Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
1 Mayıs 2020 Cuma - 01:03

ATAUNİ aşı geliştirme projesine TÜSEB’ten destek

Koordinatörlük tarafından nisan ayı içerisinde sunulan aşı geliştirme projesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından kabul edildi ve 1 milyon liralık bütçeyle destek almaya hak kazandı.

ATAUNİ aşı geliştirme projesine TÜSEB’ten destek

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir süre içerisinde küresel bir salgın halini alan Koronavirüs ile mücadeleye yönelik olarak kurulan Atatürk Üniversitesi Aşı Üretme ve Antijen Hazırlama Koordinatörlüğü çalışmalarına hızla devam ediyor. Koordinatörlük tarafından nisan ayı içerisinde sunulan aşı geliştirme projesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından kabul edildi ve 1 milyon liralık bütçeyle destek almaya hak kazandı.
Aşı Üretme ve Antijen Hazırlama Koordinatörlüğü, Covid-19 aşı çalışmalarını son sürat devam ettirirken diğer yandan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından açılan 2020-AG/AR-GE-2020 COVİD 19 virüsüne yönelik aşı geliştirme alanında stratejik Ar-Ge projeler çağrısına, hazırladığı ‘COVID-19’a Karşı İki Farklı Ekspresyon Sistemi Kullanılarak Aşı Geliştirilmesi’ projesi ile başvuruda bulundu. Gerçekleştirilen değerlendirmelerin sonucunda Atatürk Üniversitesi, TÜSEB tarafından aşı çalışmaları için Türkiye’de desteklenen 5 üniversiteden biri oldu.
Aşı Üretme ve Antijen Hazırlama Koordinatörlüğünün hazırladığı projenin 1 milyon TL bütçe ile desteklenmesi kararının Covid-19 ile mücadele için çalışan Üniversite personelini ayrıca motive ettiğini ve üniversitenin gerçekleştirdiği çalışmalara güç kattığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu alanda Türkiye’de desteklenen 5 üniversiteden biri olmanın gurur verici olduğunu belirtti.
Çomaklı, söz konusu projenin ayrıca üniversitenin kendi iç kaynaklarıyla 550 bin liralık bütçeyle fonlanan başka bir projeyle de desteklendiğinin altını çizdi.
Koordinatörlüğün COVID-19’a Karşı İki Farklı Ekspresyon Sistemi Kullanılarak Aşı Geliştirilmesi Projesi ile adından söz ettirmeyi başardığını söyleyen Rektör Çomaklı, projeyi hazırlayan ekibi ve koordinatörlükte görev yapan öğretim üyelerini başarılarından dolayı tebrik etti.
Rektör Çomaklı: “Aşı koordinatörlüğümüz bünyesinde oluşturulan kurulda Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Enfeksiyon Hastalıkları ve Çocuk Sağlığı Hastalıklarının yanı sıra Eczacılık ve Veteriner Hekimliği Fakültesinden ilgili öğretim üyeleri, Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği öğretim üyeleri ve İl Sağlık Müdürlüğünün ilgili daire başkanlıklarından iki başkan kurulda görev aldılar.
Bu kurulun görevi başta adı geçen virüs enfeksiyonuna karşı olmak üzere parazit, mantar, bakteri ve virüs mikroplarının tümüne karşı aşı üretmek ve antijenlerini hazırlamaktır. Bundan böyle oluşacak salgınlara karşı aşı ve antijenlerin hazır olması amacıyla kurulan koordinatörlüğümüz bu konuda önemli mesafe almış durumda. Bu gelişmeler ışığında bir kez daha belirtmek isterim ki Atatürk Üniversitesi 63 yıllık tecrübesi, donanımlı personeli ve teknolojik altyapısı ile ülkesi için çalışmalarına devam etmektedir. Bu yolda bizimle yürüyen büyük Atatürk Üniversitesi ailesine şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

 
Erzurum’dan 13.5 milyon dolarlık dış ticaret
 
Aydemir: ‘AK dava hakkı teslim davasıdır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karantinanın Vicdanı
Abdullah NEHİR yazdı...
Türkiye’den Antartika’ya 4’üncü bilim seferi
Türkiye, 24 kişiden oluşan bilim heyeti ile Antarktika’ya 4. Bilim Seferi’ni ...
Deprem gerçeğine bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi ...
 
Türkiye’nin alışveriş hacmi 3 yılda 2 kat arttı
Türkiye’nin alışveriş hacmi 3 yılda 2 kat arttı. İller özelinde bakıldığında ...
17 Ar-Ge projesinin imzaları atıldı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, 17 Ar-Ge projesinin ...
ETÜ Projesi’ne TÜBİTAK desteği
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ...
 
Kandemir, bölge endemik bitki varlığını paylaştı
Birlik Vakfı Erzincan Şubesi’nin “Şehir Okumaları” etkinliklerine konuk ...
Türkiye'nin isim en'leri açıklandı
Türkiye'de geçen yıl 605 bin 310'u erkek, 575 bin 530'u kız olmak üzere ...
2019 yılına damgasına vuran olaylar
Tekrarlanan seçimler, depremler ve kanal projesiyle 2019 yılına damgasını İstanbul vurdu.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva