Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SÄ°YASET
16 Ocak 2018 Salı - 15:40

Aile ve çocuk dostu yapımlar teşvik edilecek

Milletvekili Aydemir’in, Bakanlık bütçesi görüşmelerinde dile getirdiği talepleri değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 2018 yılı başından itibaren aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin teşvik edileceğini açıkladı.

Aile ve çocuk dostu yapımlar teşvik edilecek

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in, Bakanlık bütçesi görüşmelerinde dile getirdiği talepleri değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2018 yılı başından itibaren aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin teşvik edileceğini açıkladı.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İbrahim Aydemir’in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2018 yılı Bütçe Kanun tasarısının görüşülmesi etabında gündeme getirdiği talepleri değerlendiren Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, 2018 yılı başından itibaren aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin teşvik edileceğini açıkladı.

AYDEMİR’İN TALEBİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2018 yılı Bütçe Kanun tasarısının görüşülmesi etabında, bazı tv dizileri ve sinema filmlerinde çok küçük yaşta çocuklara rol verildiği, bunun masumiyete yönelik bir istismar oluşturduğunu kaydetmiş, bu yaklaşımın yasaklanmasını istemişti.

BAKAN KAYA’DAN BİR MÜJDE DAHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaptığı değerlendirmeler sonucunda bir açıklama yaparak, ‘Bakanlık olarak görsel ve yazılı medyanın olumsuz etkilerinden çocukları ve aileleri korumak adına Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Aile ve Çocuk dostu yapım ve dizilerin teşvik edilmesine yönelik mevzuat oluşturulmuştur. 2018 yılı başından itibaren aile ve çocuk dostu yapım ve diziler teşvik edilecektir. ‘ dedi.

AYDEMİR’İN BEKLENTİLER SUNUMU

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2018 yılı Bütçe  Kanun Tasarısı görüşmelerinde yaptığı konuşmada, ‘Özellikle çocuklarımız odağında bir beklentimiz var, bir şikâyet ve bir talep tabii.  Çok küçük yaşta, Anadolu tabiriyle kundak çocukları, dizilerde, filmlerde rol alıyorlar şu günlerde -yani bu epeyce uzun bir vetireye dayanıyor, sürece dayanıyor- bu bir istismardır. Hele daha konuşmayı bilmeyen çocuklarımızın bu alanda istismarı bir cinnet hâlidir. Bakanlığımızın uhdesinde olmamasına rağmen, özellikle televizyon dizileri ve filmlerde çocukların rol almaları denetlenmeli, dahası engellenmelidir. Çocuk sanatçı olarak lanse edilen ama üzerinden para kazanılan masumların hakkını korumak bizim için birer vecibedir, boynumuzun borcudur. ‘demişti.

DEĞERLERİMİZ VURGUSU

Milletvekili Aydemir, aynı sunumu çerçevesinde, Tv’lerde yayımlanan dizilerde aile mefhumunun korunmasına yönelik dikkatin öne çıkarılması, aile değerlerinin korunması, çocukların bahis bayilerinden uzak tutulması, çocuklara alkol ve sigara gibi zararlı madde satışlarının engellenmesi konusunda tedbirlerin artırılmasını talep etmiş, kayıp çocuklar meselesine karşı sergilenen reytinge yönelik medyatik yaklaşıma tepki vermişti.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA ÖVGÜ

Aydemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Aile ve toplum, çocuk, engelli ve yaşlı, kadın ve sosyal yardımlaşma ekseninde üstün hizmet ve değer ürettiğine işaret ederek, Bakanlık çalışmalarının toplumda genel bir kabul ve memnuniyet oluşturduğunu, AK Parti dönemiyle birlikte hayata geçirilen bu yapının Aile Değerlerinin muhafazası noktasında bir reform ve milat olduğunu belirtmişti.

 
Merhum Aksakallı Mevlidle anıldı
 
Aşkale için gönül birliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler AK Parti'ye yeni vizyon
AK Parti Pasinler İlçe Başkanlığı, yeni hizmet binasının açılışı partililerin ...
Başkan Korkut'tan AK Gençliğe hizmet sunumu
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Ak Parti Yakutiye ...
"İdlib’de zafere ulaşılacak"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “İdlib operasyonunu da, sonraki adımlarını ...
 
AK Partili Yazıcı'dan "ittifak" açıklaması
Yazıcı, AK Parti’nin MHP ile ittifak formülünün temel nitelikleriyle ilgili, ...
Uyuşturucu tacirlerinden kuryeye mektuplu talimat
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yapılan operasyonda yakalanan ve valizinde ...
Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standarları Kurumu, Aile ve Sosyal ...
 
Kaya’dan İl Başkanı Öz’e zirve teşekkürü
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ...
Cumhurbaşkanından Yerli ve Milli vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2019 seçimlerinin yerli ve milli olanlarla, ipi ...
'Gazetecilik özveri mesleği'
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva