Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
17 Temmuz 2017 Pazartesi - 11:21

Akgüloğlu: Hainler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır

SMMMO Başkanı Orhan Akgüloğlu, basın bildirisi yayınlayarak, “Bir yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından yapılan, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü telin etti.” dedi.

Akgüloğlu: Hainler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır

Erzurum SMMMO Başkanı Akgüloğlu, yaptığı açıklamasında bir yıl önce yaşanan kalkışmanın sonuçlarına dikkat çekti. “15 Temmuz gecesi yapılan, sinsi ve alçak saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyoruz. Bu kalkışmanın içinde yer alanların yargı önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz” diyerek tepkisini dile getiren SMMMO Başkanı Akgüloğlu, darbeci hainlerin, 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile esas amaçlarının ülkemizin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmak olduğuna değindi. 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye’yi değil, içinde bulunduğumuz bölgenin işgalini hedeflediğini, İslam dünyasını da derinden yaraladığını ifade eden Akgüloğlu, “15 Temmuz aslında bir süreç. Kendiyle başlamayan, kendiyle bitmeyen bir süreç. 7 Şubat, 17-25 Aralık, kalkışma sonrası devreye sokulan ekonomik darbe girişimi, sonra Avrupa’daki Türk vatandaşları üzerinden sürdürülen uluslararası siyasi darbe girişimi, Katar üzerinden yapılmak istenen darbe girişimi bir ve “tek” sürecin parçası. Kimisi kanlı, kimisi paralı, kimisi ruhi, yani farklı yüzleri, katmanları, alanları ama sonuçta aynı mekanizmanın, aynı fiiliyatın bir parçası” dedi.
Bugün yaşananlar 120 yıl öncede vardı
Darbe kalkışması ile birlikte yaşananların 120 yıl öncelerde de yaşandığına işaret eden Erzurum SMMMO Başkanı Akgüloğlu, “Bütün Avrupa, Sultan Abdulhamidi’in karşısındaydı. Elbette yanlışlarından dolayı değil, Osmanlı Devleti’ni güçlendirdiği için. Aynı şekilde bütün Avrupa, terör örgütleri ve şer güçleri, Türkiye’yi her alanda güçlendirdiği için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında, onu bertaraf etseler, önlerinde başka ciddi bir engelin kalmayacağını düşünüyorlar. Ve beşer Planında öyle de, O sadece bu ülkenin değil, gönül coğrafyamızın da beşer planındaki en büyük ümidi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve liderliği, milletin feraseti ve dirayeti ile buluştu. Ordu, polis, medya, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bütün millet bu ihanete “hayır” dedi, muazzam bir direniş destanı çıktı ortaya. Bu Destanda Konu Vatan olunca gerisi teferruattır diyerek başından beri dik duruşu ile Ülkeyi sıkıştığı dar alandan, kıstırıldığı karanlık sokaktan çıkarmanın amansız mücadelesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Sayın Devlet Bahçeli’ye de takdir ve teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi.
Birliğimizi dirliğimizi diri tutalım
15 Temmuz darbe kalkışmasının unutulmaması ve unutturulmaması adına herkesin görevini tam anlamıyla yapmasının önemini anlatan Akgüloğlu, “Birliğimizi, kardeşliğimizi, ümmet bilincimizi ve kötülük odaklarına karşı direnişimizi sürekli diri tutmamızın önemli imkânlarından biri olan “15 Temmuz Kıyâmı”nın ve “ruh”unun zedelenmesine de, içinin boşaltılmasına da asla izin vermemeliyiz, kalıcı bir “enerji kaynağı” ve diriliş noktası olarak pekiştirilmeliyiz. 15 Temmuz kıyâmı; “Çanakkale ruhu”nun, “millet ve ümmet şuuru”nun tekrar dirildiği gündür. 15 Temmuz kıyâmının ruh kökü ve heyecan kaynağı Salâ-Ezan, Tekbir ve Şehadet olmuştur. Milletimizi, birlik ve beraberliğe, tüm hain girişimlere karşı teyakkuz halinde olmaya davet ediyoruz. 15 Temmuz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet, yakınlarına metanet diliyoruz” diye konuştu.

 
Horasan'da 136 Afgan kaçak yakalandı
 
Türkmen Şöleninde Cirit gösterisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehitlerin Aziz hatıraları abideleştirildi
Erzurum’da 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin aziz hatırası anıtla abideleştirildi
Erzurum yine destan yazdı
Erzurum’da düzenlenen milli mücadele nöbetinde Dadaşlar tıpkı 15 Temmuz’da ...
Sekmen’den Demokrasi ve Milli Birlik günü mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 15 Temmuz Demokrasi ...
 
“15 Temmuz ruhu ile yeniden meydanlarda olacağız”
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz,’ Nene Hatun’un yiğit torunları, ...
“Abdestimi aldım, Meclisi açtım”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, “Televizyonu ...
Övgüler İHA için
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir: “İHA, vatanseverlikte zirve yapmış bir kuruluş” dedi.
 
Yücelik: "Birliğimizi ve dirliğimizi yıkamazlar"
Yücelik, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen ihanet kalkışmasının hedefinin ...
Azizoğlu, 15 Temmuz Gazisi Çılğı’yı ziyaret etti
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ...
Bulutlar, 15 Temmuz şehidinin ailesini ziyaret etti
Başkan Bulutlar, 15 Temmuz şehidinin ailesini ziyaret etti
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva