Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
20 Ekim 2017 Cuma - 14:18

ATAÜNİ Kurumsal Dış Değerlendirme süreci tamamlandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 15-18 Ekim tarihleri arasında yürütülen Atatürk Üniversitesinin Kurumsal Dış Değerlendirme süreci, gerçekleştirilen görüşmelerin ardından sonra erdi.

ATAÜNİ Kurumsal Dış Değerlendirme süreci tamamlandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 15-18 Ekim tarihleri arasında yürütülen Atatürk Üniversitesinin Kurumsal Dış Değerlendirme süreci, gerçekleştirilen görüşmelerin ardından sonra erdi.
YÖK’ün Atatürk Üniversitesi’ni değerlendiren komisyonun üyeleri, Prof. Dr. Naci Tolga Saruç, Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Prof. Dr. Bülent Çavaş, Prof. Dr. Salih Kuşluvan, Prof. Dr. Semra Feriha Aşcıgil, Doç.Dr. Begüm Yurdagül Dikmen ve Elka Özkan’dan oluştu.
Değerlendirme Takımı; Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Pasinler Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Ayrıca bazı daire başkanlarıyla, uygulama ve araştırma merkezi müdürleriyle, birim koordinatörleri, akademik ve idari çalışanları, öğrenciler ve dış paydaşları ile de birebir görüşmeler gerçekleştirdi.
YÖK Dış Değerlendirme Kurulu, beş yıl içerisinde en az bir defa gerçekleştirilecek değerlendirme sürecinde Atatürk Üniversitesinin kalite güvence sistemi, kurum vizyonu, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı, yönetim sistemi ve kurumsal karar alma süreci alanlarında mevcut durumların yeterli ve geliştirmeye açık yönlerini değerlendirildi.
Atatürk Üniversitesinin Dış Değerlendirme Sürecine girmesi için YÖK’ten gelecek olan talebi beklemeden, yönetim olarak kendilerinin başvuru yaptıklarını ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından uygun görülerek değerlendirme sürecinin başlatıldığını ifade eden Rektör Çomaklı; “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Erzurum’da kurulan ve yeni nesillerin yetişmesinde üstlendiği sorumluluğu başarıyla yerine getiren Üniversitemiz, adını gururla taşıdığı Atatürk’ün gösterdiği ilkeler doğrultusunda eğitim-öğretim ve bilimsel etkinliklerini sürdürmektedir. Atatürk Üniversitesi topluma karşı sorumluluğu ve yönetim anlayışındaki şeffaf olma gereğine binaen her türlü eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin tümünü titizlikle yürütmektedir” ifadelerini kullandı.
“Hedeflerimize Emin Adımlarla Yürüyoruz”
Bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerine vurgu yapan Çomaklı: “Üniversitemiz, evrensel bir üniversiteden beklenen tüm işlevleri yerine getirebilmek için kendini sorgulayan, yenileyen ve sürekli ilerleme gayretinde olan bir kurumdur. Bu bağlamda Dış Değerlendirme Takımı üyelerinin değerlendirmelerinden çıkan sonucu oldukça önemli buluyor, Atatürk Üniversitesi olarak hedeflerimize emin adımlarla yürüdüğümüzü belirtmek istiyorum. Süreç boyunca titiz ve yoğun bir çalışma ortaya koyan değerlendirme takımına bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Ziyaretlerin son gününde Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı üyeleri, Rektörlük Senato Salonu’nda; Rektör, Rektör Yardımcıları, Kalite Komisyonu Üyeleri, Dekanlar ve birim yöneticileriyle yaptıkları sonuç görüşmesinde raporlarını sundular.

 
“Doğu Anadolu’yu OSB’ler kalkındıracak”
 
“Doğu Anadolu’yu OSB’ler kalkındıracak”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKEF'te Bilim Şenliği
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, TÜBİTAK’ın destekleriyle ...
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 23-24 Haziran’da
Yükseköğretim Kurumları Sınavı 23-24 Haziran’da yapılacak
Karataş'tan yeni eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesi
Karataş, öğretmen açığının özellikle eğitim öğretimde orta sırlarda olan ...
 
Oltu Müftülüğünden çocuklar için kermes
Oltu Müftülüğü 4-6 yaş grubu sınıfa katkı sağlamak için kermes düzenledi.
Şenkaya’da 68 Köy Okuluna Kırtasiye Yardımı
Şenkaya ve Köy Federasyonu Başkanlığı tarafından İstanbul’da ‘Geleceğin ...
Dadaş Ortaokulu bir ilki gerçekleştirdi
Erzurum’da Dadaş Ortaokulu Okul Müdürlüğü’nce Velilere 15 Temmuz mektubu gönderildi
 
Azizoğlu öğrencileri karşıladı
İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve birlik, beraberliğin ...
İletişim Fakültesine TRT ödülü
İletişim Fakültesi öğrencilerine destek olmak, onların yenilikçi yönlerini ...
Eğitimde 'Biz Anadoluyuz' Projesi
“Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında öğrenciler Bursa’ya uğurlandı
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva