Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
7 Kasım 2012 Çarşamba - 08:10

Ahmet Ersin ifade verdi

Ersin, 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlamalarıyla ifade verdi.

Ahmet Ersin ifade verdi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'le ilgili yürüttüğü soruşturmada gizli tanık Munzur ile görüştüğü ve ifadesini değiştirmesi için içi para dolu çanta verdiği ileri sürülen eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlamalarıyla ifade verdi.
2010 ŞUBAT DÖNEMİ
Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca tutuklandığı 2010 yılının Şubat ayında, dönemin CHP milletvekilleri Ahmet Ersin, Erol Tınastepe ve Malik Ecder Özdemir Erzurum'a gitti. İlhan Cihaner'i cezaevinde ziyaret edeceklerini, Erzincan ve Erzurum'da cereyan eden olayları araştıracaklarını ifade eden Ahmet Ersin, iddiaya göre ertesi gün Erzincan Eriza Otel'de pastane sahibi Erdal E. aracılığıyla gizli tanık 'Munzur'la bir araya geldi. Ersin'e ait siyah çantanın görüşmenin ardından Erdal E. tarafından alındığı otel kamera kayıtlarından tespit edildi. Başsavcı İlhan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman’ın da yer aldığı görüntülerde, Ersin’in elinde siyah bir çantayla gizli tanık Munzur ve Paradise Pastanesi’nin sahiplerinden Erdal E.’nin bulunduğu masaya geldiği de belirlendi. Ersin ve Tınastepe'nin gizli tanıklara ifadelerini değiştirmeleri karşılığında 80 bin TL verdikleri öne sürüldü. Önce gizli tanık Munzur’la görüşmediğini, 3 gün sonra ise görüştüğünü belirten Ersin, "Ben oturuyordum onlar yanıma geldi. Boşanma işi varmış, işsizmiş" dedi.
Erzurum Savcısı Osman Şanal'ın yetkilerinin HSYK tarafından alınmasının ardından ortadan kaybolan gizli tanıklar, daha sonra Erzurum Savcılığı'na verdikleri ifadede, kendilerini jandarmaların aldığını, Erdal E. İle birlikte Erzincan Adliyesi'ne götürüldüklerini, ifadelerini değiştirmeleri için ifade vermelerinin istendiğini, daha sonra da CHP'li Ahmet Ersin ile görüştürüldüklerini anlattı. Gizli tanıkların iddiaları da iddianameye girerken, bu iddiaların ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, dönemin iki CHP’li vekilinin “Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, maddi menfaat karşılığı ifadeleri değiştirtmek” suçlamalarıyla yargılanmasını istedi. Vekiller hakkında hazırlanan fezleke Meclis'e geldi ancak dokunulmazlıklarının kaldırılması kararı çıkmadı. Ahmet Ersin'in son seçimde yeniden milletvekili seçilememesinin ardından hakkındaki iddialar nedeniyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda talimatla ifadesinin alınmasına karar verildi. Talep doğrultusunda kendisine çağrı yapılan Ahmet Ersin, dün sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne gelerek Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi kapsamında görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın'a ifade verdi.
Adliye girişinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahmet Ersin, hakkındaki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ersin, "Ben bir hukukçuyum. O dönemde de İnsan Hakları Komisyonu üyesi olan bir milletvekiliydim. Olayı araştırmak için milletvekili arkadaşlarımla Erzincan'a gittik. Otelde kalacağımız ve şubat ayı olduğu için yanıma pijamalarımı ve tıraş takımlarımı da aldım. İçi para dolu olduğu iddia edilen, bugün de yanımda getirdiğim bu çantaydı. Çantamı yine aynı şekilde hazırladım. Bugün içinde ne olduğunu savcıya da göstereceğim. Ben kesinlikle o kişinin gizli tanık olduğunu bilmiyordum" diyerek çantasını gösterdi.

 
Yasak ava ceza yağdı
 
Erzurum’da Facebook Twitter yarışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis’te rapor krizi
İl Genel Meclisi Kasım dönemi 2. toplantısı bugün İl Genel meclisi Başkanı ...
Kültür yolunda yeni süreç
Büyükşehir Belediyesi’nin Kale çevresinde hayata geçireceği “Kültür Yolu” ...
Meclis son bütçesini hazırladı
Erzurum İl Genel Meclisi kasım dönemi toplantılarına dün yapılan ilk oturum ile başlandı.
 
10 ayda 39 milyon TL ödenek
Maliye Bakanlığı 2012 ekim dönemi iller Bankası ve Büyükşehir Belediye paylarını açıkladı.
Yavilioğlu'ndan tarihi tespit
Yavilioğlu, Milli Güvenlik Kurulu'nun 1933-1960 arasındaki fonksiyonuna ...
Cazibe projesinde durmak yok
Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi çerçevesinde kamulaştırma çalışmaları ...
 
‘İslam ülkeleri dağılmış tespih gibi’
Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, İslam ülkelerinin eskisi gibi birlik ...
Dinçer’in Erzurum gezisi ertelendi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in 1-2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceği ...
İTO'ya eğitim teşekkürü
Erzurum MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı A.Mustafa Güvenli, İstanbul Ticaret ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva