Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>ASAYÄ°Ş
5 Ağustos 2022 Cuma - 01:37

Adalet Bakanlığından dua alan düzenleme

Adalet Bakanlığınca hazırlanan “Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle 90 yıldır uygulanan icra yoluyla çocuk teslimi de sona eriyor.

Adalet Bakanlığından dua alan düzenleme

Adalet Bakanlığınca hazırlanan “Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle 90 yıldır uygulanan icra yoluyla çocuk teslimi de sona eriyor.
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan “Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına ilişkin ilam ve tedbir kararlarının yerine getirilmesine dair görev, yetki ve sorumluluklar ile buna ilişkin usul ve esasları ortaya koyuyor.
ÇOCUK TESLİMİNDE YENİ BİR USUL
Yeni çocuk teslim usulü ile birlikte 90 yıldır uygulanagelen icra yoluyla çocuk teslimi uygulaması sona eriyor. Bu yeni uygulama ile birlikte boşanma süreci ve sonrasında çocukların ikincil örselenmelerine mahal verilmemesi amaçlanıyor. Ebeveynler çocuklarını görebilmek için artık icra dairelerine değil, uzmanların görev yaptığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerine başvuracak. Çocuklarıyla görüşmek isteyen anne ve babalar artık herhangi bir ücret ödemeyecek. Yapılacak tüm masraflar Adalet Bakanlığı tarafından karşılanacak. Teslim işlemleri ebeveynlerin kapısında değil, çocuk dostu şekilde tasarlanan çocuk görüşme merkezlerinde gerçekleştirilecek. Her durumda öncelikle çocuğun üstün yararı dikkate alınacak. Çocuk teslimi ve kişisel ilişki kurulması işlemlerinde çocukla iletişim ve görüşme konusunda uzmanlar ve rehber öğretmenler görev alacak.
Taraflara aralarında yaşanabilecek çekişmelerin çocukları üzerindeki olumsuz etkileri ve sürecin ne şekilde yürütülmesi gerektiği konusunda rehberlik edilecek. Taraflar istemedikçe ve çocuğun üstün yararı gerektirmedikçe taraflar yüz yüze getirilmeyecek. Çocuklar bu süreçte yapılacak iş ve işlemler hakkında gelişim düzeylerine uygun şekilde uzmanlar tarafından bilgilendirilecek. Çocuğun duygu durumunun gözetilmesi ve olası çatışmalardan mümkün olduğunca uzak tutulması amacıyla uzmanlar gerekirse mesleki müdahalelerde bulunacak. Çocuğun görüş ve düşünceleri de önemsenerek kendisini ifade etme hakkı gözetilecek. Tarafların birbirleri ve çocukları ile aralarındaki sorunların uygun şekilde çözümünün sağlanabilmesi amacıyla gereken hallerde kendilerine danışmanlık verilecek.
DÖRT AYLIK UYGULAMA SÜRECİNDE 2 BİN 302 KULLANIM
Öncelikle 25 il ve ilçede başlatılan bu yeni uygulama çerçevesinde oluşturulan çocuk görüşme merkezlerinde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri koordinesinde ve uzmanların desteği ile beş aylık süreçte 2 bin 302 çocuk anne ve babası ile bir araya gelerek görüşme fırsatı elde etti.
ÇOCUK GÖRÜŞME MERKEZLERİNİN SAYISI 50’YE ULAŞTI
İcra yolu ile çocuk teslimine son veren ilk pilot çocuk görüşme merkezleri, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın haziran ayında Uşak’ta katıldığı törenle hizmete açılmıştı. Adalet Bakanlığı, 1 Ağustos tarihinde 13 il ve 12 ilçede daha bu uygulamayı başlattı. Çocuklar yararına oluşturulan çocuk görüşme merkezlerinde uzmanlar ve rehber öğretmenler eşliğinde hizmet sunulan il ve ilçe sayısı 50 ye ulaştı. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte öncelikle hazırlıklarını tamamlayan 50 il ve ilçede başlatılan bu uygulamanın yaygınlaştırılması ve bir yıl içinde tüm il ve ilçelerde bu uygulamaya geçilmesi planlanıyor.

 
Destici: 'Saldırı bir provokasyondur'
 
Doğu Anadolu’da ayçiçeği hasadı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: ‘Devlet işinin başında’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ...
Soylu TARAP Projesini değerlendirdi
Doğal afetler sonrası meydana gelen hasarların hızla onarıldığını kaydeden ...
Patlayıcı, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi
Tunceli’de devam eden "Eren Abluka-7" operasyonunda üç sığınak içerisinde ...
 
Ailelerin direnişi 1066'ncı gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Varil içerisine zulalanmış kenevir ele geçirildi
Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda varil içerisine zulalanmış ...
Hainlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar ...
 
3 milyon 329 bin kök kenevir ele geçirildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Abluka-9 Narkoterör Operasyonu'nda ...
184 kilogram kubar esrar ele geçirildi
Muş’ta jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 184 kilogram ...
2 örgüt mensubu daha ikna yoluyla teslim oldu
İçişleri Bakanlığı, PKK terör örgütünden kaçan 2 terör örgütü mensubunun ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva