oldukları, Suvay’ın nizamiyeye giderken yolda tankçıları gördüğü ve tankın üzerinde bulunan askerlere nizamiyeden çıkılmaması talimatı verdiği ortaya çıktı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında Etimesgut Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 52 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede, Yurtta Sulh Konseyi tarafından karargaha sözde komutan olarak atanan eski Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker’in Binbaşı İsmail Suvay’a tankların dışarı çıkarılmasını emrettiği, şüphelilerden eski Kurmay Albay Faruk Yaman’ın da Suvay’dan ulaştırma bölüğünden bir tane kamyonun çıkartılıp cephaneliğe gönderilmesini ve helikopter mühimmatının yüklenilmesini istediği, Suvay’ın bu emirleri yerine getirmediği kaydedildi.

Darbeciden “tanklar çıksın, halk ezilsin” emri

Şüphelilerden eski Binbaşı Semih İlhan’ın “Tanklar çıksın, gerekirse halka ateş edilsin, halk ezilsin” şeklinde emirler verdiği belirtilen iddianamede, şüpheli Kırker’in Suvay’a her şeye itiraz ettiğini söylediği ve Suvay’ın silahı ile kimliğinin alınarak bir odaya kapatılması emrini verdiği belirtildi.

Aksakallı'dan "darbeye kalkışanları öldürün" talimatı

Bu esnada Suvay’ın Başçavuş Hüseyin Yağmur’u telefonla arayarak cephaneliği açmama ve içeriye araç almama emri verdiği kaydedilen iddianamede, Yağmur’un cephaneliğe tankların ve ZPT’lerin girdiğini, cephaneliğin kilitlerini kırarak içeriden mühimmat yüklenildiğini söylediği ifade edilerek, “Bu esnada Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın telefonla Üstçavuş Emrah Bulluk'u aradığı ve ‘darbeye kalkışanları öldürün’ şeklinde konuştuğu, bunun üzerine İsmail Suvay ve ekibinin darbeye kalkışıldığından emin oldukları ve İsmail Suvay'ın nizamiyeye tekrar geri döndüğü, İsmail Suvay'ın nizamiyeye giderken yolda tankçıları gördüğü, tankın üzerinde bulunan askerlere kesinlikle nizamiyeden çıkılmaması talimatını verdiği, bu esnada şüpheliler Levent Doğan ve şüpheli Koray Korkmaz'ın da İsmail Suvay'a tankların kesinlikle çıkmayacağı hususunu söyledikleri, İsmail Suvay nizamiyeye indikten sonra nizamiyeye darbeye karşı duran rütbelilerinin koşarak toplanmaya başladıkları, burada Binbaşı İsmail Suvay'ın dost kuvvetlerle ilgili hemen tertipleme yaptığı ve tankları görecek şekilde 5'erli, 6'şarlı rütbeli gönderdiği ve tankların üzerine çıkanı vur emri verdiği, bu esnada İsmail Suvay'ın okul komutanı Sefa Alkan'ı aradığı ve Sefa Alkan'a nizamiyeyi ele geçirdiğini, ‘darbecileri indirelim’ dediğinde Sefa Alkan'ın kendisine ‘sakin ol’ dediği tespit edilmiştir” denildi. 

 
Yakutiye'den Çanakkale'ye tarih köprüsü
 
Erzurum’da 68 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehitler dualarla uğurlandı
Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında mayın patlaması sonucu şehit düşen ...
Şehit Kul Erzurum'da görev yapıyordu
1,5 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılan başlayan şehit Uzman Çavuş ...
FETÖ'nin sözde emniyet imamından takiyyeye devam
FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından örgütün Erzurum Emniyetindeki ‘imamı’ ...
 
Valilik açıklama yaptı
Tunceli Valiliği, helikopter kazası sonrası başlatılan arama kurtarma ...
Köprüköy’de terör operasyonu
Köprüköy ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda DBP ve HDP’li iki yönetici gözaltına alındı.
FETÖ/PDY iddianamesi kabul edildi
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullahçı-Paralel Devlet Yapılanması ...
 
65 yaşındaki bir kişi evlilik vaadiyle dolandırıldı
Erzurum’da yaşayan 65 yaşındaki bir kişi, evlenmek için tanıştığı Suriyeli ...
Polis alımı için başvurular devam ediyor
Polis Akademisi Başkanlığı tarafından taleplerin yoğun olması ve referandum ...
Erzurum AFAD Tunceli'de
Tunceli'de radardan kaybolan helikopter için Erzurum AFAD’dan 5 kişilik ekip bölgeye gönderildi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva