Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
Tekin'den mülakat açıklaması
Tekin'den mülakat açıklaması
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
13 Ekim 2016 Perşembe - 17:26

ATAÜNİ’de Deprem Gerçeğine bilimsel yaklaşım

AÜ’de Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi açılışı gerçekleşti

ATAÜNİ’de Deprem Gerçeğine bilimsel yaklaşım

AÜ’de Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi açılışı gerçekleşti. Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı ile Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi açılışı, Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kongreye, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Altun, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şahin Zaimoğlu, Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şahin Zaimoğlu, her iki yılda bir gerçekleştirilen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kongrenin amacından bahsetti. Zaimoğlu, Geoteknik Mühendisliği alanında yurt içi ve yurtdışında araştırmacıların yapmış oldukları güncel gelişmeleri paylaşmak, bilgi alışverişi sağlamak ve bilime katkı sunmak amacıyla kongrenin düzenlendiğini söyledi.

ÇİNİCİOĞLU’NUN SUNUMU

Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ise aile sıcaklığında bir kongrede buluşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kongrenin yaklaşık 30 yıldır devam ettiğini ve bilgi birikimi açısından çok faydalı olduğunu söyledi. Çinicioğlu, Rektör Çomaklı’ya ve kongreye emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmasına Mevlana’nın ‘bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez’ sözüyle başlayan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Altun, bilginin paylaşıldıkça artan bir hazine olduğunu kaydetti. Dekan Altun: “Bu tür kongreler ve sempozyumlar, bilim insanlarının çalışmalarını ve bilgi birikimlerini, diğer bilim insanlarıyla ve isteyen herkesle paylaştıkları platformlardan biridir. Bu yüzden kongreye katılan bilim adamlarını ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum”

dedi.

ÇOMAKLI’NIN KONUŞMASI

Ülkemize ve milli iradeye karşı yapılan alçak girişim sonrası böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ülkemizin depremselliği düşünüldüğünde, yapı kalitesinin yükseltilmesi gerektiğinin herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu ve son yıllarda bu yönde yapılan çalışmaların da umut verici olduğunu söyledi.

Geoteknik bilimine gerekli önemin verilmesiyle depreme daha hazırlıklı bir ülke olacağımıza değinen Rektör Çomaklı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siz değerli katılımcıların Geoteknik bilim dalındaki katkılarıyla inşaat sektörü ülkemizin gelişimindeki lokomotif rolünü sürdürerek 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir. İşte bu nedenle, kongremize katkısını esirgemeyen siz değerli katılımcılara teşekkürlerimi sunuyor ve kongrenin amacına ulaşması dileklerimle sizleri üniversitem adına saygı ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir İnşaat Mühendisi ve İnşaat Mühendisi Öğretim Üyesi olarak, böylesine önemli bir kongrenin Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kongrenin zaten yabancı misafirleri de ağırladığını ve gelecekte uluslararası bir hal almaması için hiçbir sebep olmadığına vurgu yaptı.

Vali Seyfettin Azizoğlu ise kongrenin, bölgenin en önemli şehri olan Erzurum’a hayırlı olmasını temenni etti. Deprem kuşağındaki bir coğrafyada bu tür bilimsel kongrelerin şehirleşme ile alt yapı hizmetlerinin doğruluğu açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Azizoğlu: “Türkiye’yi Orta Asya’ya bağlayan en önemli kavşak noktası olan Erzurum’da böylesine önemli bir kongrenin düzenlenmesini ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nin bu güzelliklere imza atmış olmasını takdirle karşılıyorum. Emeği geçen bütün hocalarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, kongremizin hayırlı olmasını diyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından plaket töreni ve kongrenin ilk oturumu düzenlendi. İlk oturumda Prof. Dr. Yener Özkan, Yüzey ve Yeraltı Topografyasının Zeminlerin Deprem Davranışına Etkisi konulu konferansını verdi.

 
Sekmen: “Esnaf Erzurum’un can damarıdır”
 
DAP İdaresi’nden Elazığ’a 5 adet semt kütüphanesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERGİM’den Üniversite açılımı
ERGİM (Erzurum Genç İş Adamları Meclisi) bu kez Atatürk Üniversitesi’ne açıldı.
Göçmen çocuklarına eğitim desteği
Suriyeli göçmen öğrenciler, Erzurum’da aldıkları eğitimle geleceğe hazırlanıyorlar.
İletişim Fakültesinde değişim rüzgârı
İletişim Fakültesi'nde, dekanlık görevini ilk kez bir iletişimci yürütecek.
 
Karataş yeni eğitim dönemini değerlendirdi
Karataş, FETÖ Terör örgütüne yönelik operasyonlar neticesinde FETÖ’cü ...
Erzurum’da 346 öğrenci teşvikten yararlandı
Erzurum’da 2016-2017 eğitim öğretim yılında özel okula giden 346 öğrenci, ...
Erzurum MEM’den e-twinnig projesi
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin yürüttüğü E-Twinnig ...
 
Atatürk Üniversitesinde 2 atama
Atatürk Üniversitesi’nde iki öğretim üyesi daha rektör yardımcısı olarak görevlendirildi.
Yakutiye MEM’den 15 Temmuz semineri
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, 2016-2017 Eğitim- Öğretim ...
Yakutiye HEM 2015 kurs rekorunu kırdı
Yakutiye Halk Eğitim Merkezi’nde okuma-yazma bilmeyenler için açılan kurslar yoğun ilgi gördü.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva