Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Palandöken beyaza büründü
Palandöken beyaza büründü
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
HABERLER>ARAŞTıRMA
21 Mayıs 2013 Salı - 13:07

ATAÜNİ Kariyer Günleri start aldı

“Kariyer ve Girişimcilik Günleri”, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Trabzon, Sivas, Kahramanmaraş, Samsun, Batman, Kars, Kayseri, Erzurum, Şanlıurfa, Kastamonu ve Van olmak üzere toplam 15 ilde planlandı.

ATAÜNİ Kariyer Günleri start aldı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Proje Grup teknik desteği ile İŞKUR tarafından yürütülen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında ücretsiz olarak Kariyer ve Girişimcilik Günleri düzenlenecek.
“Kariyer ve Girişimcilik Günleri”, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Trabzon, Sivas, Kahramanmaraş, Samsun, Batman, Kars, Kayseri, Erzurum, Şanlıurfa, Kastamonu ve Van olmak üzere toplam 15 ilde planlandı.
Nisan, Mayıs, Haziran ayları boyunca devam eden seminerlerin onbirincisi Erzurum’da, 21-22 Mayıs tarihleri arasında, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu’nda yapılacak.
Her bir seminer kariyer ve girişimcilik günleri olmak üzere iki gün boyunca sürecek olan her iki seminerin sonunda da katılım sertifikası verilecek.
Seminerin ilk günü olan Kariyer Günlerinde; Gençler o bölgenin önde gelen sektör yetkilileri ile bir araya gelecek; eğitimlerini tamamladıktan sonra aldıkları teorik bilgileri iş hayatında, nasıl pratiğe dönüştürebileceklerini, o bölgedeki firmalarda ne gibi kariyer fırsatları olduğunu, farklı meslekler için ne gibi niteliklere sahip olunması gerektiğini, işe başvuru, mülakat ve kabul sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiği, meslek ve firma tercihlerini nasıl yapabilecekleri konularında bilgilenecekler.
Seminerin ikinci gününde ise Girişimcilik Günleri gerçekleşecek ve başarılara imza atmış, örnek teşkil eden girişimciler kendi deneyimlerini paylaşacaklar. Örnek girişimciler, gençlere başarılı bir girişimcinin sahip olduğu nitelikleri, kendi işlerini kurarken; ne gibi güçlükler ve fırsatlarla karşılaşacaklarını, ne tür eğitimler almaları gerektiğini, finansmanlarını sağlamanın yollarını, son zamanlarda kendi bölgelerindeki girişimciler için ne gibi fırsatlar sağlandığını, kendi bakış açılarından anlatarak, gençlerin motivasyonlarını yükseltici tavsiyelerde bulunacaklar.
Yine girişimcilik günlerinde o bölgede bulunan ve girişimcileri destekleyen kurum ve kuruluş yetkilileri (İŞKUR, KOSGEB, Ticaret Odası, Kalkınma Ajansı) genç girişimciler için eğitim, finans ve danışmanlık hizmeti alanında ne gibi çalışmalarda bulunduklarını, daha once karşılaştıkları başarı hikayelerini de anlatarak girişimcilere sağladıkları kolaylıkları, onları nasıl yönlendirdiklerini ve gelecek zamanda o bölgedeki girişimcileri destekleyici daha ne gibi projeler, ilginç fırsatlar olduğu konusunda da bilgiler sunacaklar.
Erzurumlu Gençler için ücretsiz olarak sunulan fırsat ile; kendi niteliklerini, bilgi ve becerilerini göz önünde bulunduracak, illerindeki uygun sektörün ve mesleğin neler olabileceği konusunda yönlenecek, izlemeleri gereken yolu öğrenecek, karşılarına çıkabilecek fırsat ve güçlükleri bilecek, başarılara imza atmış girişimcilerden tecrübelerini dinleyerek kariyerlerini daha doğru planlayabilecekler.

 
KHB bir ilke imza attı
 
Tekman YİBO birinci oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafikte 109 bin araç var
Erzurum’da araç sayısı Karayolları Bölge Müdürlüğü verilerine göre 109 ...
Dünya mirası listesine girdik
Uzundere-Narman-Olur Bölgelerinin UNESCO Dünya Mirasına Dâhil Edilmesi Süreci Çalıştayı tamamlandı.
Oltu İHL'den İtalya açılımı
Oltu İHL Proje Ekibi, 7 Mayıs 2013’te başlattığı etkinliklerini tamamlayarak yurda döndü.
 
Erzurum için Dünya Mirası adımı
Uzundere-Narman-Olur Bölgelerinin UNESCO Dünya Mirasına Dahil Edilmesi ...
'Nene Hatun Milli motifimiz'
Geleneksel olarak düzenlenen Türk kadının sembolü olan Nene Hatun'u anma ...
Oltulu Nine'nin örnek azmi
Oltu Merkez Camii Kur’an Kursuna devam eden 78 yaşındaki Elmas Çakır 5 ...
 
Gençler Nene Hatun’u anıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Haftasında Nene Hatun’u unutmadı. Kurtuluş ...
3 ilçemiz Dünya Miras listesine aday
Erzurum’da Palandöken’de bulunan Palan Otelinde Doğu Anadolu Kalkınma ...
Sosyal Bilimlerde proje şöleni
Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesinde TÜBİTAK fuarı açıldı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva