Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
5 Aralık 2016 Pazartesi - 16:00

ATAÜNİ'den sosyal sorunlara bilimsel yaklaşım

Ülkemizde, kamu kurumları arasındaki iletişim, etkileşim ve işbirliği süreçlerini geliştirmek; sosyal sorunların bilimsel perspektif ile ele alınması; ortak paydamız olan Türk toplumuna hizmet etmek amacıyla Atatürk Üniversitesi, Erzurum’un tüm ilçelerini ziyaret etti.

ATAÜNİ den sosyal sorunlara bilimsel yaklaşım

Ülkemizde, kamu kurumları arasındaki iletişim, etkileşim ve işbirliği süreçlerini geliştirmek; sosyal sorunların bilimsel perspektif ile ele alınması; ortak paydamız olan Türk toplumuna hizmet etmek amacıyla Atatürk Üniversitesi, Erzurum’un tüm ilçelerini ziyaret etti.

Sosyal sorunların bilimsel perspektif ile ele alınması; ortak paydamız olan Türk toplumuna hizmet etmek itibariyle elzemdir

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nin bilimsel bir eğitim kurumu olarak, güçlü öğretim kadrosuyla, bilinçli, enerjik ve donanımlı öğrencileriyle birlikte çevre ilçelerinin toplumsal kalkınmasına katkı sağlamayı bir kamusal duyarlılık ve görev kabul ettiğini belirterek, “Ülkemizde kamu kurumları arasındaki iletişim, etkileşim ve işbirliği süreçlerini geliştirmek; sosyal sorunların bilimsel perspektif ile ele alınması; ortak paydamız olan Türk toplumuna hizmet etmek itibariyle elzemdir” dedi.

Ayrıca Rektör Çomaklı, toplumsal kalkınmanın ancak bilimin referansı ve kamu kurumlarının pratik alana olan hâkimiyetinin bir araya getirilmesi ile mümkün olacağını ifade ederek, “Amacımız, üniversitemiz ile Erzurum’da bulunan kamu, özel, yerel ve sivil toplum örgütleri ile kurumsal işbirliği sürecini geliştirmektir. Türkiye’de üniversitelerin bilimsel gelişiminin ancak, teorik ve pratik sorun alanının bir araya gelmesi ile mümkün olacağını düşünüyoruz.

Üniversitemizin girişimci ve yenilikçi özelliklerinin, Erzurum ilimiz, bölgemiz ve giderek ülkemiz için yayılan etkisinin verimli sonuçlara dönüşmesi için çaba gösteriyoruz. 60 yıldır pek çok alanda ilimize, bölgemize ve ülkemize hizmet eden üniversitemizin, kurumsal paydaşlarımız ile bir araya getirmeyi amaçladık. Pek çok alanda güçlü olan üniversitemiz sosyal sorunlar alanında da varlık göstermektedir. Pratik alana vakıf kamu yöneticilerimizin ilçelerine dair tespitleri, üniversitemiz için sosyal sorunların tespiti ve çözümü çerçevesinde katkı sağlayacağı bilimsel araştırma ve sosyal sorumluluk projelerinin belirlenmesi konusunda ufuk açıcı olmuştur.

Üniversitemizin bilimsel birikimi, öğrencilerimizin enerjisi, genç akademisyenlerimizin yüksek motivasyonu ile Erzurum ilimize hizmet etmek, gerek ülkemizin toplumsal kalkınmasına gerek öğrencilerimizin özgüveninin ve sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlamak, en nihayetinde Türk sivil toplumunun gelişmesi için önemlidir” şeklinde konuştu.

Üniversitelerin, eğitim, araştırma ve toplumsal etki olarak üç temel işlevi olduğunun altını çizen Çomaklı, bu noktada eğitim ve araştırmanın toplumla bütünleştirilmesi gerektiğini ayrıca üretilen bilginin toplumsal ekonomik ve sosyal değere dönüştürülmesinin şart olduğunu söyledi.

Toplumun temel sorunları üzerine, küresel meseleler üzerine vakit ayıran, bunları çözmeye çalışan üniversiteleri 3. Nesil Üniversite olarak adlandıran Rektör Çomaklı, bu projenin bu yönde atılmış bir adım olduğunu da belirtti.

Rektör Danışmanı Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Yıldız Akpolat ise, Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yenilikçi, girişimci, verim ve sonuç esaslı üniversite ve yönetim anlayışının bir göstergesi olarak ilçe ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirterek, ziyaretlerde özellikle sosyal sorunlar üzerinde durulduğunu ve bu girişimin kurumsal olarak üniversitenin, teorik, bilimsel ve metodik bilgi birikimi ile Erzurum’un sosyal sorunlarına birlikte çözüm üretme amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

 
Bayburt yolunda trafik kazası: 10 yaralı
 
Dadaş dönerciden milli duyarlılık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenkayalı Öğrenciler keşfe çıktı
Şenkaya’da köy okulları öğrencileri, çevresini ‘Gençleşen, Güzelleşen, ...
Dumlu Ortaokulu’ndan büyük başarı
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, Dumlu Ortaokulunun, TEOG ...
Dadaş Ortaokulu'ndan iyilik hareketi
Dadaş Ortaokulu öğrencileri “Dadaş Ortaokulu İyilik Hareketi” adını verdikleri ...
 
Kütüphanelerde mesai saatleri değişti
Erzurum’da İl Halk Kütüphanesi dahil bütün kütüphanelerde hizmet saatleri ...
Yangınzede öğrenciler mevlidle anıldı
Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’nda, Adana’nın ...
ETSO öğrencileri sevindirdi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), il merkezindeki ilköğretim okullarında ...
 
ABİGEM'den bölgesel açılım
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ...
Engelleri eğitimle aşıyorlar
Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan kurslara iştirak eden engelli ...
Erzurum'un Eğitim Şehri olma farkı
Erzurum’da 2016 yılında yapımı tamamlanan 17 okuldan birisi olan Karaçoban ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva