Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
27 Mart 2023 Pazartesi - 13:54

ATAUNİ’de Ulusal Yazılım Mühendisliği gündemi

Türkiye’de 2003 yılından bu yana yazılım sektöründe çalışmalar yapan, alanında uzman kişi ve akademisyenleri bir araya getiren Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumunun (UYMS) 16.sı, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.

ATAUNİ’de Ulusal Yazılım Mühendisliği gündemi

Türkiye’de 2003 yılından bu yana yazılım sektöründe çalışmalar yapan, alanında uzman kişi ve akademisyenleri bir araya getiren Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumunun (UYMS) 16.sı, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.

Bu seneki sempozyumun tamamı hibrit bir organizasyon olarak, hem yüz yüze sunumlar ve katılımların yapıldığı hem de çevrim içi olarak katılımcılara açık bir şekilde gerçekleştirildi. Bu seneki Organizasyon Komitesi Başkanlıklarını Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Barış Özyer’in ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Coşkunçay, Program Komitesi Başkanlıklarını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsünden Dr. Öğr. Üyesi Özden Özcan Top ve Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Rıza Cenk Erdur’un yaptığı UYMS, ulusal yazılım mühendisliği araştırma sonuçlarının paylaşıldığı ve gelecekteki çalışmaların yönlendirildiği bir ortam oluşturdu.

“SANAL GERÇEKLİKTEN GERÇEĞİN SANALLIĞINA” SUNUMU İLGİ ÇEKTİ

Atatürk Üniversitesi, ODTÜ ve Ege Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Sempozyum, Atatürk Üniversitesi Mavi Salonda gerçekleştirilen açılış konuşmalarıyla başladı. Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, yeni nesil üniversitelerdeki dijital dönüşümün yazılım mühendisliği eğitimine ve topluma katkılarından bahsederek: “Atatürk Üniversitesinden bu sempozyumun düzenlenmesini sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı olmak üzere alanında uzman hocalarımız ve ekiplerine, Ege Üniversitesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesinden destek veren hocalarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, başarılı bir kongre diliyorum” dedi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler ise yazılım ve bilişim sektörlerinin değişimine değinerek: “Bu sempozyumun yeni mühendislik anlayışlarının gelişmesine katkı sağlayacak bir ortam olacağına inanıyorum. Bu vesile ile sempozyumun yazılım ve bilgisayar bilimleri alanlarında çalışan herkese, üniversitelerimize, ülkemize ve öğrencilere hayırlar getirmesini dilerim” şeklinde konuştu. Davetli konuşmacı olarak, Doç. Dr. Murat Yılmaz, “Metaverse: Sanal Gerçeklikten Gerçeğin Sanallığına Farklı Bir Öte-Dünya Hikayesi” başlıklı ilgi çeken bir sunum yaptı.

Geniş içeriği ile tüm katılımcılara fayda sağlamayı hedefleyen sempozyum, Teknik ve Bilimsel Bildiriler Kategorisindeki tam metin bildirileri, yüz yüze ve çevrim içi sunumlarla devam etti. Bu seneki sempozyumda; Yazılım Sınama ve Doğrulama, Yazılım Mühendisliğinde Yapay Zekâ Uygulamaları, Yenilikçi Yazılım Uygulamaları ve Çözümleri, Yazılım Mimarisi, Yazılımda Ölçme, Yazılım Kalite Güvencesi ve Yönetimi Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliğinde Disiplinler Arası Yaklaşımlar, Yazılım Gereksinim Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Eğitimi, Yazılım Süreçleri, Süreç İyileştirme gibi birçok konuda sunumlar ve tartışmalar yapıldı. Yazılım Mühendisliği alanında çalışılan konuların farklı konu başlıkları ile yer aldığı 30 tam metin bildirinin 9 oturumda sunulduğu 16. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu kapanış konuşmaları ile sona erdi.

 
Asker ressamlardan sanal sergi
 
Ailelerin direnişi bin 301 gününde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesi 100 patent hedefine ulaştı
Gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla patent tescili almaya hak kazanan ...
ETÜ’nün 35 projesine TÜBİTAK desteği
TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri değerlendirme sonuçları açıklandı.
Türk araştırmacılar Beyaz Kıta’da
Türkiye, Beyaz Kıta’da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika ...
 
Allah Onları başımızdan bozmasın
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - İl ve cinsiyete göre yaşlı nüfus, yaşlı nüfusun ...
ATAUNİ Öğrencilerinin projeleri TEKNOFEST finalinde
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 2023 ...
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 7,8 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan ...
 
DAYTAM 10.yılında
Kısa adı "DAYTAM" olan Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma ...
'Erdoğan’ın çevresinde birleşmeyi düşünüyoruz'
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, "Türkiye, şer ittifaklarla ...
Kadın yatırımcı sayısı bir yılda yüzde 34 arttı
2023 yılı Şubat sonu itibariyle Borsa İstanbul’da kadın yatırımcı sayısı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva